DOLAR 32,3816 % -0.18
EURO 34,7110 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,83 % -0,36
ÇEYREK A. 3.972,77 % -0,36
BITCOIN 62.394,00 -2.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Uyuşturucu yakalamada Türkiye birincisiyiz”

Son Güncelleme :

17 Kasım 2018 - 10:54

Tekirdağ yerel basınıyla sohbet toplantısında konuşan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, geçen yıl uyuşturucu yakalamada Türkiye 1’ncisi olduklarını belirtti. Trafik kuralları konusunda da hassas olduklarına dikkat çeken Aydın, “Benim kızıma da trafikte seyrederken telefonla konuştuğu gerekçesi ile ceza yazılmış. Ben o parayı ödedim. Cezayı yazan o görevliye de takdirname verdim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’da yapılan hava destekli uyuşturucu operasyonu ile ilgili bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “200’ün üzerinde polisle yaptığımız operasyonda aldığımız rakamın tamamı 160 gram. Burada şunu gösteriyor. 160 gram ama 16 kişiyi gözaltına aldık. Hedef 22 kişiydi. 16’sı yakalandı, 15’i tutuklandı. Geçen yıl uyuşturucu yakalamada Türkiye 1’ncisi olduk. Rakam olarak değil. Van şu anda 9 ton yakalamış. Bizim geçen yıl yakaladığımızın tamamı 195 kilogram. Ama yüzde sayısalı olarak 1’nciyiz. Bu sene ise ilk 10 ayda, 6’ncıyız. Bu sene de Türkiye çapında Tekirdağ Jandarması 1’nci. Bizdeki kıstas şu; her yüz bin kişi de yakalanan sayıyı kıstas olarak alıyoruz.” Dedi.

“ÇORLU’YU DESTEKLEDİK, GENİŞLETTİK”

Yıl içinde uyuşturucu operasyonları sonucu ele geçirilen paranın 170 bin TL olduğunu kaydeden Aydın, ilçelerde kurulan narkotik grupları ile ilgili olarak da “Çorlu’da narkotik grubu diye bir grup yoktu. Onu geçen yıl ben kurdum. Çerkezköy’de yoktu onu da kurduk. Narkotik, Kaçakçılık grubu kurduk. Çorlu’yu destekledik, genişlettik. Bizim şu anda bölgemizde tek bir eksiğimiz var. Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi araçları bende. Onları iade etmek istiyorum. Sadece Kapaklı Belediyesi, bize herhangi bir sözleşmemiz olmaksızın araç verdi. Orda yeni kurulan grup nedeniyle ihtiyaç dahilinde belediye söz vermiş, karakol açacağız diyoruz. Personel temin ediyoruz. Ama araç temin etmek zorlaşmıştı. Fakat Çorlu Belediyesi EDS kapsamında bize araç verdi. Şartname de mevcut. Gelen gelirin yüzde 30’u belediyeye gidiyor.” açıklamasında bulundu.

“SÜLEYMANPAŞA’YA BİR KARAKOL DAHA KURMAK İSTİYORUM”

Personel açısından il genelinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Aydın, “Bu sene geçen sene ki personel sayısından 350 artıya geçtik. 350 sayısı Kırklareli’nin personel sayısıdır. Ama bizim şu an 2 binin üzerinde. Aylık Tekirdağ ekonomisine 10 buçuk milyon girdimiz var. 200 bekçimiz de Ocak ayı içerisinde alınacak. Eğitimleri de burada verilecek. Sonra ilçelere dağıtılacak. Mesela Kapaklı en çok ihtiyaç duyan ilçemiz. Geçen yıl orada yüzde 6 nüfus artışı olmuş. Personel sayımız yüzde 21 artırmış. Onun için sayı söylemiyorum. Ben Süleymanpaşa’ya bir karakol daha kurmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

“TRAFİK CEZASI KESİN DİYEN BİR YETKİLİ YOK”

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, trafik cezaları konusunda çok hassas davrandıklarını ve emniyet kemeri takmayan ve telefonla konuşanlara ceza kestiklerine de işaret etti ve “Benim kızıma da ceza kesmişler. Kesen arkadaşımızı çağırdım. Kendisine takdirname verdim. Cezayı da ödedim. Tekirdağ’da hız sınırını bazı bölgeler dışında 70’e çektik. Bu yasal sınır olarak 77 oluyor. EDS’lerde de sınırımız 70’dir.” ifadesine yer verdi.

Habertrak/Özlem İnan