DOLAR 32,2742 % -0.01
EURO 35,0979 % 0.02
GRAM ALTIN 2.476,97 % 0,44
ÇEYREK A. 4.049,85 % 0,44
BITCOIN 66.136,80 0.176
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yağcıoğlu’ndan “24 Haziran” vurgusu

Son Güncelleme :

30 Nisan 2018 - 13:46

“Türkiye rahatlayacak”

CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı tarafından Dayanışma toplantısı düzenlendi.

24 Haziran erken seçim sürecini değerlendirmek amacıyla CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı tarafından Özdemirler Düğün Salonu’nda Dayanışma Toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu çıktı. Yağcıoğlu, kürsüde iktidara yüklendi ve sert eleştirilerde bulundu. Yağcıoğlu üyelere: “  Ekonomik kalkınmanın bir an önce gerçekleşmesi lazım. Bunun için de 24 Haziran seçimlerinde oyu altı oka basmak şarttır.” sözleriyle seslendi.

“SÖYLEDİKLERİMİZİ KULAK ARDI ETTİLER”

Yağcıoğlu, Türkiye’deki OHAL sürecini eleştirdi. Kendi önerilerinin AK Parti hükümeti tarafından kulak ardı ettikleri vurgusu yapan Yağcıoğlu: “Değerli dostlar hepiniz hoş geldiniz. 24 Haziran’da çok önemli bir seçime gideceğiz. Türkiye, çok kritik bir seçime gidiyor. Neden gidiyor? Hangi koşullarda gidiyor? Bunu konuşmak lazım.  AKP iktidarının liyakati ortadan kaldırarak, çeşitli kumpas davaları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerine atadığı FETÖ’cü teröristler 15 Temmuz’da askeri kalkışma görünümünde bir terör eylemi gerçekleştirdiler ve bu terör eylemine de sığınarak TSK’nın liyakatini ve omurgasını tavsiye etti. 21 Temmuz 2016’da Olağanüstü Hal(OHAL)ilan edildi. Biz dedik ki: ‘Olağanüstü hale gerek yok. Bütün meclis 15 Temmuz’da zaten bir aradaydı. Bütün siyasi partiler demokrasiyi savundular. El birliğiyle ülkeyi içinde bulunduğu durumdan çıkartalım.’ Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi, bizim bu çözüm önerimizi reddetti. 3 aylık olmak üzere OHAL ilan etti ve dedi ki: ‘Biz OHAL’i 3 aylığına ilan ediyoruz. Amacımız en kısa zamanda normalleşme ve ekonomik reformu gerçekleştirme.’ Sonrasında ise binlerce insan haklarında tek bir yargı kararı olmadan hapse atıldı, işlerinden oldu ve itibar suikastine kurban gitti. Hukuk yok oldu. Ülke KHK’larla yönetilir hale geldi. Biz ise ısrarla, defalarca anlattık. ‘OHAL, bir ülkede hukuku ve demokrasiyi bitirir. Adaleti ortadan kaldırır. Ekonomiyi her gün saat saat, öldürür.’ dedik. AKP hükümeti ise bütün bu önerilerimizi kulak ardı etmeye devam etti ve ülkenin başka bir sorunu yokmuş gibi birden bir rejim tartışmasını ortaya attı. CHP’li tüm vekiller ellerinden gelen bütün mücadeleyi ettiler. 28 Ocak 2017’de bu teklif meclisten geçti ve halk oylamasına hazır hale geldi. 16 Nisan 2017’de yapılacak halk oylamasında halkımızın ve hemşerilerimizin doğruları bilerek karar vermesi için biz Süleymanpaşa ilçe örgütü ve Türkiye’de bütün CHP örgütleri olarak var gücümüzle çalıştık. Bu çalışma sırasında tek adamlık rejiminin gelmekte olduğunu, hukukun ortadan kalkmakta olduğunu, Türk tipi başkanlığın yaşama geçmesi halinde OHAL’in olağan hale geleceğini defalarca belirtik. Çok ilginç bir durum gerçekleşti. Biz çalışmalarımızı yaparken 5 Şubat 2017’de Borsa İstanbul, BOTAŞ, Ziraat Bankası, Türkiye Petrolleri ve PTT, ödenmiş sermayesi 20 milyar dolar olan bu şirketler tek bir kararnameyle Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Bu, artık Türkiye’de hukuk kalmamış demektir. İnsanların tapu güvencesi, mevduat güvencesi ve hukuk karşısında adil yargılanma hakkı kalmamış demektir. Biz bu durumda dedik ki: ‘Bu iş artık bitmiştir. Bu ekonomiye hiçbir yatırımcı para bağlamaz.’ Maalesef haklı çıktık.” Diye konuştu.

“BU ADALET DEĞİLDİR”

Türkiye’de yapılan zamların vatandaşa olumsuz etkilerine vurgu yapan Yağcıoğlu: “16 Nisan’da AKP iktidarı ve onun koalisyon ortağı olan MHP, çalışmalar sırasında başkanlık sistemi halinde ekonomik kalkınmanın geleceğini belirtti. Biz ise bu sistemde büyüme olmayacağını, akaryakıt fiyatlarının artacağını ve Türkiye’yi her geçen gün ağırlaşan ekonomik bir tablonun beklediğini ifade ettik. 25 Nisan 2017 itibariyle 1 litre benzin 5.37 TL. Bir litre mazot 4.62 TL. Benzin şuanda 6.09. Mazot 5.60. 13 ayda benzinin artışı %13,5. Çiftçimizin kullandığı mazotun artışı %21.  13 ayda çiftçimizin cebinden fazladan çıkan para sadece %21 artmış durumda. Yani sadece akaryakıttan dolayı %21 fakirleşmiş durumda. Bu adalet değildir.” Dedi.

“24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE OYU ALTI OKA BASMAK ŞARTTIR”

Türkiye’de açlık sınırının asgari ücretin altında olmasını eleştiren Yağcıoğlu, 24 Haziran seçimlerinde sandığa gidecek üyelere CHP’yi işaret etti. Yağcıoğlu: “Türk-İş’e göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı sadece gıda 1680 TL. AK Parti rejiminin asgari ücreti açlık sınırının altındadır. Buradan dar gelirli olup ta, asgari ücretle çalışan ama yine de oyunu AK Parti’ye vermekten çekinmeyen arkadaşlarıma sesleniyorum. Kimse bu tabloya muhtaç değil. 50 milyon yurttaşımız yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 20 milyon ise açlık sınırının altında yaşıyor. İşte bizim değiştirmemiz gereken tablo budur. AK Parti ve MHP koalisyonu bu tabloyu görmektedir ve en az hasarla kendileri açısından gayri hukuki yetkileri tamamen ellerine geçirmek istemektedir. 24 Haziran seçiminin gerekçesi bu tablodur. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi lazım. Ekonomik kalkınmanın bir an önce gerçekleşmesi lazım. Bunun için de 24 Haziran seçimlerinde oyu altı oka basmak şarttır.” Şeklinde konuştu.

“15 YÜREKDAŞIMIZI İYİ PARTİ’YE EMANET VERDİK”

CHP’nin İYİ Parti’ye 15 vekilini vermesinin herhangi bir siyasi partiyi yükseltme amacı taşımadığını aktaran CHP’li ilçe başkanı: “24 Haziran seçimleri demokrasi için bir milattır. AKP ve MHP koalisyonu Türk demokrasisine kumpas kurmuşlardır. Siyasi örgütlenmesini tamamlamış bir partiyi seçime sokmamak adına seçimi 24 Haziran’a almışlardır. Bizler Cumhuriyetin, çok partili hayatın ve demokrasinin kurucusu olan CHP olarak Türkiye’de demokrasinin tesisi için 15 yürekdaşımızı İYİ Parti’ye emanet verdik. Bu herhangi bir siyasi partiye omuz verme ya da yükseltme çabası değildir. Demokrasiye karşı yapılan kumpası ortadan kaldırma çabasıdır.” Dedi.

“8 TEMMUZ’DA HERKES BURADA”

Erken seçimin 2. Turunun 8 Temmuz, olduğunu vurgulayan Yağcıoğlu, üyeleri büyük görevler beklediğini dile getirerek: “24 Haziran’ın 2. Turu 8 Temmuz’dur. 8 Temmuz’da herkes burada. Kimse bir yere gitmiyor. Gitmeyecek. Hem 24 Haziran’da hem de 8 Temmuz’da. 8 Temmuz’a kadar bu gerçekleri anlatmak hepimizin görevidir.  Kimse kimseden görev beklemesin. Herkes bu işe sarılacak. El birliğiyle önce 24 Haziran’da Meclisi alacağız. 8 Temmuz’da da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Ardından Türkiye’de tek bir kişide toplanmış olan yetkileri yeniden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının kurmuş olduğu meclise vereceğiz. Türkiye rahatlayacak. Böylece ekonomi rahatlayacak. Baskı ortamı ortadan kalktığı için girişimciler yatırım yapmaya başlayacaklar. Yatırım olan yerde istihdam olacak. İstihdam olan yerde harcama olacak. Harcama olan yerde de büyüme olacak. Hep birlikte CHP iktidarlığında görüşmek üzere.” Diyerek sözlerini noktaladı.

Habertrak/Hülya Ural