DOLAR 32,3816 % -0.18
EURO 34,7110 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,83 % -0,36
ÇEYREK A. 3.972,77 % -0,36
BITCOIN 62.394,00 -2.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TEKİRDAĞ’DA 101. YIL COŞKUSU

 

TÖREN SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA YAPILDI

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı, çeşitli etkinliklerle coşku ile kutlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak satranç turnuvası düzenlendi. 13 Kasım sabahı ise Küçük Çamlıca Saffet Konmaz Camii’nde sabah namazında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Sonrasında Tekirdağ Valiliği önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Tören sağanak yağmur altında gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

“ALLAH MİLLETİMİZE BİR DAHA O GÜNLERİ YAŞATMASIN”

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde türlü zorluklar içerisinde yürütülen bu mücadele, 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zaferle sonuçlanmıştır. Kazanılan bu şanlı zaferler sayesinde işgal altındaki diğer topraklarımız da kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımızdan bir tanesi de Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan Üç Kemaller Diyarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Yahya Kemal Beyatlı’nın, Namık Kemal’in Diyarı Marmara’nın İncisi Tekirdağ’ımızdır. Bu anlamlı gün, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, milli dayanışma ve sevincini bizlere bir kez daha yaşatmaktadır. Ne mutlu ki, geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran Milletimiz, bugün de el ele vererek istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor. İnanıyorum ki, milli ruh ve şuurumuza sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit sonuçsuz kalacak; insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır. Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele vererek Milletimiz için göğsünü siper etmiş tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, Allah’tan milletimize bir daha o günleri yaşatmaması duası ile Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu.

Çelenk sunma törenine; Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tören sonrası Tarihi Halk Eğitim Binasında Eski Tekirdağ Fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

 

  TÖREN SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA YAPILDI Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı, çeşitli etkinliklerle coşku ile kutlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak satranç turnuvası düzenlendi. 13 Kasım sabahı ise Küçük Çamlıca Saffet Konmaz Camii’nde sabah namazında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Sonrasında Tekirdağ […]

14 Kasım 2023 - 10:59