DOLAR 32,3816 % -0.18
EURO 34,7110 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,83 % -0,36
ÇEYREK A. 3.972,77 % -0,36
BITCOIN 62.394,00 -2.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tüm ilçelere yayılacak

Son Güncelleme :

21 Ocak 2019 - 10:45

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, naylon poşet kullanılmasını “protesto için” on binlerce bez poşet bastırdığını açıkladı. Kadir Albayrak, ilk olarak Hürriyet Mahallesi’ndeki Pazar yerinde kendi eliyle bez poşetleri halka dağıttı.

PROTESTO TÜM İLÇELERE YAYILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bu protesto şeklindeki eylemlerini Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde yapacaklarını belirtti.

Kadir Albayrak, bu eylemi ilk olarak CHP Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan tarafından yapıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 129. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşurken son günlerde tartışma konusu olan ‘naylon poşet’ uygulamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunduğunu ifade etmiş ve Seçim kampanyası süresince “Milyonlarca fileyi ve bez torbayı hazırlıyoruz. inşallah bu kampanyada bunları milletimize promosyon olarak dağıtacağız.” demişti..”

“16 YILDIR NEREDEYDİLER?”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Biz bez torba işini seçim promosyonu olarak düşünmüyoruz. Protesto ediyoruz.”diyerek sözlerini şöyle bitirdi:

“AKP, on altı yıldır iktidarda. İstese şimdiye kadar naylon torba kullanmayı yasaklardı. Plastik poşetlerin 25 kuruştan satılmasına yönelik yasanın mimarlarından olan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AKP Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın Samsun’da naylon poşet üreten bir fabrikaya ortak olduğunu tespit ettik. Marketlerde para ile satılması bu yüzden galiba. Bu iş biraz düşündürücü.”

PROJE HAKAN TARTAN’IN…

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının bez poşet dağıtım işini CHP’li  Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın projesi olduğunu ve 2009 yılında market ve pazarlarda ücretsiz dağıtıldığını bilip bilmediklerinin merak edildiği belirtildi.

Habertrak/Ayşe Çinar