DOLAR 32,4196 % -0.07
EURO 34,8344 % 0.23
GRAM ALTIN 2.435,06 % -0,15
ÇEYREK A. 3.981,33 % -0,15
BITCOIN 62.276,00 -2.664
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

‘SALDIRI DEĞİL SİSTEMATİK SOYKIRIM’

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU

“SESSİZ KALARAK SUÇA ORTAK OLMAYIN”

Tekirdağ Barosu, İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık ve savaş suçları hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ Adliyesi önünde toplanan baro üyesi avukatlar, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup İsrail’i protesto ettiler.

İsrail’in Filistin’de işlediği savaş suçları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu insanlık suçuna halklarının protestolarına rağmen onlara kulak vermeyen devletlerce sessiz kalınarak, harekete geçilmeyerek ortak olunması tüm insanlık adına kaygı ve utanç vericidir.  Unutulmamalıdır ki çocukların gözyaşları ile bulanan, feryatları ile çınlayan topraklarda olan bitenler karşısında işlenen suçlardan birisi de susmaktır!” diye konuştu.

“FİLİSTİN’DE BİRÇOK SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR”

İsrail’in işlediği insanlık suçlarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “Tekirdağ Barosu ve onu oluşturan avukatlar olarak İsrail’in işlediği insanlık suçuna sessiz kalmadığımızı kamuoyuna duyurmak ve her ne şartta olursa olsun insan haklarını savunmaya ve korumaya devam edeceğimizi haykırmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bilindiği üzere İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinde meşru müdafaa iddiasıyla Filistin halkına yönelik acımasız ve orantısız bir saldırı başlatmıştır. Kırk iki gündür devam eden bu saldırılar dünyanın gözü önünde sistematik bir soykırıma dönüşmüş durumdadır. İsrail orantısız güç kullanarak sivillere, hastanelere saldırması ayrıca Gazze’deki Filistinlilerin elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini engelleyerek sivilleri topluca yerlerinden ayrılmaya, yaşadıkları toprakları terk etmeye zorlaması, açıkça ifade etmek gerekir ki İsrail’i uluslararası ceza hukukunda savaş suçu olarak tanımlanan birçok eylemin faili haline getirmektedir. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu insanlık suçuna halklarının protestolarına rağmen onlara kulak vermeyen devletlerce sessiz kalınarak, harekete geçilmeyerek ortak olunması tüm insanlık adına kaygı ve utanç vericidir.  Unutulmamalıdır ki çocukların gözyaşları ile bulanan, feryatları ile çınlayan topraklarda olan bitenler karşısında işlenen suçlardan birisi de susmaktır!” şeklinde konuştu.

“İSRAİL YETKİLLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

İsrail yetkileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “1136 sayılı Avukatlık Kanununun 76. ve 95. Maddeleri ile barolara verilen “insan haklarını savunma ve koruma” görevimiz ve sorumluluğumuz gereği Tekirdağ Barosu olarak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 76. ve 77. Maddeleri ile düzenlenen soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçlar kapsamında bugün yeniden harekete geçtik. Soykırım ve insanlığa karşı suçların vatandaş veya yabancı tarafından yabancı ülkede işlenmesi halinde de Türk Kanunlarının uygulanabileceği ve Türk Mahkemelerinde yargılama yapılabileceğinin düzenlendiği, Türk Ceza Kanunun 13. Maddesine dayanarak, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Dışişleri Bakanı  Eli Kohen, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç ihbarında bulunduk.” İfadelerini kullandı.

“ULUSLARASI SÖZLEŞMELER YOK SAYILIYOR”

Filistin’de evrensel hukuk kurallarının yok sayıldığına değinen Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “7 Ekim’de Filistin ve İsrail arasında başlayan ve insanlığın acı tecrübelerinden damıtılarak bir araya getirilen evrensel hukuk kuralları çerçevesinde oluşturulan uluslararası sözleşmelerin yok sayılmasının sıradanlaştığı bir biçimde kadın, bebek, çocuk, genç, yaşlı hasta ayrımı yapılmaksızın tüm dünyanın gözü önünde sivil insanların katledilmesine ve insanlığın adeta ayaklar altına alınmasına artık bir son verilmelidir. 21. yüzyıl, tarihe İsrail’in insanlığa karşı işlediği bu suçlara karşı dünyanın izlemekle yetindiği bir zaman dilimi olarak geçmemelidir. Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Avrupa Birliği olmak üzere, uluslararası kurum ve kuruluşları acil inisiyatif alarak insan haklarına ve uluslararası hukuka saygı temelinde saldırıların sonlandırılması için harekete geçmeye ve İsrail hakkında caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz. Başta silahsız kadınlar, çocuklar, yaşlılar olmak üzere sivil halka, hak örgütlerine ve hukuk kurumlarına yönelik her türlü saldırıyı kınıyor, haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime dönük olursa olsun;  evrensel hukuk prensiplerine uygun şekilde hareket etmek, insan haklarını savunmak ve korumak temel yaklaşımımızdan ayrılmayacağımızı yineliyor tüm hukuk kurumlarını ve sivil toplumu yaşanan bu dram karşısında yan yana olmaya çağırıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN SUÇ DUYURUSU “SESSİZ KALARAK SUÇA ORTAK OLMAYIN” Tekirdağ Barosu, İsrail’in Filistin’de işlediği insanlık ve savaş suçları hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ Adliyesi önünde toplanan baro üyesi avukatlar, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup İsrail’i protesto ettiler. İsrail’in Filistin’de işlediği savaş suçları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün; “Dünyanın […]

19 Kasım 2023 - 12:50