DOLAR 32,2180 % -0.08
EURO 34,7629 % -0.13
GRAM ALTIN 2.454,97 % 0,92
ÇEYREK A. 4.013,87 % 0,92
BITCOIN 62.999,99 2.796
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

DARICI’NIN BOŞ HEDEFİ

Son Güncelleme :

25 Şubat 2021 - 14:30

Konumuz tek bir restoran mı Darıcı?

İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, pandemi ve esnafın sıkıntılarıyla ilgili bir basın toplantısı yaptı.

Yaptı yapmasına da hedefini yine şaşırdı.

Neden?

Çünkü; hiç ilgisi olmayan AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan’a yüklendi.

Böyle yapışı, diğer konuları ikinci plana itti.

Mestan Özcan’ın köfteci dükkanının neden açık olduğunu sordu ve bu nedenle Özcan’ın sorunlara çözüm olamayacağını belirtti.

Özcan’ın kapalı olan işletmelerle ilgili çıkıp açıklama yapmasını istedi.

Aslında Darıcı, iyi bir konuya temas etmiş.

Ancak bitme noktasında olan esnafı ön plana çıkarmak yerine, iktidar partisi il başkanını köfteci dükkanının açık olmasını ve burada da pandemi kurallarına uygun davranılmadığını öne çıkarmış.

Oysa, sadece Mestan Özcan’ın değil, yol üzerindeki konaklama ve dinlenme tesisi belgeli her yerin açık olduğunu unutmuş.

Örnek vermek gerekirse; İstanbul yolunda giderken, en az üç tane, Malkara’ya giderken de en az iki tane tesisi örnek gösterebiliriz.

Dolayısıyla, iki milyon esnafı ilgilendiren bu konuda; Ali Darıcı, esnaflığını ve onun sorunlarını öne çıkarmak yerine siyasi kimliğiyle, Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan’ı hedefine koymuş.

Üstelik bilinçsizce ve çevresindeki yanıltıcı haberleri dağarcığına almış.

Siyasiler, vatandaşla, esnaflarla ilgili sorunları dile getirirken, kendi hedeflerine değil, konuyla ilgili hedefleri öne çıkarmalı.

Yoksa bu tip toplantıların hiçbir güvenirliği ve vatandaş nezdinde itibarı olmaz.

Ali Darıcı’ya bir başka önerimiz ise HES kodunun geliştirilip, restoran, kafeterya ve kahvehanelerin bu geliştirilmiş HES kodu ile girilerek açılması, pandemide esnafa sıfır faizli kredilerin açılması, kapalı oldukları döneme ait kira desteğinin sağlanması yönünde girişimlerde bulunulması, bir kişiyi değil, konunun muhataplarını eleştirmesi gerekmektedir.