DOLAR 32,2376 % 0.21
EURO 35,1686 % 0.14
GRAM ALTIN 2.467,28 % -0,02
ÇEYREK A. 4.034,01 % -0,02
BITCOIN 64.884,01 -0.194
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Trakya’nın en büyük yöresel ürünler pazarı açıldı

Son Güncelleme :

30 Haziran 2021 - 11:57

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in destekleriyle hazırlanan Keşan Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı, düzenlenen programla açıldı. Keşan Belediyesi tarafından İzzetiye Kavşağı Erikli Yolu 1. kilometrede kurulan pazarın açılışına; AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Esetçe Belediye Başkanı Cemal Deniz, Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Keşan Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, muhtarlar ile davetliler katıldı.

“BİZİM İNSANIMIZ ÇALIŞKAN, YETENEKLİ VE GAYRETLİDİR”

Açılışta ilk olarak söz alan Mustafa Helvacıoğlu, Trakya’nın en büyük yöresel pazarının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek: “Bu pazarı Sayın Valimizin desteği ile hazırladık.  Bugün Keşan’ımızda birlikteliğin ve dayanışmanın gücünü hep birlikte gösteriyoruz. Yöresel ürün pazarımızda emeği kazanca dönüştürmeye karar vermiştik. Bu kararımızı gerçekleştirmeye başladık. Değerleri hemşerilerim de bizi izleyerek bu başarı hikâyesine şahit oluyorlar.  Cumhurbaşkanımızın da hedef koyduğu en büyük projelerden biri, kadınlarımızın ekonomiye ve üretime daha fazla katılmasıdır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ sözleriyle ifade ettiği gibi bizim de önceliğimiz kadınlarımızın üretmesi, istihdamı ve ekonomiye katılmalarıdır. Bizler bugün bu fikir ışığında kadınlarımızın emeklerinin kazanca dönüştürülmesi anlamında bir yatırımı bölgesel de olsa gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün bizlerle bu mutluluğa ortak olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Kadınlarımız başta olmak üzere tüm üreticilerimiz burada kendi geleceklerini inşa edecekler. Biz inanıyoruz ki insanlık için daha müreffeh bir gelecek kurmanın yolu üreticilerimizin vizyonundan, liderliğinden ve emeklerinden geçmektedir. Bizim insanımız çalışkan, yetenekli ve gayretlidir.” dedi.

“BELEDİYE OLARAK PAZARIMIZIN ARKASINDA DURACAĞIZ”

Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “70 kilometrelik sahil şeridimizden her yıl 3 milyon insan girdi çıktı yapıyor. Köylerimizde toz olmaması için herkes duvar örüyordu. Biz gelen misafirlerimiz bahçemize girsin ürün alsın diye duvarları açtık. Oda ve borsalarla bir ürünü satmanın yetmeyeceğine o ürünü marka yapmaya karar verdik. Bölgemizin coğrafi işaretlerini de arttırma kararlılığındayız. Korudağ Balı, Mecidiye Kavunu, Çeribebaşı Kirazı, İpsala Pirinci, Keşan Satır Et, Siğilli Bamyası gibi ürünlerimizi daha da ileriye taşıyarak markalaştırmanın yolunu açmamız gerektiğine inanıyoruz. Erikli yolu üzerinde ilkini denedik çünkü en iyi pazarın burada olduğunu düşündük. Bunları arttırmanın gerekliliğine inanıyoruz. Her yerde yöresel pazar açılıyor, ancak açmak yetmiyor, sürdürülebilirlik önemli. Bunun için belediye olarak pazarımızın arkasında duracağız. Ekonomiye büyük değer kattığının farkındayız. Keşan Belediyesi yöresel ürünler pazarımızda Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP), Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Kent Konseyi ve İzzeti İkram üreticileriyle birlikte burada bir bütünlük oluşturduk. Burada konser, piknik, mesire alanlarımız olacak ve 11.00 ile 23.00 saatleri arasında açık olacak.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Program ikramda bulunulmasın ardından Keşan Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı’nda bulunan iş yerlerinin ziyaret edilmesinin ardından sona erdi. Haber Merkezi