DOLAR 32,3797 % -0.19
EURO 34,7311 % -0.04
GRAM ALTIN 2.433,23 % -0,22
ÇEYREK A. 3.978,33 % -0,22
BITCOIN 62.807,16 -1.318
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’ın tarihi bu sergide

 

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında “Eski Tekirdağ Fotoğrafları Sergisi” açıldı.

Sergi açılışı öncesi Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt, sergide yer alan fotoğraflar ve eski halk eğitim binasının tarihi hakkında bilgi verdi.

Eski halk eğitim binasının tarihine değinen Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt, “Burası eski halk eğitim binası olarak kullanılıyordu. Zamanın belediye reisi Adil bey tarafından yaptırılmıştır. İttihat ve terakkiye tahsis edilen bina Çanakkale Savaşları sırasında bir müddet yaralı askerlerimizin tedavisi için hastane olarak kullanılmıştır. “diye konuştu.

Daha sonra söz alan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, serginin hazırlanmasında emeği geçen Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Sergi açılışına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,il protokolü ve davetliler katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

  Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlamaları kapsamında “Eski Tekirdağ Fotoğrafları Sergisi” açıldı. Sergi açılışı öncesi Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt, sergide yer alan fotoğraflar ve eski halk eğitim binasının tarihi hakkında bilgi verdi. Eski halk eğitim binasının tarihine değinen Namık Kemal Evi Başkanı Sezai Kurt, “Burası eski halk eğitim binası olarak kullanılıyordu. […]

14 Kasım 2023 - 14:44