DOLAR 32,5494 % 0.24
EURO 35,2052 % 0.65
GRAM ALTIN 2.439,53 % 0,04
ÇEYREK A. 3.988,63 % 0,04
BITCOIN 62.548,78 -2.133
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Millet İttifakı’ndan milli otomobile red

Son Güncelleme :

11 Ocak 2020 - 14:22

Keşan Belediye Meclisi’nin 2020 yılı ilk toplantısı 9 Ocak 2020 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Saat 15.00’te Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Selim Aras işlerinin yoğunluğu nedeniyle izinli sayıldı.

Meclis toplantısına AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, MHP Keşan İlçe Başkanı Ümmet Yavaş ve il genel meclisi üyeleri de katıldı.

Meclis toplantısı, 4. gündem dışı maddesinde, AK Parti gurubunun üretim bandından çıkacak olan 82. yerli otomobilin Keşan Belediyesi adına satın alınması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususunun görüşülmesiyle sürdü.

Konu hakkında söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Nehir Gergin, “Yerli araçları vaat edilen tarihlerde yollarda göreceğiz. O tarihi kadar Keşan’ımızı il olmaya daha da hazırlayacağız. 82 numaralı aracı da sembolik olarak Keşan’a kazandırmak istiyoruz. Bu araçtan belediyemizin bir tane edinmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Keşan’ın yıllardır var olan il olma hayali devam ediyor. Belediyemiz olarak bir mesaj vermek istedik.”

Konuyla ilgili olarak söz alan Yakup Balcı ise Tekirdağ’ın da 59. Yerli otomobile talip olduğunu ifade etti ve il olma konusunda bir mesaj verdiklerine dikkat çekti.

Daha sonra konuşan CHP Gurubu Sözcüsü Feridun Tümer ise şöyle dedi: “Keşan 82. İl olmayı hak ediyor. Araç konusuna gelince milli bir aracımızın olması çok güzel. Ben diyorum ki; evet çok önemli, teşvik edelim. Ama bir çocuğu görelim baştan. Prototip var, fabrika yok.  Sipariş de alınmaya başlanmadı herhalde. Açıldığında seve seve Keşan Belediyesi’ne alınır. İleriki meclislerde bu yetkiyi veririz. Belki de bizim süremiz yetmeyecek. Bunlar uzun süreli işler.”

CHP’li meclis üyesi Yüksel Alioğlu ise prototip olarak üretilen yerli araçlardan birinin satın alınmasını önerdi.

Bunun üzerine söz alan Helvacıoğlu, “Bu işe sahip çıkmak ve ülke birliği için hareket etmek lazım. Prototiplerden birine sahip çıkmak, çocuğu görelim gibi laflar doğru değil. Bu konuda yapılan espriler doğru değil. Cumhurbaşkanımızın döneminde üretildi diye çocukları görelim, test araçlarını versinler bunlar olmaz. Edirne Belediyemiz karar alarak birlik ve beraberliği ayakta alkışladı. Ben Keşan Belediye Meclisi’nin de bu konuyu kabul etmesini beklerdim. Bu söylemler hoş değil.”

İYİ Parti Sözcüsü Zafer Topçu ise yerli otomobilin banttan inmesinin ardından yetki verilebileceğini söyledi.

Yapılan oylamada CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri yerli aracın alınmasına ret oyu verirken, Cumhur İttifakı üyeleri ise kabul oyu verdi. olan 82. yerli otomobilin Keşan Belediyesi adına satın alınması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na yetki verilmesi hususu oy çokluğu ile red edildi.

  1. gündem dışı madde de CHP Grup Sözcüsü Feridun Tümer’in KYK Yurdunda kalan üniversiteli kız öğrencilerinin sorunları ile soru önergesini de cevaplayan Helvacıoğlu, “Sayın Tümer’in öğrencilerimizin yaşadığı sorunlar ile ilgili verdiği önerge için kendisine teşekkür ediyorum. Ben de geçtiğimiz Cumartesi günü üniversite öğrencilerimizle bir araya gelerek kendilerinin yaşadığı sorunları dinledim. Toplu Taşıma, Gençlik Merkezi ile Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu arasındaki yolda kaldırım, aydınlatma eksikliği için gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Meclisimizin de katkısıyla bu sorunları bir an önce çözmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi