DOLAR 32,5322 % 0.27
EURO 34,9321 % 0.16
GRAM ALTIN 2.445,07 % 0,26
ÇEYREK A. 3.997,68 % 0,26
BITCOIN 63.669,26 0.747
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Uzunlar’dan Eşkinat’a sert çıkış

Son Güncelleme :

14 Nisan 2018 - 13:50

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar’dan, CHP Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a sert eleştiri: “Buradan bütün belediye çalışan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı olarak işçi kardeşlerimizin arkasındayız. Bu arkadaşlarımız kanun olarak zaten garanti altına alınmıştır. Bunlar KHK da daha önce hangi kadroda görev yapıyorlarsa, belediyenin bir şirketinde sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmek zorunda ama Ekrem Başkan bunu bir baskı ve yıldırma aracı olarak ne düşünüyor bilmiyorum ama işçilerimizde bir tedirginlik var. Biz sonuna kadar bu işin peşinde olacağız.”

Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeleri basınla bir araya geldi. Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar yaptığı konuşmada “Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı ve meclis üyeleri olarak belediyenin yaptığı bütün iyi şeylerde biz sonuna kadar mecliste destek veriyoruz. 4 yıl içinde bazı önergeler verdik. Yaylalı Kent kavşağında trafik ve yaya kazaları oluyordu. Biz buna defalarca önerge verdik. Önerge nihayet değer buldu. Ve asansörlü üst geçit yapılıyor. Diğer önergemiz: Bilindiği gibi Ekrem Eşkinat heykellere çok meraklı. Yapılan heykellerin Tekirdağ da ne anlama geldiğini vatandaşlar bize soruyor. Biz bunlara bir anlam veremedik. Bizim nazarımızda bu heykeller; taş parçası. ‘Yeni yapılacak olan heykeller şehre bir anlam katsın’ dedik. Bizim tarihimizi anlatsın. Bu tarzda bir önerge verdik. Süleymanpaşa’nın heykeli yakın bir zamanda dikildi. İnsanların ekonomik hayatında katkı yapacak konularda katkı yapacağına; çiçeğe böceğe çok önem veriyor. Köyden mahalleye dönen 55 köy 4 beldemizde belediye faaliyet raporuna bakıldığı zaman 289 bin 300 bin çiçek alınmış. Bu çiçekleri dışardan alıyoruz. En azından bunları kırsaldaki çiftçilerden alırsak daha iyi olur diye de bir önerge verdik.” dedi.

“BİZ SONUNA KADAR BU İŞİN PEŞİNDE OLACAĞIZ”

Yakın zamanda belediyenin sürekli işçi kadrosuna geçirilen çalışanlar ile ilgili şikayetler geldiğini belirten Uzunlar, “Son zamanlarda bize gelen bir şikayet var. Hiçbir kurumda kadroya geçişte sıkıntı olmadı. Ama maalesef şikâyetlerde Ekrem Başkan’ın kendi çalıştırdığı işçi arkadaşları, 18 aylık bir sözleşmeye mahkum etmeye korkutmaya çalışıyor. Buradan bütün belediye çalışan arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı olarak işçi kardeşlerimizin arkasındayız. Bu arkadaşlarımız kanun olarak zaten garanti altına alınmıştır. Bunlar KHK da daha önce hangi kadroda görev yapıyorlarsa, belediyenin bir şirketinde sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmek zorunda ama Ekrem Başkan bunu bir baskı ve yıldırma aracı olarak ne düşünüyor bilmiyorum ama işçilerimizde bir tedirginlik var. Biz sonuna kadar bu işin peşinde olacağız.” diye konuştu.

“BELEDİYE KAYNAKLARINI DENGESİZ KULLANDI VE TÜKETTİ”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nevzat Bahar yaptığı konuşmada Ekrem Eşkinat’ın şehre heykeller dışında ne kazandırdığı sorgulayarak, “4 yılı tamamladık. Yeni seçim sürecinde değerlendirmeyi halkımız yapacak. Konuya baktığımız zaman Süleymanpaşa’nın Ekrem Eşkinat dönemini ne olarak hatırlayacağız. Daha önce Osman Tabak ‘Asfalt Osman’ olarak hala anılıyor. Ahmet Karayel çevre yolunu yaptırdı hala anılıyor. Ahmet Aygün döneminde kavşaklar ve okullar yapıldı hala söylenebiliyor. Ekrem Eşkinat’ın yarın öbür gün ayrıldığı zaman bu dönemde Tekirdağ’a katmış hangi eser var. Belediye meclis üyeleri olarak 4 yıldır bir toplantıyı sahilde, birini eski binada, birini il genel meclis salonunda, birini nikâh salonunda yaptık. Hala meclis üyelerinin aynı ortamda oturup çalışacakları bir yerimiz dahi yok. Binayı bırakın, toplantı salonu bile yok. Belediye binaları dağınık vaziyette. Keşke Süleymanpaşa Belediyesi kendine bir bina yapsaydı. Eskiden köy hizmetleri olarak bilinen şimdi Süleymanpaşa kaymakamlığı olan yerde Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye hizmet alanı var. 6 bin 700 metrekare. Bu yeri, Büyükşehir Belediyesi’ne biz karşı çıkmamıza rağmen ticaret alanı olarak değiştirdi ve emsalini arttırdı. Maksat satacak. Yakın zamanda burası satışa çıkarılacak görürsünüz. Belediyenin kaynaklarına ilave olacak. Çünkü belediye kaynaklarını dengesiz kullandı ve tüketti. Şimdi de bu yerin satışı için hazırlıklar yapılıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“SİZE VE ŞEHRİMİZE KAZANDIRMIŞ OLDUĞU SOMUT BİR TANE OLAY VAR MIDIR?”

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sezayi Çetin “Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde, Belediyemizin 2017 faaliyet raporu sunuldu. Bununla birlikte de iç denetleme komisyonu raporunu sundu. 4 yıl boyunca belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri sıralamaya kalksak emin olun 1 dakikadan fazla konuşma şansına sahip olamayız. Ekrem Eşkinat’ın faaliyet raporunda, önsöz olarak yazmış olduğu 4 madde var. Bunlar: kentsel yapı, kentsel yaşam, kent ekonomisi, kurumsal yaşam. Şimdi burada soruyorum: Başta hayat standardınız olarak, yaşam standardınız olarak size ve şehrimize kazandırmış olduğu somut bir tane olay var mıdır? Sahil bendini gezdiğiniz zaman Ekrem Eşkinat’ın nazar boncuğu gibi ne idiği belirsiz heykelleri geldi dikti buraya. Burada millet çöp, çamur, çukur içinde uğraşırken siz bu belediyenin bütçesini pervasız bir şekilde bu heykellere harcadınız.” ifadelerini kullandı. Habertrak/Özlem İnan