DOLAR 32,3868 % -0.19
EURO 34,8190 % 0.16
GRAM ALTIN 2.441,00 % 0,10
ÇEYREK A. 3.991,03 % 0,10
BITCOIN 63.057,81 -0.884
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

2023’E TEKİRDAĞ DAMGA VURDU

Son Güncelleme :

02 Ocak 2024 - 15:53

2023’E TEKİRDAĞ DAMGA VURDU

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ OLAYLAR YAŞANDI

SOSYAL MEDYADA TEKİRDAĞ BÖYLE YER ALDI

2023 yılı Tekirdağ’ın birbirinden ilginç olaylarla Türkiye gündemine oturduğu bir yıl oldu. Tekirdağ 2023 yılında öne çıkan birbirinden farklı 8 olayla sosyal medyada en çok konuşulan illerden oldu. 2023 yılının en önemli olaylarını siz değerli Habertrak Gazetesi okurları için derledik. Sosyal medyada en çok konuşulan olaylara Tekirdağ damga vurdu.

SÜLEYMANPAŞA’NIN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİŞTİ

Tekirdağ Kiraz Festivali’nde Melek Mosso’nun sahne alması üzerine AK Partililerin tepkisini çeken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, görevinden istifa etti. Yerine belediye meclisinde yapılan seçimle Hüseyin Uzunlar belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

TEKİRDAĞ VALİSİ DEĞİŞTİ

10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Tekirdağ Valisi olarak atanan Rceep Soytürk atandı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise Trabzon valisi olarak atandı.

POLİS MEMURU DEPREM MALZEMELERİNİ ÇALDI

Kahramanmaraş depremi sonrası Tekirdağ’dan bölgeye giden polisler arasında yer alan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yadigar Işık, depremzedeler için gönderilen malzemeleri resmi araçla Tekirdağ’a evine getirdi. Polis hakkında Tekirdağ 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı zimmetine geçirdiği” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 BÜYÜKŞEHİR DEPREMZEDELERLE GÜNDEM OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ilk tur genel seçimi sonrası depremzedelerin kaldığı otellerden çıkartılması iddiası ile gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentteki otellerde misafir ettiği depremzedeleri çıkartmakla suçlandı ve tepkilerin odağı oldu.

TEKİRDAĞSPOR KÜME DÜŞTÜ

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Tekirdağspor başarısız geçen 2022-2023 sezonun ardından Süper Amatör Küme’ye düştü. Yıllar sonra Süper Amatör Küme’ye düşen Tekirdağspor spor kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİ DEĞİŞTİ

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerle birlikte Tekirdağ’ın milletvekilleri değişti. Tekirdağ’ın 7 olan milletvekili sayısı bu seçim 8’e çıktı. AK Parti’de Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül ve Gökhan Diktaş milletvekili oldu. CHP’de Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Cem Avşar(DEVA Partisi) ve Nurten Yontar, İYİ Parti’den Selcan Taşçı Hamşioğlu milletvekili seçildiler.

FUTBOLCU DOLANDIRICILIĞI TEKİRDAĞ’A KADAR UZANDI

Fatih Terim ve Arda Turan gibi ünlü isimleri dolandıran bankacı Seçil Erzan’ın saadet zinciri yaşadığı şehir olan Tekirdağ’a kadar uzandı.  Hayali fon kurarak, aralarında futbolcu ve iş insanlarının bulunduğu onlarca kişiyi dolandırdığı için tutuklanan Seçil Erzan’ın kurban listesine bir zabıta memuru olduğu ortaya çıktı. Çorlu’da zabıta memuru olan Hüseyin Eligül’ün Seçil Erzan’a 500 bin dolar verdiği açıklandı. Bunun üzerine Çorlu Belediyesi zabıta amiri Hüseyin Eligül, görevinden alındı.

CHP ESKİ İL BAŞKANINDAN ÇİRKİN HAREKET

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde CHP’nin Tekirdağ eski il başkanı Volkan Nallar yaptığı el hareketi ile gündem oldu. Nallar, tören öncesi bir gazeteciye eliyle nah işareti yaptı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek