DOLAR 32,3742 % -0.24
EURO 34,7747 % 0.04
GRAM ALTIN 2.438,51 % -0,01
ÇEYREK A. 3.986,96 % -0,01
BITCOIN 62.316,66 -1.815
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

YAHYA KEMAL BEYATLI UNUTULMADI

TEKİRDAĞ’DA SAYGI VE RAHMETLE ANILDI

Yazar, şair ve devlet adamı Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 65. Yılında Tekirdağ’da anıldı. İki dönem Tekirdağ milletvekili olan Yahya Kemal Beyatlı, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan anıtı önünde anıldı. “Üç Kemaller Diyarı” Tekirdağ’ın Kemallerinden biri olan, kuvvetli üslubu ve usta söz sanatçılığı ile öne çıkan Yahya Kemal Beyatlı, Türk Edebiyatına ve Türk Tarihine damgasını vurmuş bir isim olarak Tekirdağ’da iz bıraktı.

Yahya Kemal Beyatlı, anıtına çelenk sunulması ve çiçek bırakılmasının ardından Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

TEKİRDAĞ TARİHİNDE ÖNEMİ BÜYÜK

 

Yahya Kemal Beyatlı’nın Tekirdağ tarihindeki yerinden bahseden İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu; “Yahya Kemal Beyatlı’yı vefatının 65. Yılında anıyoruz. 1884 Üsküp doğumlu. 1 Kasım 1958’de İstanbul’da vefat ediyor. Yahya Kemal Beyatlı bizim için çok önemli bir yazar, şair ve devlet adamı. 5. Ve 6. Dönemde Tekirdağ milletvekilliği yapmış. Bir şirinde de Fetihler ufku Tekirdağ tanımlamasına yer veriyor. Tekirdağ’ı fetihlerin ufku olarak tanımlıyor. Tekirdağ vefalı bir şehir. Şehirdeki kültür merkezine Yahya Kemal Beyatlı ismi verilmiş. En güzel lisesine ismi verilmiş. Tekirdağ genel anlamda vefalı bir şehir. Bakın Namık Kemal, dedesinin görevinden dolayı burada doğuyor. Kimi kaynaklara göre 2, kimi kaynaklara göre ise 6 yıl burada yaşıyor. Üniversiteye ismi Namık Kemal olarak veriliyor. Okullarına Namık Kemal adı veriyor. Vefa böyle bir şey. Yahya Kemal Beyatlı yaşarken eserleri derlenip toparlanmamıştı. Yahya Kemal Beyatlı’nın eserleri öldükten sonra derlenip toparlandı. Soyadını Tekirdağ’dan alan Nihat Sami Banarlı, Yahya Kemal’in eserlerini derledi. Yahya Kemal ile Tekirdağ bağlantısı dikkat çekici. Hem milletvekili olması, hem de eserlerini toparlayan Nihat Sami Banarlı. Banarlı soyadını soy adını babasının ve annesinin mezarlarının bulunduğu Tekirdağ’ın Banarlı köyünden almıştır. Yahya Kemal Beyatlı’yı vefatının 65. Yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”diye konuştu.

Törene İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Eren, Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi müdürü Hamide Çakır, Yahya Kemal Beyatlı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı. Habertrak/Salih Aydın

TEKİRDAĞ’DA SAYGI VE RAHMETLE ANILDI Yazar, şair ve devlet adamı Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 65. Yılında Tekirdağ’da anıldı. İki dönem Tekirdağ milletvekili olan Yahya Kemal Beyatlı, Süleymanpaşa ilçesinde bulunan anıtı önünde anıldı. “Üç Kemaller Diyarı” Tekirdağ’ın Kemallerinden biri olan, kuvvetli üslubu ve usta söz sanatçılığı ile öne çıkan Yahya Kemal Beyatlı, Türk Edebiyatına ve Türk […]

02 Kasım 2023 - 13:37