DOLAR 32,4015 % -0.12
EURO 34,7913 % 0.12
GRAM ALTIN 2.436,99 % -0,07
ÇEYREK A. 3.984,48 % -0,07
BITCOIN 62.300,30 -2.491
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJELERİNİ JÜRİYE SUNDU

 

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dönem boyunca hazırlamış olduğu projeler, “Mimari Proje 2-3” etkinliğinde, jüri önüne çıktı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, MP2-MP3 Atölyeleri (Mimari Proje 2-3) Jüri etkinliği gerçekleştirildi. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Mimari Proje dersi kapsamında hazırladıkları projeleri, akademisyenler ve konuk jüri üyeleri önünde sundu.

Etkinlikte, öğrenciler tarafından “MP2 Kutla-Ma Mekânı” ve “MP3 Konut + Ticaret Tasarımı” ana teması etrafında hayata geçirilen projeler, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri ve konuk katılımcılardan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Öğrenciler, 3 farklı atölyede jüri üyelerine çalışmalarını anlattı.

Mimarlık Fakültesinde gerçekleşen MP2-MP3 Atölyeleri (Mimari Proje 2-3) Jüri etkinliği açılışına Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sennur Akansel, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir, Mimarlık Fakültesinden akademisyenler, jüri üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Mimarlık Bölümü Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sennur Akansel, açılış konuşmasında program öğrencileri ve akademisyenlerin katkılarıyla oluşan projelerin değerlendirileceği bir etkinlik olacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Mimari Proje 2-3 Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir ise öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları projeleri, jüri önünde sunmalarını istediklerini dile getirerek, etkinliğin öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimine önemli katkılar sunmasını beklediklerini söyledi.

Mimari Proje dersi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir “Mimari Proje 2’de yerden ve zamandan bağımsız olarak öğrencinin kurgusuna göre değişen yaratıcı bir tasarım yapmalarını istedik. Projenin, bu dönem teması ise Kutlama Mekânı oldu. Mimari Proje 3’te ise bu dönem için öğrencilerimizden, bir ticaret ve konut tasarımı yapmalarını bekledik. Her iki temada da yapılacak mimari tasarımda öğrencilerimizin yaratıcılık performanslarını geliştirmeyi ve fikirlerine katkıda bulunmayı amaçladık. Ders kapsamında öğrencilerimizin çalışmalarını değerlendirecek, görüş ve önerileri ile onlara değer katacak ders yürütücüsü hocalarıma ve konuk jüri üyelerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programda açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, dönem boyunca hazırladıkları projeleri, jüri önünde sundu. Öğrencilerin çalışmalarını dinleyen jüri üyeleri de belirlenen kriterler doğrultusunda her bir projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğin jürisinde yer alan Doç. Dr. Pınar Kısa Ovalı, Doç. Dr. Hatice Kıran Çakır, Doç. Dr. Filiz Umaroğulları, Dr. Öğr. Üyesi Esin Benian, Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir, Dr. Öğr. Üyesi Berk Minez, Dr. Öğr. Üyesi Tülay Canıtez, Arş. Gör. Dr. Tuba Hatipler Çibik ve Öğr. Gör. Dr. Banu Gökmen Erdoğan, her sunumun ardından öğrenciler ile görüş ve önerilerini paylaştı.

Prof. Melihat Tüzün, Prof. Dr. Didem Baş, Doç. Dr. Esma Mıhlayanlar, Dr. Öğr. Üyesi Gildis Tachir, Öğr. Gör. Dr. Banu Gökmen Erdoğan, Doç. Dr. Semiha Kartal ile TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Ergüden, Mimar Atilla Ergin, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Danışma Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Namık Kemal Döleneken, Sevda Mutlu ve Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Üyesi Kutalmış Bayraktar da konuk jüri üyesi olarak etkinliğe destek ve katkı sundu.

Etkinlik, gün boyunca öğrencilerin proje tanıtımı ve sunumu ile devam etti. Etkinlik kapsamında ayrıca 11 Ocak 2023 tarihinde, İtalyan Kilisesi’nde öğrencilerin projelerinin yer alacağı bir sergi açılacak. – Haber Merkezi

 

  Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin dönem boyunca hazırlamış olduğu projeler, “Mimari Proje 2-3” etkinliğinde, jüri önüne çıktı. Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, MP2-MP3 Atölyeleri (Mimari Proje 2-3) Jüri etkinliği gerçekleştirildi. Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Mimari Proje dersi kapsamında hazırladıkları projeleri, akademisyenler ve konuk jüri üyeleri önünde sundu. Etkinlikte, öğrenciler tarafından “MP2 Kutla-Ma Mekânı” ve “MP3 Konut […]

11 Ocak 2023 - 11:50