DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.643,36 0.707
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞ DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR

 

ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNDÜ

CHP Tekirdağ önceki milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Yüceer, CHP Tekirdağ İl başkanlığı binası önünde soğuk havaya rağmen miting havasında bir açıklama yaptı.

Hizmet yarışında bayrağı en ileriye taşıyacaklarını söyleyen Candan Yüceer, “Türkiye’de yerel yöneticilikte Tekirdağ’ı bir örnek, parmakla gösterilen bir başarı hikayesine çevirmek için adayım. Sürdürülebilir, çevreci, çağımızın teknolojisini yakalayan ve yeniliklere hazır bir yönetim için adayım” dedi.

“KENTİMİZİ BİR ADIM DEĞİL, KOŞAR ADIM GELECEĞE TAŞIMAYA ADAYIM”

Miting havasındaki aday adaylığı açıklamasında konuşan Yüceer, “Tekirdağ’ın hak ettiği yeri alabilmesi için, hemşehrilerimin yüzünün gülmesi, layık olduğu insanca hayatı yaşayabilmesi amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanlığına adayım. Herkesin başkanı olmak üzere adayım, herkese candan olmak üzere adayım. Sadece bir makama değil, köklü değişime, büyük bir enerjinin ortaya çıkarılmasına, yeni bir yönetim anlayışını kentimize kazandırmaya, bu güzel kentin bir adım değil koşar adım geleceğe taşımaya adayım. Çiftçinin, işçinin, işi insanının, öğrencilerimizin, kadınların, gençlerin, çocukların başkanı olmaya adayım. Bağımızın, ormanımızın, yeşilimizin, Ergene’mizin, dağımızın başkanı olmaya adayım” şeklinde konuştu.

“DÜRÜST, ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR YÖNETİM İÇİN ADAYIM”

“Tekirdağ’ımızın bütün zenginliklerini, kaynaklarını, güzelliklerini, halkımızın hizmetine kullanmak için adayım” diyen Candan Yüceer, şöyle devam etti: “Samimi, güler yüzlü, dürüst, şeffaf, katılımcı bir yönetim için adayım. Türkiye’de yerel yöneticilikte Tekirdağ’ı bir örnek, parmakla gösterilen bir başarı hikayesine çevirmek için adayım, sürdürülebilir çevreci, çağımızın teknolojisini yakalayan ve yeniliklere hazır bir yönetim için adayım. Alt üst ölçekte planlara uygun olarak tarımın yanında, turizm ve lojistik alanında kendimizi planlayacak ve şehrimizi bu alanlarda başka bir şehir haline getirmek  için adayım. İlçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve işin uzmanı kadrolarımız ve bilim insanlarıyla uyumlu çalışarak en iyi ve en hızlı hizmet için adayım. Sağlıklı bir kent olması yönünde alt ve üst yapılarımızı deprem tehdidine karşı kurtaracak çalışmalar yapmak, deprem ve diğer afetler noktasında hazır bir kent yapmak için adayım. Yüzlerce yıllık tarihi topraklarımızda barındıran mavi gözlü şehrimizin kültür mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmak için adayım.”

“PROJELERİMLE SİZE CANDAN HİZMET ETMEYE GELİYORUM”

Tekirdağlıların desteğini her zaman hissettiğini dile getiren Candan Yüceer, “Tekirdağ’ımız için sizlerin desteğiyle onurlu bir göreve talibim. İhtiyaçları görüyorum. Sorunları duyuyorum, çözümleri biliyorum. 6 bin 218 kilometrekarenin her adımında hangi sorunlar yaşadığını görüyorum. Şimdiye kadar yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır. Yıllardır biriktirdiğim Tekirdağ deneyimlerimle ve herbirinize dokunacak projelerimle size candan hizmet etmeye geliyorum. Sizler yarın bana güvenip, haydi Candan başkan dedikten sonra bu yol bize onur verir. Kıymetli hemşehrilerim geçtiğimiz yerel seçimlerde 4 belediyemizi kaybettik. Tabi bize yine 12-0 yapmak yakışır. Partimizin ve bizlerin bu yerel seçimlerdeki hedefi bellidir. Bizler yeniden 12-0 yapmak için yola çıkıyoruz. Hedefimiz Süleymanpaşa, hedefimiz Kapaklı, hedefimiz Marmaraereğlisi, hedefimiz Hayrabolu’yu yeniden kazanmaktır. Yeniden 12-0 hikayesini yapmaya hazır mısınız? Ne karşımızdaki ittifak, ne yıpratma çabaları bizi bu başarıdan alıkoyamaz” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak / Bülent Kutlutürk

 

 

DEĞİŞİM COŞKUSU, SOĞUK HAVAYI DİNLEMEDİ

  • Candan Yüceer’in, CHP’den büyükşehir belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladığı toplantı, yoğun katılım nedeniyle parti binasının önündeki açık alanda yapıldı. Miting havasında geçen açıklamaya, soğuk havaya rağmen 2 bine yakın kişi katıldı.

  • CHP’de değişimi savunan ve Genel Başkan Özgür Özel’e yakınlığıyla bilinen Yüceer’in toplantısına katılanlar arasında gençlerin ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Kadın ve genç oranının yüksek olması, CHP’deki gençleşme ve değişime yönelik bir görüntü olarak yorumlandı.

  • Tekirdağ’da faaliyet gösteren çeşitli illerin “hemşehri” derneklerinin Candan Yüceer’e desteği dikkat çekerken, Yüceer de hemşehri derneklerine kürsüden özellikle teşekkür etti.

  • Yüccer’in adaylık açıklamasını yaptığı platformda; üstte Atatürk, yanlarda ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Candan Yüceer’in fotoğraflarının yer aldığı branda asıldı. Bir gün önce Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Volkan Nallar’ın açıklamasında ise arkadaki brandada Özgür Özel’in fotoğrafı bulunmuyordu.

  • Candan Yüceer’i desteklemek için alana gelen kalabalığın taşıdığı “değişim” vurgulu, üzerinde “Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” yazılı dövizlerin çokluğu dikkat çekti.

  • Hem açıklamaya katılan partililer hem de Yüceer, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne kadın eli değmeli” vurgusunu yaptılar. Kürsünün yanındaki kadının taşıdığı, “Başkan Candan, Kadın Eli Değsin, Her Yer Güzel Olsun” yazılı döviz ilgi çekti.

  • Yüceer, konuşmasında, sosyal belediyeciliğe özellikle vurgu yaptı. Tekirdağ’da yaşayan herkesin belediye başkanı olacağını belirten Yüceer, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ortaya koyduğu “sol ve sosyal demokrat” anlayışa paralel bir söylem kullandı.

  • Büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde yapmak istediklerini anlatan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı Kadir Albayrak’ın belediyeyi sağlam temeller üzerine kurduğunu belirterek, bu temeller üzerine büyük bir gelecek koşusuna başlayacaklarını vurguladı.

  • Açıklamaya katılan kalabalığın sık sık sloganlar atması ve coşkulu bir görüntü verdikleri gözlendi. Açıklamaya özellikle Kapaklı, Çerkezköy ve Malkara ilçelerinden büyük bir katılım dikkat çekerken, diğer ilçelerden ve merkez Süleymanpaşa’dan da ilgi yoğundu.

  • Candan Yüceer, hem konuşmasındaki akıcılık, hem diksiyonu hem de birikimi ve siyasete hakim diliyle iyi bir hatip olduğunu gösterdi.

  • Yüceer’in adaylık açıklamasının, son haftalarda Tekirdağ’da yapılan en kitlesel etkinlik olması dikkatlerden kaçmadı.

 

 

  ADAY ADAYLIĞI AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNDÜ CHP Tekirdağ önceki milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Yüceer, CHP Tekirdağ İl başkanlığı binası önünde soğuk havaya rağmen miting havasında bir açıklama yaptı. Hizmet yarışında bayrağı en ileriye taşıyacaklarını söyleyen Candan Yüceer, “Türkiye’de yerel yöneticilikte Tekirdağ’ı bir örnek, parmakla gösterilen bir başarı hikayesine çevirmek […]

20 Kasım 2023 - 16:50