DOLAR 32,1342 % -0.13
EURO 35,1668 % 0.02
GRAM ALTIN 2.468,55 % 0,03
ÇEYREK A. 4.036,07 % 0,03
BITCOIN 65.770,25 6.19
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

ET FİYATLARI YERİNDE SAYIYOR

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2021 - 16:20

“ÜRETİCİ DÜŞÜNÜLEREK KARAR ALINSIN”

Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, et fiyatlarının yeniden gözden geçirilerek fiyat artışına gidilmesi gerektiğini kaydetti ve “Et fiyatları 45 TL civarında seyrediyor ama bu fiyatın 50 TL olması gerektiği kanaatindeyim. Üreticilerin birçoğu artık mecburiyetten hayvancılık yapıyor. Mecburiyetten kurbanlık bakıyor.”değerlendirmesinde bulundu.

Üreticilerin hayvancılıktan hızla uzaklaştığına dikkat çeken Baykut, “Süt üreticisi de et üreticisi de kötü durumda. Acilen destekler arttırmalı. Çiftçi, zararına üretim yapar hale gelen bu durumdan kurtarılmalı. ”şeklinde konuştu.

“ET FİYATI 50 TL’YE ÇIKARILMALI”

Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, et fiyatlarında artışa gidilerek fiyatın 50 TL’ye çıkarılması gerektiğini belirterek “Et fiyatları 45 TL civarında seyrediyor ama bu fiyatın 50 TL olması gerektiği kanaatindeyim. Üreticilerin birçoğu artık mecburiyetten hayvancılık yapıyor. Mecburiyetten kurbanlık bakıyor. Kurban yaklaşıyor ve kurbanlık için insanlar bir araştırma içine bile girmiyorlar. Vatandaşlar da zor durumda herhalde. Bende de kurbanlık olmasına rağmen kimse arayıp sormuyor.” diye konuştu.

SÜT ÜRETİCİSİ DE ET ÜRETİCİSİ DE KÖTÜ DURUMDA

Üreticilerin hayvancılıktan uzaklaştığına da vurgu yapan Baykut, sözlerini şöyle noktaladı: “Belediye kurban için ne fiyat belirledi onu da bilmiyorum. Kurbana az kaldı ama henüz bir açıklama yapılmadı. Üreticilerin birçoğu artık mecburiyetten hayvancılık yapıyor. Mecburiyetten kurbanlık bakıyor. Köylü, artık hayvancılıktan uzaklaşıyor. İşler kötü. Süt üreticisi de et üreticisi de kötü durumda. Devlet destekleri arttırmalı. Sütten çiftçinin eline 4 TL para geçmeli. Düşük fiyat nedir anlamış değiliz?”

Habertrak/Özlem İnan