DOLAR 32,2006 % 0.06
EURO 34,9951 % -0.02
GRAM ALTIN 2.513,17 % 0,11
ÇEYREK A. 4.106,88 % 0,06
BITCOIN 71.849,52 8.538
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

FUTBOL ŞENLİĞİ SONA ERDİ

Son Güncelleme :

20 Ağustos 2019 - 13:54

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 2019 yılının ikinci şöleni; Bıyıkali Erol Kurcak Futbol Turnuvası, Mavi Beyazlı renklerin takımı; BIYIKALİ SPOR’UN şampiyon olmasıyla sona erdi.

Geride kalan bir haftalık şenliklerde hafızalara kazınan görüntüler futbol oyunundan bile öte geçti. Kadınların, kızların, çocukların neredeyse bölge insanının büyük çoğunluğunun ilgi gösterdiği büyük bir karnaval coşkusu yaşandı.

Bu şenliği hiçbir zaman yalnız bırakmayan kadınlar, kızlar ve çocuklar; kalbimin şampiyonu oldu. Onların olduğu her yerde güzellik, neşe, sükûnet bir başka anlayışa ve görüntüye dönüşüyor.

Katılan on iki takım; on iki mahalle veya köyümüz; gösterdikleri çabalar, birkaç ayda hazırlanan takımlar olmaktan çok ötelere geçtiler…

Saha içi, saha dışı, kısa zamanda hazırlanan altyapı çalışmaları; Bıyıkali Mahallesinin Tekirdağ için başka etkinliklerde de öne çıkması gerektiğini anlatıyor. Temiz havası, izleyiciler için sahayı görebilecekleri yamaçların çok müsait oluşu; bir hafta boyunca bol oksijen ve huzura giden coşkuları da yaşattı.

Turnuvanın düzenlenmesinde alınan bazı kararlar(MADDELER) tartışmaya açık. Soru işaretleri de var! İkincisi düzenlenen daha tam kurumlaşmamış her yapıda bu tür eksikler de çıkabilir. Sadece “iyi niyet” bir işte iyi niyet varsa; sorunlar çok kısa sürede çözülür ve gerekli önlemler, planlamalar yapılır…

Erol Kurcak Futbol Şenliği, geride bıraktıklarını kendi gözlemim, katılan seyirciyi dinleyerek edindiğim izlenimleri bir araya getirip, öne çıkan isimleri, takımları burada yazacağım.

KAŞIKÇI; Göz dolduran takımlardan birisiydi Kaşıkçı Spor. En iyi yabancı oyuncu ve savunma onda görünüyordu. Seyreden herkese güven verdi. Final oynayan takımlardan birisi de Kaşıkçı Spor’dur. Ev sahibi Bıyıkali Spor ile finale kadar gelmiş, finalde 2–0 kaybederek bu değerli şöleni ikinci bitirmiştir. Yenilgisinde dört numaralı oyuncuları ve aynı zamanda takımın kaptanlarının daha önceki maçta kırmızı kart yiyerek takımın başında olmayan Mehmet Bulut’un eksikliğinin de büyük payı olduğunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Kaşıkçı Spor iyi yoldu; daha çok çaba ve durum değerlendirmesi yapıp, zayıf noktaları giderildiği zaman; çok önemli başarılara imza atacaklardır! Kutluyorum…

  DEDECİK, Dedecik Spor baştan beri gönüllerin takımı oldu. Ortaya koyduğu tanıtım, futbol şenliğine getirdiği neşe ve büyük çabalar sayesinde; şölenlerin halk tarafından benimsenmesi adına çok değerli uğraşlar verdiler.

Dedecik Spor, bu futbol etkinliğini normal süreler içinde hiç yenilmeden tamamlayan takımlardan birisi olduğu gibi; gol krallığı yarışında 7 numaralı oyuncusu, Bahadır Aydınoğlu,Bıyıkali Spor oyuncusu Ergin Arslan ile beşer gol atarak GOL KRALI oldular.Her iki oyuncuyu da kutluyorum.

Kendi gözlemlerim ve seyircinin düşünceleriyle öne çıkaracağım bir isim daha var; Dedecik Spor’un yabancı oyuncusu Bahadır Aydınoğlu. Bence en iyi yabancıların başında geliyor. Son ana kadar mücadele veren ve gol kralı olması yanında çok istikrarlı bir oyun sergiledi.

Dedecik Spor bu turnuvada birçok anlamda ilklerin takımı olarak spor tarihimize geçmeyi hak etti. Teknik Kadrosu; Mehmet Görgün, Mehmet Çakır ve Başkan; Naim Yılmaz, takımın Onursal Başkanı; Osman BULUT, bu takımı sosyal medyada ve halka ulaştırma- tanıtma çabalarında Bülent Yorulmaz, alkışları fazlasıyla hak ettiler; kutluyorum…

NUSRATLI, Nusratlı Spor göze hoş gelen futbol sergilemenin yanında takım oyununu en iyi sahaya yansıtan takımlardan birisidir. Kalecileri en çok alkışı alan, en az hata yapan kalecilerden olması nedeniyle; 1 Numaranın hakkını veren Şahin KAHRAMAN’I ayrıca tebrik ediyorum. Çok çalıştı ve bütün emeğini sahaya yansıttı. Biraz araştırdığımda; Darıca Gençlerbirliği, Erdek Spor, Gebze Spor, Tekirdağ 1461 ve Akçeşme Spor’da oynadığını ciddi tecrübelere sahip olduğunu öğrendim. Kutluyorum…

BIYIKALİ, Bıyıkali Spor’un ev sahibi olma özelliğinin yanında ikincisi yapılan Futbol Turnuvası’nın şampiyonu olmuştur. Şampiyon olmaları adına alkışı, saygıyı fazlasıyla hak ettiler.

Bir hafta boyunca süren,şölene dönüşmüş futbol etkinliği,halkımızın bu tür eğlencelere olan susamış halini,açlığını da çok ama çok net gösterdi.Toplumumuz,evlere,apartmanlara,dizilere,kahvehanelere sıkışmış.Kadınlarımız,kızlarımız da öyle;bireysel ve bildik sosyal ortamlarda nefes alamaz hale gelmişler…

Bıyıkali Erol Kurcak Futbol Turnuvası, tam manasıyla doğa ile iç içe; gerçek bir doğa şölenine de dönüştü. Derin vadinin, çam, söğüt, dişbudak ağaçlarının serin esintileri, bol oksijeni, Bıyıkali’nin bakımlı evlerinin hemen kenarında, inanılmaz bir arınma sahnesine tanıklık ettik.

Emeği geçen herkese; katılan bütün takımlara; Bıyıkali, Kaşıkçı, Ferhadanlı, Yukarıkılıçlı, Karabezirgan, Hacıköy, Köseilyas, Dedecik, Nusratlı, Yağcı, Seymenli, Emiryakup; tamamının sporcularını, teknik kadrolarını ve başkanlarını kutluyor, bu işi daha da değerli hale getirmelerini diliyorum.

Tekirdağ tarihine, amatörden daha amatör inançla, usta düzenlemelere,” taş çıkartacak” düzeyde bir organizasyonu, katılım sevinci ve inancını yaşadık; izledik, gördük… Kendi adıma, büyük anılar, hatıralarla ayrıldım bu turnuvadan.

Esnafı, seyircisi; özellikle kucağında küçük bebeklerle katılan kadınlarımızın bu spordan çok anlamasalar bile eğlenme adına kendi dilleri, bakış açılarıyla ciddi katkılar, enerjiler vermesi çok önemliydi.

Görülen o ki; gönüllü ve amatörce yapılan her iş, kendi güzelliğini, çekim kuvvetini oluşturuyor. İşin içine politik hileler, ticari kaygılar girmediği zaman; insan estetiği ve gönüllerin alkışları çıkıyor.