DOLAR 32,3994 % -0.12
EURO 34,7751 % 0.07
GRAM ALTIN 2.435,15 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,47 % -0,14
BITCOIN 62.308,58 -2.315
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Varma’dan Eşkinat’a ziyaret

Son Güncelleme :

29 Aralık 2017 - 11:10

Yeni seçilen Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı ziyaret etti.

Görevine yeni başlayan Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma ve yönetim Kurulu üyeleri Tekirdağ’ın geleceği için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a ziyarette bulundu.

Türk Eğitim-Sen Şube başkanı Kamuran Varma, Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne ulaştıktan sonra merkez ilçe Süleymanpaşa’nın yaşanılabilirliğini arttırmak gerektiğini söyledi. Yaşanılabilir bir kent için geniş caddelerin, büyük meydanların olması gerektiğini vurguladı ve devamında Eski iskelenin halka kazandırılması, Ertuğrul mahallesi başta olmak üzere eski tarihi binaların restore edilerek tarihi dokunun korunması gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra yeni imara açılacak yerlerde okul yerleşke alanlarının daha büyük tutulması gerektiğini vurguladı. Değirmenaltı ile sahil dolgu alanlarını birleştirecek sahil yolu projesinin Tekirdağ’da hayata geçirilmesinin hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Belediye başkanı Ekrem Eşkinat ise; yıllardır çözülemeyen altyapı ve üstyapı sorunlarına değinerek kaynağından yüz litre olarak çıkan suyun evlerde kullanımına gelene kadar 47 litresinin su şebekesi içinde kaybolduğunu fakat belediyenin çalışmaları ile bu israfın önlenmiş olduğunu belirterek ana su şebekesinin tamamen yenilendiğini söyledi. 2018 yılı içinde üst yapı sorunlarının çözüleceğini sözlerine ekledi. “Sosyal belediyecilik anlayışı ile Tekirdağ’da; Dost eli aşevi, Dost eli giyim mağazası, evde bakım hizmetleri verilmektedir. Ayrıca sokak Hayvanları için Bakımevi hizmeti bulunmaktadır. Kültürel olarak ilçemizde konserlerimiz, tiyatrolarımız ile halkımızın sosyalleşmesi için çaba harcamaktayız. Yaptıklarımızla örnek bir kentin habercisiyiz” diyerek sivil toplum örgütlerinin kendisi için önemli olduğunu ve destek beklediğini belirterek sözlerine son verdi. Habertrak/Alev Zinni