DOLAR 32,2546 % -0.04
EURO 35,0227 % -0.07
GRAM ALTIN 2.447,31 % 0,04
ÇEYREK A. 4.001,35 % 0,04
BITCOIN 61.613,04 -2.348
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Yeniçiftlik tarihinde görmediği yatırımları aldı

Son Güncelleme :

16 Ağustos 2018 - 10:27

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçede yapılan protesto eylemi ile ilgili açıklamada bulunarak protestonun gerçek yüzünü açıkladı. Başkan Uyan ayrıca Yeniçiftlik Mahallesi’ne yapılan yatırımları tek tek aktararak mahallenin tarihi boyunca bu denli yatırım almadığını söyledi.

Başkan Uyan Yeniçiftlik Mahallesi’ne son 4 buçuk yılda 20 milyon TL doğalgaz, 30 milyon TL kanalizasyon hattı, 16 milyon TL içme suyu irsale hattı, 6,5 milyon TL su baskınlarını önleyici menfez, 4 milyon TL asfalt öncesi zemin malzemesi 4 milyon 800 bin TL asfalt çalışması yatırımı yapıldığını ve bu yatırımların toplam maliyetinin 77 milyon 300 bin TL olduğunu söyledi.

110 KM ASFALT YOL YAPILDI

Yeniçiftlik Mahallesi’ne yapılan yatırımlara değinen Başkan Uyan; “Şimdi büyükşehir olunmasıyla Yeniçiftlik’te de 4,5 yıldır görevdeyiz. 4,5 yıl içerisinde Yeniçiftlik Mahallemize yaptığımız hizmetler ortada. Yeniçiftlik’te yıllarca 100-150 metre parsel üretilmiş, vatandaş evlerini yapmış. Yolları halen daha tarla toprağıydı. Yağmur yağdığı günlerde evlerinin önünde yolda kalan araçlar traktörle çıkartılıyordu. Hemen bu duruma müdahale ettik. 20 bin ton yaklaşık 9 bin kamyon stabilize ve bypas zemin malzemesi döküldü. Üzerine de sıcak ve sathi kaplama olmak üzere 110 km yol yapıldı.” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜM İLÇEDE TAMAMLANIYOR

Doğalgaz çalışmalarını aktaran Başkan Uyan; “Yine Marmarereğlisi Belediye Başkanlığı döneminde doğalgaz müracaatını EPKDK’ya yaparak ihale yapılmasını sağladım. Doğalgaz ilçemizde başladı. Sultanköy’de yüzde 90 bitti. Önümüzdeki yıl tüm bölgede Yeniçiftlik te dahil olmak üzere yüzde 90’nının bitmesi hedeflenmekte.” şeklinde konuştu.

YENİÇİFTLİK MODERN KAPALI PAZAR YERİNE KAVUŞTU

Yeniçiftlik Mahallesi’ne yapılan kapalı Pazar yeri yatırımını aktaran Başkan Uyan, “Mahallemizde önceleri pazar zor şartlarda açılıyordu. İvedilikle 10 dönüm kapalı alan yaparak Pazar yerini ana merkezden kenara çıkardık. Kapalı ve açık alanı ile mahallemizin Pazar yeri ihtiyacını karşıladık. Büyükşehir olunmasıyla göreve geldiğimizde Atatürk Parkı’nda sahil alanında tahtalarla çakılmış, etrafı brandalarla sarılmış, içerisinde deniz kıyafetleri satılan yaklaşık 10 dükkan ve 2 birahane vardı. İçeride çalışan bayan garsonlar her hafta olaylar çıkmaktaydı. Göreve geldiğimiz ilk haftasında buraları yıkarak park ve otopark alanına çevirdik. Gelirini de Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübüne bağışladık.” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ KURTARDIK”

Mahalle gençlerinin geleceği için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Uyan; “Yine arıtma bölgesinde bulunan 8 çadır vardı. Bu çadırlarda kalan vatandaşlar tarafından bölgede uyuşturucu madde ticareti yapılmaktaydı. Bunlar zabıta ekiplerimizce tespit edilerek ilgili kurumlara bildirildi. Emniyet güçlerinin çalışmasıyla bu kişiler sevk edildiği adliyece tutuklanmıştır. Biz de buradaki çadırları tamamen ortadan kaldırarak bölgedeki geleceğimizin teminatı gençlerimizin açık açık zehirlenmesini engelledik.  Basit bir durum gibi görülse de bana göre bu konu çok önemli. Yine aynı yerde 45 dönüm futbol sahasını da kapsayan bölüm Valilik ve Yeniçiftlik Belediyesi tarafından Büyükşehir olunmasıyla Büyükşehire devredilmişti. Yeniçiftlik Belde Belediye binası da aynı şekilde büyükşehire devredilmişti. Seçilmemizin ilk haftasında bu yerleri almak için Büyükşehir Belediye Meclisinde yazışmaları başlattık ve meclisten tekrar bunları Marmaraereğlisi Belediyemize alarak belediye binamızla birlikte yaklaşık 50 trilyonluk bir malı Yeniçiftlik Mahallemizdeki vatandaşlarımıza kazandırmış olduk.” diye konuştu.

“ARITMA TESİSİNİ YENİLEDİK”

Evsel atık arıtma tesisinin yenilendiğini söyleyen Başkan Uyan; “Evsel atık arıtma tesisi zamanında ilkel bir şekildeydi. Bölgeye kötü koku yayıyordu. Bölgede arsalar, villalar satılamaz duruma gelmişti. Arıtma konusunu TESKİ Genel Müdürü Sayın Şafak Başa ile görüşerek teknolojinin en son ürünleri arıtma makineleri koydurarak bölgeyi pis kokudan arındırdık. Yine arıtma bahçesine bir basket sahası yaparak tüm bölgedeki gençlerimizin spor yapmasını sağlıyoruz. Turnuvalar düzenlemekteyiz.” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

İmar planları konusunu aktaran Başkan Uyan; “Yıllarca vatandaşa imar konusunda çatı katın var diyerek tuğla sayarak vatandaşlarımıza büyük bedeller ödetilmiş. Planları 2 kattan 2 buçuk kata çıkararak toprak barışı için Valiliğe gönderilmiş. Bazı meclis üyeleri de bilgim olmadan. Plancının da tanıdığını ve plancıya buraları da imara girsin diyerek kurdukları baskılar sonucu imar alanları genişletilmiştir. Dolayısıyla Valilikten yapılan uyarı sonucu planlara da belediye başkanı olarak müdahale ettim. Planlarla ilgili de önümüzdeki günlerde önemli açıklamalar yaparak tüm Yeniçiftlik Mahalle halkımızı bilgilendireceğim. Şuanda planlarımızın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinde konuşarak onaylanmasını talep edeceğim. Bu vesile ile daha önceden kayık olan imar planları, iç içe girmiş arsaları da tamamını düzelterek vatandaşımıza önemli bir hizmeti sunmuş olacağız.” şeklinde konuştu.

“KANALİZASYON HATTINI YATIRIM PROGRAMINA ALDIRDIK”

Yeniçiftlik Mhallesi’ne kanalizasyon hattı için büyük mücadele verdiklerini dile getiren Uyan; “Yeniçiftlik Mahallemizde bulunan Sanayi bölgesi, Sinoplular bölgesi çevresinde yollara bağlanmış açık fosseptiklerin halk sağlığını tehdit ettiğini tespit ederek TESKİ’ye müracaat ederek yatırım programında olmayan kanalizasyon hattının ivedilikle yapılması gerektiğini anlattık. TESKİ yatırımda olmayan kanalizasyonu başlattık ve 40 milyon TL’lik bir yatırımı gerçekleştirdik. Çalışma esnasında kışın çamur, yazın toz olabilir. Vatandaşlarımızın biraz zahmet çektiği gerçektir. Ama bu yatırımların da başka türlü mümkün olmadığını tüm vatandaşlarımız bilmektedir. Bölgeye yapılan yatırımların yüzde 90’ından takdir alırken yüzde 10 kesiminden de tepki aldık. Yine Tarım Kredi Kooperatifi girişinden başlayıp Tekirdağ asfaltına kadar kısmın kanalizasyon hattını talep ettik. TESKİ tarafından finansmanı hazırlandı. Ancak bu çalışma da kış ayına denk geleceği için bazı vatandaşlarımızın tepkisi olacaktır. Bunları da biliyorum Ama bu hizmeti ne olursa olsun yapma karlılığını ortaya koyarak kısa süre içerisinde çalışmalar başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

“SU BASKINLARINA KARŞI MENFEZ ÖNLEMİ ALINIYOR”

Yeniçiftlik Mahllesi’nde önceki yıllarda yaşanan su baskınlarına çözüm ürettiklerini ifade eden Başkan Uyan; “Yine Yeniçiftlik Mahallemizin sahil kesiminde aşırı yağışlarda su baskınları oluyordu. Evler su altında kalıyordu. Benim dönemimde ilk afet 2016 yılında oldu. Çok büyük zararlar oluyordu. İvedilikle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak ile görüşerek menfez koyarak suyun denize deşarj edilmesi gerektiğini anlattık. Tekirdağ İstanbul yolu deniz tarafına 9 adet baks yapılma talebinde bulundum. Bunların maliyeti 3, 5 milyon olduğunu yapılan keşifle öğrendik. Konuyu Tekirdağ Valimiz Sayın Mehmet Ceyhan ve DSİ Bölge Müdürlüğüne ileterek Karayolundan geçişinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nden talep ettik. Sayın valimiz de bu konu üzerinde hassasiyetle durarak 9 menfezi yatım programına aldı. Şuanda çalışmaları başlamış durumda. En kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanmakta. Karayolu menfezlerinin bitilmesi sonrası Büyükşehir Belediyemiz denize olan bağlantı kısmının yapımına başlayacaktır. Bu yatırımların maliyeti toplamda 6,5 milyon TL’dir.”

“SULAR 40 GÜN KESİLİYORDU”

Mahallede daha önce yaşana su sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Uyan; “2014 seçimlerinden önce Yeniçiftlik Bölgesinde 2013 yaz aylarında seçim çalışmalarımız sırasında vatandaşlarımızla görüştüğümüzde bize en çok su kesintilerini söylediler. Suların bir ay 40 gün akmadığını. Yazlıkçıların banyo yapmak için İstanbul’daki evlerine gittiklerini özellikle belirttiler. Bunun üzerine vatandaşlarımızın 40 güne kadar su kesintisi yaşandığı rapor edildi. Göreve geldiğimizden hemen sonra içme suyu irsale hatları temizlenerek çalışmayan içme suyu arıtmasını devreye aldık. 2014 yazında tüm yazlıkçıların geldiği, nüfusun 200 binlere çıktığı günlerde dahi arıza haricinde bir saniye dahi su kesintisi yaşanmadı. 2016 yılında da Çorlu su kuyularımızdan özel üretim cam elyaf borularla 20 km irsale hattı döşenmiştir. Vatandaşlar daha önce kesinti olduğu dönemde bazen işe gitmeden önce denize girerek yıkandıklarını ifade ediyorlardı.” dedi.

Yatımların toplam maliyetini katran Başkan Uyan; “Bunlar bu güne kadar Yeniçiftlik Mahallemizde yapılan hizmetlerimiz. Bunların maliyeti toplamda 30 milyon TL doğalgaz, 30 TL kanalizasyon, 16 milyon TL içme suyu hattı,  6,5 milyon menfezler, 4 milyon asfalt öncesi zemin malzemesi, 4 milyon asfalt çalışması olmak üzere toplam yatırımların maliyetinin 77 Milyon 300 bin TL’lik bir yatırım Yeniçiftlik Mahallemize yapılmıştır.” dedi.

“YENİÇİFTLİK BU DENLİ YATIRIMI HİÇBİR DÖNEMDE GÖRMEDİ”

Yatımların mahalle tarihinde görülmediğini söyleyen Başkan Uyan; “Geriye dönüp baktığımızda Yeniçiftlik Mahallemize bu kadar yatırım hiçbir dönemde yapılmamış. Bu yatırımlar bizim vermiş olduğumuz mücadeleler sayesine Yeniçiftlik Mahallemize ulaşmıştır. Bundan sonra da yatırımlarımız devam edecektir. Bir belediye başkanının verdiği mücadele yatırımlara dönüşmüş halkın yüzde 90’ı menün olmuştur. Yüzde 10 kesimin tenkit etmesi gayet doğaldır. Ben inanıyorum ki bunca mücadeleyi ve yatırımları görüp bu açıklamayı okuyan şahsımı tenkit eden insanların pişman olacağını biliyorum. Demokrasilerin olduğu ülkelerde protestoların, basın açıklamaların yapılması kadar doğal bir şey yoktur. Onlara hiç kırılmadım. Kırıldığım onlara yalan söyleyerek onları yönlendirenleredir. Bizler bu bölge için bir şansız. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi bilmektedir. Geçtiğimiz gün telefonla yapılan ankette tekrar Başkan olarak kimi görelim sorusuna yüzde 58.7 oranında İbrahim Uyan çıkmıştır. Benim halkımı iftira ve yalanlarla oy devşirmeye çalışanların kim oldukları açıkça bellidir.” diye konuştu.

Habertrak/Ferhat Akgün