DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.135,62 0.391
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Engelsiz Başkan’dan denetlenme talebine teşekkür

Son Güncelleme :

27 Eylül 2019 - 13:41

Engelsiz Başkan’dan denetlenme talebine teşekkür

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Tekirdağ Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, Derneğin kaynakları ve çalışmalarının şeffaf olması sebebiyle dernekler müdürlüğüne sözlü ve yazılı müracaatla “denetlenme talebinde” bulunmasıyla yapılan denetlemede iddialar asılsız çıktı.

2014’ten beri faaliyetlerine aralıksız olarak devam eden ve Tekirdağ sınırları içinde birçok engelli vatandaşa umut olan derneğin, güvenilirliğini arttırmak ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda denetlenme talebinde bulunmasıyla gereksiz ithamlar asılsız çıktı.

AÇIKLANAMAZ DENİLEN MALİ TABLOYA DENETLEME SONRASI TEŞEKKÜR YAZISI!

Geçtiğimiz Temmuz ayında Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği mali yapısı hakkında ortaya atılan iddiaların ardından Başkan Şerife Türüdü Dernekler Müdürlüğü’ne denetleme talebinde bulunmuştu. Dernekler Müdürlüğü’nün denetleme programının yoğunluğu nedeniyle Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen denetlemede iddiaların asılsız çıktığı gibi bir de teşekkür yazısı gönderildi.

 Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği’nde gerçekleştirilen denetlemede, denetleme memurları uzun süredir bu işi yaptıklarını fakat bu kadar sorunsuz bir mali tablo ile karşılaşmadıklarını belirtti.  Memurların konuyla ilgili görüşlerini Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Şevki Ülker’e de aktarmasının ardından Şevki Ülker Başkan Türüdü’ye bir teşekkür yazısı gönderdi. Yazıda, “Kuruluşunuzdan bugüne yapmış olduğunuz çalışmalarda, dernekler kanunu ve ilgili mevzuata bağlı kalarak engelli vatandaşlarımıza yapmış olduğunuz hizmetler sebebi ile, şahsınız ve tüm yönetim kurulu üyelerinize tebrik ve teşekkürlerimi sunar; başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” açıklaması yer aldı.

BAŞKAN TÜRÜDÜ’DEN SÜRECİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

İddiaların yaşandığı süreçte şahsına ve dernek yönetim kurulu üyelerine yapılan ağır ithamlar karşısında sessizliğini koruyan Süleymanpaşa Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Türüdü, “Sevgili dostlarım sizlerle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum. Bir süre önce derneğimiz hakkında birçok dedikodu çıkmış hem şahsıma hem de yönetim kurulu üyelerime dernek üzerinden menfaat sağlamak isteyen kişiler tarafından ağır ithamlarda bulunulmuştu. Biz bu ağır ithamları hiçbir zaman hak etmemiş olsak da bir karar aldık ve yönetimimizin kendi talebiyle Dernekler Müdürlüğü’ne giderek denetleme talebinde bulunduk. 2015 yılından beri zaman zaman “insani sınırların” çok üzerinde zorluklarla devam ettirmeye çalıştığım görevimde yapılan denetlemeden de alnımızın akıyla çıkmış olmaktan dolayı büyük onur ve gurur duyuyorum. Tüm bağışçılarımız bir kez daha bilsinler ki verdikleri bir kuruşun dahi hesabını verebilecek durumdayız, yedirmiyoruz, yedirmeyeceğiz. Derneğimizin ve bizlerin her zaman destekçisi olan sizlere, denetlemenin ardından bize teşekkür yazısı gönderen Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Sayın Şevki Ülker’e teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Habertrak/Özlem İnan