DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.431,29 -1.035
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Eşi benzeri görülmemiş bir soykırım uygulanıyor”

Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 12:46

“Eşi benzeri görülmemiş bir soykırım uygulanıyor”

 

Tekirdağ’ın Süleymanapaşa ilçesinde İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden saldırıları protesto edildi. Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapılan eylemde; “Katil İsrail” ve “Filistin’e özgürlük” sloganları atıldı.

 

Filistin Gönüllüleri adına basın açıklamasında bulunan Yasin Altıntaş, İsrail’in Filistin topraklarına 156 gündür saldırdığını belirterek; “Filistin’de işgal ve katliamlar dün başlamadı, neredeyse yüz yıldır devam ediyor. Gazze, 17 yıldır etrafı duvarlarla örülü, kuşatma altında tutulan bir toplama kampına dönüşmüş halde. İsrail ve onun batılı destekçileri Gazze’de 5 aydır eşi benzeri görülmemiş bir soykırım uyguluyor.” dedi.

“İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

Tüm dünyadan insanların bu soykırımı canlı canlı izlediğini ifade eden Yasin Altıntaş; “Tarihte belki de ilk kez bir soykırım, bizzat soykırıma uğrayan insanların kameralarından tüm dünyanın gözü önünde canlı canlı seyrediliyor. Haklar, hukuklar, iyi ve güzel olan ne varsa bombalanıyor, yağmalanıyor, katlediliyor, yerle yeksan ediliyor. Çok açık ve ağır savaş suçları her gün işlenmeye devam ediliyor. Durum o denli vahim ki İsrail, Birleşmiş Milletlerin yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı’nda sanık sandalyesinde ve soykırım suçu işlemekten ötürü yargılanıyor. İsrail buna rağmen insanları katletmeye, hız kesmeden devam ediyor. Bugün, Türkiye’nin en az 20 şehrinde, burada olduğu gibi haktan, adaletten, özgürlükten, insanlık onurundan, mazlum Filistin ve Gazze halkından yana olanlar olarak toplanmış bulunuyoruz. Amacımız çok açık, çağrımız çok nettir. Türkiye’yi yöneten iktidar tavır değiştirmeli ve sadece lafta kalmayan, sözde değil eylemleri ile soykırıma karşı çıkmalı ve Filistin halkının yanında durmalıdır. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri artık Filistin hamasetini kesmeli: İsrail’i besleyenleri, Gazze’deki katliamın yerli işbirlikçilerini ve onları kollayanları açığa çıkaracak eylemlere girişmelidir.” şeklinde konuştu.

“İSRAİL İLE İLİŞKİLER KESİLMELİ”

İsrail ile ilişkilerin kesilmesi gerektiğini savunan Yasin Altıntaş; “İsrail barbarlığı, işgali, soykırımı engellenemiyorsa hiç olmazsa İsrail’le tüm ilişkiler resmen ve fiilen kesilmelidir. Sınırlar, limanlar, hava sahası Siyonist rejime kapatılmalıdır. Aksi durum, 6 aydır içeriden net bir şekilde görüldüğü gibi insanlığa karşı işlenmiş en ağır suça, soykırım suçuna ortaklık; ağır bir utanç, günah ve vebaldir. Bilinmelidir ki biz buna razı değiliz. Ülkeyi yönetenler İsrail’e batıya yönelik birçok açıklamalar yaparken kendi yapabilecekleri yaptırımlar için hiçbir adım atmıyorlar. Burada şu gerçekle artık yüzleşmeliyiz: Açıktır ki bugüne kadar İktidarın yaptığı eleştiriler kendi yönetiminin de durumunu ortaya koyuyor! Ülke olarak bu soykırım sürecinin bir parçası, destekçisi ya da en hafif tabirle seyircisi olmamak için atılması gereken acil ve somut adımlar tüm açıklığıyla önümüzde durmaktadır. Bu adımların atılması için en büyük yetki ve sorumluluk ülke yönetimini elinde bulunduranlardadır. Meydanlarda Gazze için slogan atan siyasiler, sözde yardım seferberliği düzenleyen sermaye sahipleri ve sermayeyi koruyan STK’lar bu ihaneti, bu iş birliğini hiçbir biçimde konuşmadılar.” İfadelerini kullandı.

“SEYRETTİĞİNİZ SOYKIRIMI ENGELLEMEK İÇİN SOMUT ADIMLAR ATIN”

 

 

İsrail’e karşı somut adımlar atılması gerektiğini dile getiren Yasin Altıntaş; “Israil’le ticaret, Filistin için ihanettir!” diyoruz. Tam beş aydır Türkiye’de düzenlenen büyük ve kitlesel eylemlerde bu ses, bu slogan kitleselleştirilmedi. E ihanet örtülmek istendi! Buradan, “Hiçbir istisna koymadan söylüyorum: Gazze’deki zulmü durdurmak elimizdeki tüm imkânları kullanacağız!” diyen cumhurbaşkanına ve iktidar sahipler sesleniyoruz. Türkiye’nin soykırıma karşı gecikmeli de olsa- Gazze’nin yanında durabilmesi için acilen atılması gereken net, somut adımlar derhal uygulanmalıdır! Aylardır seyrettiğiniz soykırımı engellemek için somut adımlar atın!” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Gülçin Kıyıcı