DOLAR 32,5492 % 0.27
EURO 34,9215 % 0.36
GRAM ALTIN 2.432,25 % -0,26
ÇEYREK A. 3.976,72 % -0,26
BITCOIN 63.200,00 -0.554
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞ CHP’DEN ÖZEL’E AMBARGO

GENEL BAŞKAN ÖZEL NEDEN YOK?

 

DEĞİŞİM KARŞITLARININ TERCİHİ Mİ?

 

PARTİ BİNASININ İÇİNDE YOK, DIŞINDA VAR!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlık yarışını kaybedip, yerine Özgür Özel’in seçilmesinin ardından CHP Tekirdağ il binasındaki toplantı salonunda bulunan branda değiştirildi. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde, brandada bir yanda Atatürk’ün diğer yanda Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları yer alırken, yaptırılan yeni brandada Atatürk’ün fotoğrafının karşısına CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in fotoğrafı konulmadı. Kamuoyu Özel’in fotoğrafının neden konulmadığını merak ediyor.

Olağan büyük kurultayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de yerel seçim çalışmaları hız kazanırken, aday adayları da kamuoyunun karşısına çıkmaya başladı. Büyük kurultayda değişimi savunan Özgür Özel’e değil, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdiği bilinen Tekirdağ il örgütü yönetimi, yerel seçim sürecinde ilginç tavırlarıyla dikkat çekti.

CHP TEAMÜLLERİ VE GELENEĞİNE AYKIRI

CHP’de parti geleneği ve teamüller gereği, basın açıklamalarının yapıldığı kürsünün arkasında bir yanda Atatürk diğer yanda ise mevcut genel başkanın fotoğraflarının yer aldığı baranda bulunuyor. Tüm illerde ve ilçelerde buna özen gösterilirken, Tekirdağ’da ilginç bir gelişme yaşandı. Daha önce Kılıçdaroğlu ile Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı branda, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yarışını kaybetmesinin ardından indirildi. Ancak yerine asılan brandaya Özgür Özel’in fotoğrafı konulmadı.

NALLAR’IN AÇIKLAMASI SIRASINDA DİKKATLERDEN KAÇMADI

Hafta sonu aday adaylarının basın açıklamaları yaptığı sırada dikkat çeken görüntü, akıllara çeşitli soru işaretleri getirdi. CHP’den Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Volkan Nallar’ın basın toplantısı sırasında, kürsünün arkasında yer alan brandada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in fotoğrafının olmaması dikkat çekti. Büyük kurultaydan sonra parti binasına ilk kez gelen partililerin gözünden kaçmayan bu tablonun nedeni merak ediliyor.

GENEL BAŞKANI TANIMAMAK MI?

CHP Tekirdağ il yönetiminin kurultayda değişime karşı çıkmasının buna sebep olduğu iddia edilirken, partililer duruma tepki gösteriyor. Büyük kurultayın geride kaldığını ve CHP’nin yeni genel başkanı olarak Özgür Özel’in seçildiğini hatırlatan partililer, “Demokratik bir şekilde gerçekleştirilen, partimize yakışır bir demokrasi şöleni havasındaki kurultayımızda, Özgür Özel genel başkanımız seçilmiştir. Bu saatten sonra parti yöneticilerimizin, yeni genel başkanımızı kabul etmesi ve partinin lideri olarak görmesi gerekiyor. Tekirdağ il yönetiminin bu tutumu kabul edilemez. Bu, Özgür Özel’in genel başkanlığını tanımamak anlamına dahi gelebilir. Derhal düzeltilmelidir” dediler.

ÖZGÜR ÖZEL İÇERİDE YOK, DIŞARIDA VAR

Bu arada hafta sonu bir diğer adaylık açıklamasını Candan Yüceer yaptı. Tekirdağ’ın önceki dönem milletvekili olan Yüceer, büyükşehir belediye başkanlığına adaylığını açıklarken, parti binasındaki salonu kullanmayarak binanın önündeki açık alanı tercih etti. Yüceer, kurdurduğu platformda Atatürk ve Özgür Özel’in fotoğraflarına yer verdi. Ortaya çıkan görüntü ise “Parti binasının içinde genel başkan yok, ancak parti binasının dışında düzenlenen adaylık açıklamasında genel başkan var” şeklinde yorumlara neden oldu. Habertrak / Bülent Kutlutürk

GENEL BAŞKAN ÖZEL NEDEN YOK?   DEĞİŞİM KARŞITLARININ TERCİHİ Mİ?   PARTİ BİNASININ İÇİNDE YOK, DIŞINDA VAR! Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlık yarışını kaybedip, yerine Özgür Özel’in seçilmesinin ardından CHP Tekirdağ il binasındaki toplantı salonunda bulunan branda değiştirildi. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde, brandada bir yanda Atatürk’ün diğer yanda Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları yer alırken, yaptırılan yeni brandada […]

21 Kasım 2023 - 11:25