DOLAR 32,2825 % 0.02
EURO 35,0273 % -0.19
GRAM ALTIN 2.477,26 % 0,45
ÇEYREK A. 4.050,32 % 0,45
BITCOIN 66.229,81 0.274
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“ZORLA TARİKAT KİTABI SATILIYOR”

Son Güncelleme :

12 Mart 2020 - 12:04

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Tekirdağ’da aday öğretmen olmanın zorluklarını dile getirdi.

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Eren, “Tekirdağ da aday öğretmen olmak çok zor. Sınavları mülakatları aşıp da bu ile gelir göreve başlarsan bir sürü zorlayıcı, şevk kırıcı olaylara maruz kalırsın. “dedi.

Bazı tarikatların kitaplarının aday öğretmenlere zorla parayla satıldığını dile getiren Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Eren; “Nur tarikatına methiyeler düzen bir yazarın kitabı 10 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla bu aday öğretmenlere zorla satılması da ilginçtir. Bazı ilçelerde kitaptan almayanlar listesi oluşturulmuştur. “diyerek Milli Eğitim’in halini ortaya koydu.

MALUM SENDİKADAN ÜYELİK BASKISI

Bazı sendikaların üyelik için zorlamaları bulunduğunu ifade eden Eren; “Öncelikle  Malum Sen sendikasından üye olman için gelirler. Kendilerine üye olmalarıyla adaylık kalkmasının ilişkisini anlatırlar. Müdürlerin raporları ve puanlaması önemlidir. Yıllardır kadrolaşan siyasî iktidar ki ülkemizde %90 oranındadır bu gençlere baskı unsuru olarak kullanmaktadır. “diye konuştu.

ADAY ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARI DALGA KONUSU

Okul müdürleri ve idarecilerin tutumlarına değinen Eren; “Yine bu okul müdür ve idarecilerinden oluşan sendika yöneticileri geldikleri lüks arabayı kast ederek “sizin maaşınız bunun vergisine yetmez” diyerek gençleri aşağılamaktadır. Sendika olarak aslı görevini yerine getirmeyip alınan maaşla dalga geçmek de herhalde dünyada örneği olmayan bir durumdur. “ifadelerini kullandı.

“TARİKAT KİTAPLARI BAZI İLÇELERDE ZORLA SATILIYOR”

Bazı tarikatların kitaplarının zorla aday öğretmenlere satıldığını söyleyen Eren; “Yine Nur tarikatına methiyeler düzen bir yazarın kitabı 10 ile 15 lira arasında değişen fiyatlarla bu aday öğretmenlere zorla satılması da ilginçtir. Bazı ilçelerde bedava verilen bu kitap Ergene Çerkezköy gibi bazı ilçelerde de para karşılığı verilmiştir. Daha da kötüsü baskı oluşturmak için alan almayan diye kayıt tutulmuştur. Yine bu Nurcu yazarla ilgili Çorlu’da bir etkinlik olacağını söylemişler, bazıları da adaylık kalkmasında bu kitaptan sorumlu olacaklarını ifade etmişlerdir.  Bu gençlere özensiz sınav görevleri verilmiş ( hapishanede sınav görevi) hata yapanlara soruşturma açılmıştır.  Okul müdürlerinin bu gençlere yaptırdığı angaryalar da cabası.  Yapılması gereken rehberlik hizmetlerinden bazıları hiç yararlanamıyor.  Milli Eğitim müdürlüğünden bu konuyla ilgili net bilgi alamadım. Örneğin il müdürümüz kitap satışıyla ilgili ‘böyle bir şey olamaz’ dedi.  Ama oldu ve oluyor. Hukuku çiğneyen bu kişiler şunu unutmamalı: biz bir kurumuz ve bu baskıların hesabını hukuk önünde sorarız. Bu ülkenin böyle gitmeyeceğini herkes aklına kazımalı. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek