DOLAR 32,5354 % 0.26
EURO 34,9795 % 0.52
GRAM ALTIN 2.435,19 % -0,14
ÇEYREK A. 3.981,53 % -0,14
BITCOIN 62.996,49 -1.017
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’da 3 bin öğretmen iş bıraktı

 

24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye’de coşkuyla kutlanmıyor. Öğretmenler, yaşadıkları ekonomik zorluklar, siyasi baskılar ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını zedeleyen yeni uygulamalara karşı bu anlamlı günü kutlamak yerine iş bırakma başta olmak üzere çeşitli eylem ve basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Eğitim İş sendikası üyesi öğretmenler, Türkiye genelinde 24 Kasım’da iş bırakma eylemi yapıyor. Bu kapsamda Tekirdağ’da Eğitim İş üyesi 3 bin öğretmen iş bırakma eylemine katıldı.

Öğretmenlerin 24 Kasım’ı kutlamadığını söyleyen Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer; “Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren, eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldırılarda bulunan, yılın 364 günü eğitim emekçisini görmezden gelen yöneticilerin yılın bir günü sıralayacağı sahte övgülere karnımız tok. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakıyoruz. “diye konuştu.

“ÖĞRETMENLER EVLERİNİN KİRALARINI ÖDEYEMİYOR”

Öğretmenlerin zor koşullar altında çalıştığını söyleyen Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer; “Türkiye’de çok zor koşullar altında görevini yapmaya çalışan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Türkiye’de öğretmen olmak biraz zor. Hammaddemiz yani öğrencilerimiz insan. Madde insan olunca çok hassas olmak zorundayız. Fakat aynı hassasiyeti ne yazık ki bizim işverenimizden yani Milli Eğitim Bakanlığı’mızdan göremiyoruz. Akşamdan sabaha değişen kanunlar, yönetmelikler, eğitimde bir plansızlık, sistemli olarak yapılan eğitimde gericileştirme çabaları öğretmenleri üzmektedir. Eğitim, bilim ve sanatın karşımıdır. Öğretmen hem bir bilim adamıdır hem de bir sanatçıdır. İkisini harmanlayarak mesleğini icra etmeye çalışır. Fakat bugün öğretmenler akşam ne yiyeceğini düşünüyor. Öğretmenler dışarıdan yemek yiyemiyorlar, sefer tası ile okullarına gidiyorlar. Geçinemiyorlar. Evlerinin kiralarını ödeyemiyor. İnsanca yaşam koşulları mevcut değil. Mesleği itibarıyla öğretmenlerin kendisini geliştirmesi gerekiyor. Sürekli araştırması, incelemesi gerekirken işten eve, evden işe zor gider hale geldiler. Eğitim İş olarak 24 Kasım bizler için çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu gün. Bugünde Eğitim İş olarak iş bırakmak zorunda kaldık. İşyerlerimize gitmeme kararı aldık. Bu bizim için zor bir karar oldu. Bir öğretmenin okulundan, öğrencilerinden uzak kalması zordur. Ancak bir şekilde de sesimizi duyurmamız gerekiyordu. Çünkü artık geçinmekte zorlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“MESLEĞİMİZİN ONURUNA YAKIŞIR BİR YAŞAM İSTİYORUZ”

Şube Başkanı Barış Özer; “Bu sebeple Eğitim İş üyesi bütün eğitim emekçileri iş bıraktı. Bu eylemi tüm eğitim emekçileri adına Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan herkes adına barınamıyoruz, geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz diyoruz. Bunu haftalarca Türkiye’nin her yerinde haykırdık. Van’dan Tekirdağ’a Türkiye’nin tüm ilerlinde haykırdık. Bugün yine Hasan Ali Yücel Meydanı’nda olacağız. Yarın da Ankara’ya gideceğiz. Öğretmenler Günü’müzde bizlere göstermelik olarak kutlayan ama iş icraata gelince öğretmenin aleyhine bir sürü icraat yapan siyasi iktidarın göstermelik kutlamalarına değil bize gerçekten değer verdiğine inandığımız ebedi ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı sunmaya Ankara’ya gideceğiz. Önce Anıt Park’ta taleplerimizi haykıracağız. Sonra da karanfillerle Anıtkabir’e gideceğiz. Tekirdağ’da Eğitim İş sendikası üyesi 3 bin öğretmen iş bıraktı. Mesleğimizin onuruna yakışır bir yaşam istiyoruz. Özlük haklarımızın arttırılmasını, iş koşullarımızın iyileştirilmesini, maaşlarımızın iyileştirilmesini ve öğretmenliğin itibarının yeniden kazanılmasını istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Gülçin Kıyıcı

  24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye’de coşkuyla kutlanmıyor. Öğretmenler, yaşadıkları ekonomik zorluklar, siyasi baskılar ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını zedeleyen yeni uygulamalara karşı bu anlamlı günü kutlamak yerine iş bırakma başta olmak üzere çeşitli eylem ve basın açıklamaları ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Eğitim İş sendikası üyesi öğretmenler, Türkiye genelinde 24 Kasım’da iş bırakma eylemi yapıyor. Bu […]

24 Kasım 2023 - 11:16