DOLAR 32,5496 % 0.27
EURO 34,9513 % 0.49
GRAM ALTIN 2.433,28 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,41 % -0,22
BITCOIN 62.544,00 -2.397
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Trakya’nın özel tohumu oldu

Son Güncelleme :

13 Temmuz 2020 - 16:09

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen tohumculuk çalışmaları kapsamında kurulan Trakya Tohumcular Derneği, ‘Trakyalı’ markası adı altında tohum üretecek. ‘Trakyalı’ bir marka olduğu kadar bir standart da olacak.

“TRAKYA’DA ÜRETİLEN TOHUMUN TERCİH EDİLDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ”

“Trakyalı Tohum” markasının tanıtımı öncesi açıklamada bulunan Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, “Trakya olarak biz tohumculuğu çok iyi biliyoruz. Trakya tohumunun tüm Türkiye ve dünyada bilinmesi ve markalaşması için çalışmalara başladık ve ‘Trakyalı Tohum’ etiketi ile Bölgemiz tohumlarını tüm Türkiye ve dünyada bilinmesini sağlayacağız. Derneğimizin üyesi olan firmaların geliştirip ürettiği bu tohumlara bir kontrol mekanizması yani garanti mekanizması getireceğiz. Yani, çiftçilerimiz dernek güvencemiz altında ‘Trakyalı Tohum’ markasını rahatlıkla satın alabilecekler. Sonraki aşamada ise tüm çiftçilerimizden bu etiketi takip ve talep etmelerini isteyeceğiz. Buradan çiftçilere çok net mesaj bir vermek istiyoruz : ‘Trakyalı Tohum markasını alın rekolteniz artsın’. Bunu söylerken de tabi bu işin bir altyapısı var. Bugün Anadolu’nun hangi noktasına giderseniz, Trakya’da üretilen tohumun tercih edildiğini göreceksiniz.” İfadelerini kaydetti.

“FAALİYETLERİMİZDEN BİR DİĞERİ DE HALKI BİLİNÇLENDİRMEK OLACAK”

Beğenilen tohumun ürün kalitesini en yüksek orana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Toruk, “Tahıl bazında tohum ıslahında öncü Trakya’dır. Bizim ihtiyacımız olan bunu ortaya çıkarıp marka yaratmaktı. Onu da önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Çok yoğun bir tanıtım çalışması ile çıkıyoruz yola. Trakyalı Tohum’’ markasını sosyal medya, reklam ve ulusal basında yoğun bir şekilde tanıtımını yapacağız. Derneğimize üye 26 tohum firmamız, hali hazırda arpa ve buğday çeşitleri üretiyor. Bunun yanı sıra yem bezelyesi, hibrid Ayçiçek ve çeltik konusunda da çalışmalar yapıyorlar.  Firmalarımızın Ar-ge’lerin den çıkardıkları ya da Ar-ge kuruluşları ile ortak olarak geliştirip kayıt altına aldıkları bu çeşitlerin üretim garantisini vererek ‘Trakyalı Tohum’ etiketi ile tanıtımını ve satışını yapacağız. Tanıtım çalışmalarımızın bir ayağı da hem Trakya hem de Anadolu’nun çeşitli yerlerinde dernek üyelerimizin sahip oldukları çeşitleri büyük alanlarda demo yaparak o bölge insanı ve çitçisine göstermek olacak. Amacımız hangi çeşidi beğeniyorlarsa o tohumunun üretim kalitesini en yüksek orana çıkarmak, garanti ve etiketlerle birlikte çitçinin beğenisine sunmak olacak. Faaliyetlerimizden bir diğeri de halkı bilinçlendirmek olacak.” Diye konuştu.

“RUSYA, UKRAYNA VE AVRUPA BİRLİĞİ’NDE 2022 YILI BAŞINDA BİRER TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ”

Çeşitli ülkelerde temsilcilikler açacaklarının da bilgisini veren Toruk, “İhracat konusuna gelecek olursak Bölgemizde Kalkınma Ajansı ile birlikte ortak projelerimizden birisi de tahıl üretiminde dünyanın üretim merkezlerinden olan Rusya, Ukrayna ve Avrupa Birliği’nde 2022 yılı başında birer temsilcilik açacağız. Temsilcilik açarak çeşitlerin tescili ve ticari hale gelebilmesi için çalışmalar yapacağız.” Şeklinde konuştu.

“DERNEK OLARAK MARKAYI OLGUNLAŞTIRIP MARKANIN KONTROLÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ”

Toruk, sözlerini şöyle noktaladı: “Dernek olarak markayı olgunlaştırıp markanın kontrolünü sağlayacağız ve bu markayı sadece derneğimize üye firmalar kullanabilecek. Bunu yaparak Trakya Bölgesi’ndeki tohumculuğun gelişmesine katkıda bulunmak, farkındalık yaratmak ve bu farkındalığı yarattıktan sonra da dernek üyelerimizin bilgi, beceri, yatırımlarını da desteklemek istiyoruz.”