DOLAR 32,2080 % 0.01
EURO 35,0485 % 0.1
GRAM ALTIN 2.531,75 % 1,24
ÇEYREK A. 4.139,41 % 1,24
BITCOIN 66.920,00 -0.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°

ÖĞRETMENLER DERSE GİRMEYECEK

Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 13:00

ÖĞRETMENLER DERSE GİRMEYECEK

SENDİKALARDAN PES PEŞE İŞ BIRAKMA EYLEMİ KARARI

 

ÖĞRETMENLER SİYAH GİYİNECEK

İstanbul’da okul müdürünün öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından sendikalar pes peşe iş bırakma eylemi kararı alıyor. Öğretmenler derse girmeyecek.

İstanbul Eyüpsultan’da bir okulda, Iraklı bir öğrencinin okul müdürünü makam odasında vurarak katletmesinin ardından eğitimcilere şiddet protesto edilmeye başladı. Öğretmenlere ve eğitimcilere yapılan şiddetin önlenmesini isteyen öğretmen sendikaları eylem kararlarını açıklamaya devam ediyor.

Alınan kararlarla öğretmenler derse girmeyecek. Bu bağlamda Eğitim Gücü Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen sendikaları iş bırakma eylemi kararı aldı.

İş Bırakma eylemi kapsamında Eğitim İş üyesi öğretmenler 8-9 Mayıs tarihlerinde okullara siyah giyerek ve kokartlarla gidecekler. 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacaklar.

Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer, eğitimde şiddete son verilmesi gerektiğini belirterek; “Artık yeter, yaşamak istiyoruz Eğitim emekçileri olarak kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyoruz. Can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmiyoruz! Artık yeter! Yaşamak istiyoruz! Eğitimde şiddete karşı çıkmak için, 8-9 Mayıs tarihlerinde iş yerlerimize siyah giyerek ve kokartlarımızla gidiyoruz, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakıyor ve Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde Genel Merkez düzeyinde, illerde şube ve temsilcilikler düzeyinde adliye binalarının önünde basın açıklaması yapıyoruz. Eğitim iş kolunda örgütlü tüm sendikaları ve kamuoyunu birlikte şiddete karşı daha yüksek tepki göstermeye çağırıyoruz.” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek