DOLAR 32,4196 % -0.07
EURO 34,8344 % 0.23
GRAM ALTIN 2.435,06 % -0,15
ÇEYREK A. 3.981,33 % -0,15
BITCOIN 62.276,00 -2.664
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

100. yıl kortejine yoğun ilgi

Son Güncelleme :

31 Ekim 2023 - 13:23

100. yıl kortejine yoğun ilgi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kortej düzenlendi. Korteje katılan binlerce kişi Türk Bayrakları ve sloganlar eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.

Köprübaşı mevkiinde başlayan kortej Tekirdağ Valiliği önünde son buldu. Meşaleler ve askerlerin açtığı dev Türk Bayrağı ve Atatürk bayrakları eşliğinde yapılan kortej yürüyüşüne Tekirdağ halkı büyük ilgi gösterdi. Kortej yürüyüşü sonrası Tekirdağ Valiliği önünde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

ALBAYRAK SAHNEYE TÜRK BAYRAĞI İLE ÇIKTI

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sahneye davet edildi. Sahneye elinde Türk bayrağı ile çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, vatandaşlardan alkış aldı.

Başkan Albayrak konuşmasında; “Bizler özgür, mutlu, güvenli ve onurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak; bunu Cumhuriyet’e borçluyuz. Ata’mızın büyük emanetini gelecek nesillere en iyi şekilde devretmek tarihi görev ve sorumluluğumuzdur. Bu bilinç içerisinde Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. yılını gurur içerisinde kutluyoruz. Atatürk, Türkiye’nin kalbidir ve o kalp ebediyen atmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk; “Ben bugün Tekirdağ’da 100 yıl kutlamalarında belediyelerimiz, kurumlarımız başta olmak üzere emeği geçen bütün herkesin emeğine sağlık diyorum. Ulu Önder Atatürk’ün bir sözüyle konuşmamı bitirmek istiyorum. “Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Kortej yürüyüşüne Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek