DOLAR 32,3816 % -0.18
EURO 34,7110 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,83 % -0,36
ÇEYREK A. 3.972,77 % -0,36
BITCOIN 62.394,00 -2.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Yel’in hedefinde belediye vardı

Son Güncelleme :

28 Mayıs 2018 - 11:51

Belediye pazarda sınıfta kaldı

Belediyeyi Pazar ve alt yapı konusunda yaylım ateşine tutan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Ne yazık ki belediyemiz birçok konuda olduğu gibi Pazaryeri konusunda da sınıfta kaldı. Bir defa pazarcılara uygun olmayan Gündoğdu Mahallesi’nde yerleşime açık olmayan hiçbir altyapısı tamamlanmamış bir yer gösteriliyor. Bu resmen Tekirdağ halkına işkence etmek” dedi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Uzunlar ve partililer, seçim çalışmaları kapsamında Habertrak Gazetesi’ni ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Cenap Kürümoğlu ile bir süre sohbet eden Yel, Tekirdağ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ACİL 4 TANE KAVŞAK LAZIM”

Tekirdağ’ın acil 4 tane köprülü kavşağa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Dört tane köprülü kavşak ihtiyacı var. Tekirdağ Merkezin Çorlu’da Orion Kavşağı lazım, Çerkezköy’de İlk girdiğimiz köprüden sonraki meydana lazım bir tane kavsak bunlar yapılmadan Tekirdağ’ın trafik sorunu çözülemez” dedi.

“BÖYLE ALT YAPI ÇALIŞMASI OLMAZ”

Tekirdağ’daki alt yapı çalışmalarının yetersizliğinden yakınan Yel, “Dünyanın her yerinde belediye altyapı çalışması yapar ama Tekirdağ’daki gibi yapmaz. Ben hiçbir yerde böyle altyapı çalışması görmedim. Topluma saygısız bir şekilde hiçbir bilgilendirme olmadan hiçbir ikaz işareti olmadan insanlar nereden gideceklerinin nereden geleceklerinin farkında olmadan böyle bir çalışmayı biz kabul etmiyoruz. Bu altyapı çalışmaları çok uzun sürüyor. Bir yere girildikten sonra bırakın ayları, yıllar geçiyor. Bu Süleymanpaşa’da da böyle ilçelerde de böyle Ergene ilçesinde uluslar arası yol var bu yol büyükşehir belediyesine devredilmiş bir yol orası çırak bayır dediğimiz Çorlu’nun meşhur bir yeri var bide Ergene’nin içerisinden geçen o yol tam bir yılı aşkın süredir kazdılar bıraktılar. Hiçbir şey yapılmadı. Geçen günler bir yürüyüş yapalım dedik. Gittiğimiz her ilçenin ana caddesinde yürüyüş yapacağız. Ergene’de yürüyüş yapamadık ana cadde yok. Ulaş beldesine gittik. Orada yürüyüş yaptık” diye konuştu.

“HÜKÜMET YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR”

Devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Yel, “Tekirdağ’a bizim getirdiğimiz hizmetlerin başında Tekirdağ çok göç alan bir yer biz nüfusumuza yetemiyorduk daha önce şuan 50 tane yapılan okul inşaatı var. Onlar devam ediyor. Onun dışında bizim bu şehir hastanesinin başlaması çok uzun süredir konuşuluyordu yapılamamıştı. Onunla ilgili çalışmamız var. Yine Ergene havzası ile eylem planı çalışması var. Çok iyi bir şekilde şuanda gidiyor. Bu yılın sonunda bir hattı bitecek. Önümüzdeki yılda diğer hattı bitecek. Bizlerinki çok büyük projeler olduğu için bir ayda bitecek projeler değil. Bunların hepsi uzun zamanda bitebilecek projeler biz bunları kısaltarak bitirmeye çalışıyoruz aynı zamanda ve diğer yandan da bu sosyal harcamalarla ilgili Malkara’da Huzur Evi yapılıyor mesela şuanda bitti. Personel atamasını bekliyoruz ve tüm İlçelerde hastane yatırımımız var. Bunların takibini çok iyi bir şekilde yaptık. Birde bu konuda tabi lojistik bir üs olabilmesi için Tekirdağ’ın yapılması gereken hamleler vardı. Bununla ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

“SULAMA YATIRIMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Sulama yatırımları ile ilgili de bilgi veren Yel, “Önümüzdeki dönem yapılması gereken yatırımlar tabi ki bir sulama yatırımları çok önemli Devlet Su İşleri marifeti ile özellikle ama tabi biz buna büyükşehir belediyesini eleştirerek aynı zamanda söyleyeyim hiç bir şey yapmadılar 4 yıldır. Biz 36 milyon bütçesi olan bir özel idarede bile binlerce dekarın sulamasını sağlamıştık. Kapalı devre sulama sistemleri ile bunlar herhangi bir şey yapamadılar. Biz bu konuda ‘Bin günde bin gölet’ projesi kapsamında 34 tane gölet inşaatına başladık. Bir kısmı bu yıl bir kısmı da 2019 yılında bitecek. Tekirdağ İl genelinde yaptık. Bir kısmı ihale edildi bir kısmı ihale edilmeyi bekliyor. 2019 yılı sonunda yapımları bitmiş olacak. Sulamanın yanı sıra eğitime devam ediyoruz. Benim hayallerimin arasında Balkan Teknik Üniversitesi var. Bunun mutlaka tamamlanması lazım bunun yanında tabi ki özellikle bizim duble yolla ulaşılamayan tek bir ilçemiz kaldı şuanda o da Şarköy malum 1915 Çanakkale Köprüsü ile beraber Malkara’ya kadar yapılan bir otoban yol çalışmamız var. Otobanla bağlantılı Şarköy duble yol çalışmasını yapmak istiyoruz. Mutlaka Şarköy’ünde yolunun güzel hale getirilmesi gerekiyor. Doğalgaz olmayan ilçemiz artık kalmadı hükümetimiz sayesinde bunu da zaman zaman belediyeler üstleniyor ama belediyeler sadece kazı izni veren birimlerdir. Bu işi yapan hükümetimiz sonuçta zaman zaman Kadir Albayrak Başkanımız gitti Sarayda Belediye ilçelerimizde pozlar verdi. Kendileri yapmış gibi sonuçta bunu bizim hükümetimiz yapıyor. Enerji ve tabii Kaynaklar bakanlığı EPDK ile birlikte bunu ihale ediyorlar. Çalışmanın parasını veren sadece hükümetimiz Belediye kazı izni veriyor” dedi.

“VATANDAŞA İŞKENCE EDİLİYOR”

Pazar yeri konusunda belediyeyi eleştiren Yel, “Pazar yeri tabi bir belediye sorunu bu konuda ne yazık ki belediyemiz bir çok konuda olduğu gibi bunda da sınıfta kaldı. Bir defa pazarcılara uygun olmayan Gündoğdu Mahallesi’nde yerleşime açık olmayan hiçbir altyapısı tamamlanmamış bir yer gösteriyor. Bu resmen Tekirdağ halkına işkence etmek. Gündoğdu Mahallesi olması yerine bu olması gereken yer bizim Büyükşehir Başkan adayı iken de projemizdi eski sanayi çarşısının olduğu yerdi hemen Endüstri Meslek Lisesi’nin olduğu yan tarafındaki yer biz çevre yolunun kenarında bir yer kamulaştırarak onları oraya çıkaracaktık. Burada katlı otoparkı olan üstü tamamen kapalı yedi günün 24 saati hizmet veren bir Pazar yeri projemiz vardı” diye sözlerini tamamladı. Habertrak/Ferhat Akgün