DOLAR 32,3812 % -0.32
EURO 34,7745 % -0.12
GRAM ALTIN 2.411,83 % -0,45
ÇEYREK A. 3.943,35 % -0,45
BITCOIN 57.594,37 -3.646
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

HALKIMIZIN GEZEN VALİ ÖZLEMİ

Son Güncelleme :

01 Ağustos 2023 - 11:55

HALKIMIZIN GEZEN VALİ ÖZLEMİ

Bilirsiniz gezme denen hareket, etrafta neler olup bittiğini bilmenin en güzel kazanımlarını sağlar. Zaman zaman halkımız yöneticilerini arasında görmek ister. Ulaşamadığı hizmetleri, aksayan yönleri bire bir söylemek, içindeki sıkışıklığı, umutsuzluğu çözmek ister.

Halkımızın istekleri çok olduğu için yöneticilerimizin de halktan uzaklaşması veya mesafesi fazla oluyor diye duyduğum bir sürü dilek ve şikâyet sonrası bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Halkımızın gezen Vali özleminin yanında gezen Milletvekili de istediğini, açılıştan açılışa gelen bir türlü ezber bozmayan vekillerden bıkmış olduğunu ama “Ne çare!” felsefesiyle yaşadığını bir başka yazıyla anlatırız…

Sahil bölgesinde esnaflık yapan Erzurumlu Nasip Aykın, verdiği hizmetlerden ötürü olmaktan öte kurduğu sosyal bağlar sayesinde çok sevilen bir kişidir. Ne tostunu, ne de turşularının ustalık işi olduğunu anlatacağım. Onun da seslenişlerinden birisidir;

“ Yahu, kaç yıldır burada esnaflık yapıyorum. Neredeyse iki dönümlük alanda sabahtan gecenin karanlığına kadar dolaşıyor, koşuyorum; bir türlü gezen, buradan yürüyerek geçen bir Vali görmedim. Bir görsem; kahveleri ben söyleyeceğim.” Diyerek, gezen Vali özlemini sıklıkla ve haklı olarak dile getiriyor.

Sahi bizler niçin gezen, sıklıkla halkın arasına karışan Valilerimizi göremiyoruz? Bunca mesafe?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla seslenişlerinden birisi de;

“ Sayın Valilerim, halkın arasına girin. Halkın arasına karışın. Koltuklara bağlı kalmayın. Sahaya inin…” değil mi?

Tamam, ama halk tam olarak nerede başlar ve nerede biter? Güzel soru değil mi? Halk, şehrin her yerindedir. Sadece siyasi partilere doluşmuş, sadece resmi kurumlarda çalışan memur ve yöneticiler değil; daracık, kaldırımı bile olmayan sokakların olduğu yerde de halk vardır. Çocuk parkı olmayan mahallelerde, yeşil alanı kıt olan yerlerde de her yerde halk vardır.

Halkın arasında tam olarak nasıl olunur? Sanıyorum bu iş tam manasıyla ustalık isteyen, bir sosyolog, sanatçı ve siyasetçi karışımı bir insan karakteri, görgüsü gerekiyor…

Sayın Valimizin nüktedan birisi olduğunu duyuyoruz. Ama bunca zamandır yazıyor, çiziyorum yüz yüze tıpkı halkımızın söylediği gibi halkın arasına sivil olarak karıştığına rast gelmedim.

Şu anki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Vali olarak görev yaptığı Tekirdağ sabahlarında, sahilde onun yürüyüşlerine sıklıkla tanık olan halkın, sadece bu tanıklık edişi bile memnuniyet yarattığını da bilen, görenlerden birisi olarak:

—Halkımız, Valimizi daha fazla sahada görmek istiyor; tıpkı Başkan Erdoğan’ın söylediği gibi…