DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.450,72 0.872
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

BÜYÜKŞEHİRDEN ADLİ DESTEK

Son Güncelleme :

01 Mart 2024 - 11:54

BÜYÜKŞEHİRDEN ADLİ DESTEK

BARO İLE PROTOKOL İMZALANACAK

 

 

TEKİRDAĞ BAROSU DESTEK TALEP ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların Tekirdağ Barosu’ndan aldıkları adli yardıma destek olacak. Son dönemde artan avukatlık masrafları nedeniyle birçok vatandaş mağdur oluyor. Bazı vatandaşlara Tekirdağ Barosu Başkanlığı tarafından adli yardım hizmeti sağlanıyor. Ekonomik durumun iyi olmayan vatandaşların barodan aldığı bu adli yardım hizmetine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından destek olunacak.

BARO İLE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ekonomik yoksunluğu tespit edilen vatandaşların, Tekirdağ Barosu Başkanlığı’ndan aldıkları adli yardım hizmetine destek olmak amacıyla Tekirdağ Barosu Başkanlığı ile işbirliği yapılması planlanıyor.

MECLİSTEN GEÇTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin alınan bu adli yardıma destek olabilmesi için Tekirdağ Barosu Başkanlığı ile protokol imzalanacak. Protokol imzalanabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a protokol yapma yetkisi verilmesi talebi ile ilgili komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. Barolardan adli yardımı kendisi ve ailesinin geçimini önemli ölçüde zor duruma düşürmeksizin, gereken yargılama veya takip giderlerini kısmen veya tamamen ödeme gücünden yoksun olan kimseler iddia ve savunmalarında, geçici hukuki korunma taleplerinde ve icra takibinde, taleplerinin açıkça dayanaktan yoksun olmaması kaydıyla adli yardımdan yararlanabilirler.

Kamuya yararlı dernek ve vakıflar, iddia ve savunmalarında haklı göründükleri ve mali açıdan zor duruma düşmeden gerekli giderleri kısmen veya tamamen ödeyemeyecek durumda oldukları takdirde adli yardımdan yararlanabilirler. Habertrak/Serhat Yeşilipek