DOLAR 32,4234 % -0.02
EURO 34,8112 % -0.1
GRAM ALTIN 2.430,63 % -0,18
ÇEYREK A. 3.974,08 % -0,18
BITCOIN 64.138,00 1.327
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Üretimi daha çok arttırmalıyız”

Son Güncelleme :

13 Ağustos 2020 - 12:36

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 100’ün üzerinde ticari firmanın yer alacağı 50.000 m2 açık alanı bulunan Çorlu Yeni Fuar Alanında gerçekleşen 13. Çorlu Tarım Fuarı açılışına katıldı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından başladı.

Ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarikurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, , Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan, Mustafa Yel bir  konuşma yaptılar.

TOPRAKLARIMIZ ÇOK VERİMLİ”

Sonrasında konuşan Vali Yıldırım; “Fuarın, tarım ve hayvancılığa endekslenmiştir. Sektör temsilcisi katılımcıların fuara gelirken son teknolojileri, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar için en verimli, en kolay ve güzel şekilde kullanacakları aletleri sergiliyorlar. Sanayi ve tarımı, sanayi ve hayvancılığı, sanayi ve çevreyi birbiriyle barışık halde yaşatmak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, “Aksi taktirde bu yüksek teknoloji ürünü bir sürü malzeme, araç ve gereç, işleyecek toprak bulamayacaklar. Biz bu şekilde gidersek, çevremizi kirletmeye devam edersek, sanayiyle çevremizi kirletmeye devam edersek, bir takım ilaçlar ile gübreyi çok fazla kullanmakla topraklarımızı verimsiz hale getirmeye başlarsak, devam edersek, o zaman hepimiz bugün övündüğümüz bereketli Trakya topraklarını bulamayabiliriz. Topraklarımız çok verimli, insanımız hala çok çalışkan. Üretimi daha çok artırmak, geleceğe daha çok umutla bakabilmek hem bizim elimizdedir hem de boynumuzun borcudur. Çünkü insanoğlu hangi dönemde yaşarsa yaşasın gıdaya ihtiyacı bitmiyor. Biz dünyanın kendi kendisini besleyen 6 ülkesinden biriyiz diye övünüyoruz. Bunu başka ülkelere de destek veren ülke olma durumuna getirmek bizlerin elinde olan bir durumdur. Bizler çok daha rahat insanımızı besleyebiliriz, çok daha rahat insanımıza gıda temin edebiliriz. Çiftçilik ve hayvancılığı ne kadar önem verirsek yarınımıza güvenle bakabiliriz.   Tekirdağ’ın 6,22 milyon dekar yüzey alanı bulunmakta olup, bunun %64’sını (3,95 milyon dekarı) işlenen tarım arazisi oluşturmaktadır. 2019 yılı Türkiye durum buğdayı (ekmeklik buğday) üretiminin 5,4’ü  Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ, ülkemiz ekmeklik buğday üretiminde Konya ve Ankara İllerinden sonra 3. sırada yer almaktadır. Türkiye, yağlık ayçiçeği üretiminin %17,55’i  Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ, ülkemiz yağlık ayçiçeği üretiminde 1. sıradadır. Türkiye, çeltik üretiminin  %3,84’ü ilimizde üretilmektedir ve ülke üretiminde 6. sırada yer almaktadır. Türkiye, kanola üretiminin %33,61’i Tekirdağ’da gerçekleşmiştir ve Tekirdağ ülke üretiminde 1.sıradadır. İlimizde yetiştirilen 3-5 ana ürünün toplamı ekilen alanlarımızın %95’ine ulaşmaktadır. Sulama imkanlarımızı ve tarımda teknoloji kullanımını artırarak verimi, üreticilerimizin gelirlerini artırabilir, modern tekniklere uygun üretim yaparak ürün kaybını minimuma indirebilir, mevsimsel etkileri azaltabiliriz. Tarımın Türkiye ve  Tekirdağ ekonomisine katkısını artırabiliriz. Tarımla ilgili yapılan tüm çalışmalarda amacımız, İlimiz çiftçilerine yeni gelir kapıları açmak, kırsal göçü önlemek, refah düzeylerini yükseltmek ve yaşadıkları yerde hayatlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamaktır. Firmaların tüm yeniliklerini, yeni ürün ve teknolojilerin tanıtılmasına, yeni yöntemler hakkında bilgi verilmesine vesile olan  Renkli Fuarcılığa ve bu organizasyonda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bu fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından açılış için kurdele kesildi.

 

Kurdele kesiminin ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri fuar alanını gezerek sergilenen tarımsal makinelerle ilgili bilgi aldılar. Haber Merkezi