DOLAR 32,2400 % -0.04
EURO 34,8487 % -0.01
GRAM ALTIN 2.440,50 % 0,33
ÇEYREK A. 3.990,22 % 0,33
BITCOIN 62.890,00 1.945
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TRAKYA 1 MART’TAN İTİBAREN ‘KORUNMUŞ BÖLGE’

Son Güncelleme :

23 Şubat 2021 - 13:07

Tekirdağ’ın da içinde bulunduğu Trakya Bölgesi, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren PPR* hastalığından korunmuş bölge olarak kabul edilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, canlı hayvan alım satımı yapan, nakleden veya taşıyan kişilere bu konuda uyarıda bulundu.

Trakya dışından hayvan satın almak isteyen yetiştiriciler, canlı hayvan alım satımı yapan, nakleden veya taşıyan kişiler, hayvanlarını 1 yıl içinde küpeletmeleri, hayvan alım satımlarında nakil belgelerini eksiksiz düzenlemeleri ve 30 gün içerisinde İl ya da İlçe Müdürlüklerine bildirimde bulunmaları, il içerisinde yapılacak alım satımlarda hayvanların küpelenmiş, Türkvet sistemine kayıt edilmiş olması gerekiyor.

Canlı hayvan alım satımı yapan, nakleden veya taşıyan kişilerin de genelge hükümlerini uygulamakla yükümlü olduğu belirtilen açıklamada, il içerisinde yapılacak alım satımlarda hayvanların küpelenmiş, Türkvet sistemine kayıt edilmiş ve Koyun Keçi Nakil Belgesi’nin eksiksiz doldurulmuş olması gerektiği belirtildi.

Hayvanların il dışına gitmesi halinde ise bu işlem ve belgelere ek olarak İl ya da İlçe Müdürlüklerinden Veteriner Sağlık Raporu alınmasının zorunlu olduğu kaydedildi.

(*Koyun-Keçi Vebası (PPR = Peste des petits ruminants), koyun ve keçilerin sığır vebasına benzeyen yüksek ateş, göz-burun akıntıları, nekrotik-erosiv stomatitis, diyare ve pnömoni ile karakterize bulaşıcı ve genellikle akut seyirli viral bir hastalığıdır.)