DOLAR 32,5325 % 0.22
EURO 34,9583 % 0.47
GRAM ALTIN 2.440,79 % 0,09
ÇEYREK A. 3.990,69 % 0,09
BITCOIN 63.188,62 -0.749
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Yeni bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız”

Son Güncelleme :

28 Eylül 2020 - 12:53

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, ek derslerle ilgili olumsuz gelişmelerin meydana geldiğini kaydetti ve “Hafta sonu derslerinin ve gece yapılacak derslerin maaş karşılığına sayılması köleci yaklaşımın sonucudur” şeklinde konuştu.

“SÜREKLİ FEDAKARLIĞIN BİZ EĞİTİMCİLERDEN BEKLENMESİ HAKSIZLIKTIR”

“Ek derslerle ilgili olumsuz gelişmeler yaşıyoruz. Toplu sözleşmelerden doğan haklarımız hukuki boyut kazanmasın diye bakanlık öğretmenlere ders programı vermiyor, onaylamıyor.” Diye konuşan Eren, “Yeni bir durumla ve yeni bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Hafta sonu derslerinin ve gece yapılacak derslerin maaş karşılığına sayılması köleci yaklaşımın sonucudur. Sürekli fedakarlığın biz eğitimcilerden beklenmesi haksızlıktır. Bizlerin de bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz vardır. Hiç bir meslek yoktur ki özel araçlarını mesleği için kullansın. Ama bizler kendi bilgisayarlarımızı, kişisel internetimizi bu iş için kullanıyoruz. Öğrencilere ve öğretmene sosyal bir devlet bunları sağlarken bizim iktidar öğretmenler için linç kampanyası yapıyor.” İfadelerini kaydetti.

“YENİ BİR SALDIRI BİÇİMİNE MARUZ KALIYORUZ”

Eren, “Canlı derste kendi yavrusuyla ilgilenmediği için balkondan düşerek vefat eden yavrunun annesini örnek almıyor. Öğretmene ‘yük’ diyor. Bu bize, mesleğimize hakarettir. Özel okullarda köle şartlarıyla çalıştırılan öğretmenlerin yaşam ve maddi şartlarını bize uygulamaya kalkıyor. Dediğim gibi yeni bir durum yeni bir saldırı biçimine maruz kalıyoruz. Sabahın ilk saatlerinde yapılan içi boş basın açıklamalarını görüp de ‘Bizim sendikamız neden tepki vermiyor?’ diye söz edenler oldu. Haklılar da.” Açıklamasında bulundu.

“EK DERSİ SİYASÎ İKTİDARA KAPTIRMAYALIM”

Eren, ilerleyen günlerde daha somut adımlar atacaklarına vurgu yaparak sözlerini şöyle noktaladı: “Şu bilinmeli ki genel merkez hukuk bürosu özlük ve hukuk sekreterinin başkanlığında toplanarak gün boyu bu duruma karşı ne yapabileceğimizi tartıştı. Bir dizi mahkeme ve eylem biçimleri düşünülüyor. Önümüzdeki günlerde bu somut mücadele biçimlerini hayata geçireceğiz. Şimdi söz ve karar eğitim emekçisi dostlarımızda olacak. Şimdi üyenin sendikaya katkı verme zamanı. Şimdi eylem zamanı… Gelin eylemi birlikte örelim! TÖS ‘ten bize miras kalan bu ek dersi siyasî iktidara kaptırmayalım!”

Habertrak/Özlem İnan