DOLAR 32,2234 % -0.07
EURO 34,7715 % -0.11
GRAM ALTIN 2.456,43 % 0,98
ÇEYREK A. 4.016,26 % 0,98
BITCOIN 63.094,02 3.222
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

GOLÜN ADI KADİR

Tekirdağ Süper Amatör Ligi doludizgin devam ediyor. Birden bastıran kış şartları nedeniyle ertelenen maç olsa da 13 Kasım Futbol Sahası, kuzey rüzgârının insanı test ettiği esintisine rağmen Karadeniz Gençlik Spor ile konuk takım, Saray Spor 1953’ün maçı oynandı.

 

Maç izlemek için 13 Kasım Sahası protokol bölümü bu tür havalarda orada bulunanları çok daha iyi; donmama, ayakta kalma sınavından geçiriyor. Yanları ve önü camla kapanmış olsa; orada harcanan emek ve seyredilen futbolu daha iyi anlama, görme, değerlendirme için muhteşem olur…

 

Karadeniz Gençlik Spor, yenilmesine rağmen bulunduğu yeri hak etmeyen futbol kulüplerimizden… Koşuyorlar, büyük emek harcıyorlar ama bir türlü üst sıralara tırmanamadılar. Bence, eksikleri, aksamaları soğukkanlı ve sportif bir anlayış içinde masaya yatırırlarsa çok çabuk üst sıralara çıkacak takımlarımızın başında geliyorlar.

 

Sentetik çim sağ, genç hakemler, az da olsa soğuk ve keskin havaya rağmen takımlarını desteklemeye gelmiş seyirci, çalınan başlama düdüğü ile birlikte gözlerimiz koşan, çapalayan yirmi iki kişinin üzerindeydi.

 

13.dakikada Saray Spor 1953 11 sırt formasıyla sahaya çıkmış Kadir ile 1-0 öne geçti. Soğuk ve başa baş mücadele, yaşanan büyük heyecan; futbol ve rekabeti 15.dakikada başka yöne taşıdı. Karadeniz Gençlik Spor’un 8 numaralı oyuncusu ile Saray Spor 1953’ün 5 numaralı oyuncusu genç hakem tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldılar.

 

Özellikle Karadeniz Gençlik Spor’lu oyuncu, kırmızı kart cezasını hak etmediğini defalarca tekrarlamasına rağmen değişen bir şey olmadı. Takımlarını birer kişi eksik bıraktılar. Takımlar, maça 10’ar kişi devam ettiler.

 

Geriye kalan dakikalarda futbol adına koşu, çalım, paslaşma her şey vardı. Ama 37. ve 62.dakikalarda golün adı yine KADİR oldu. Saray Spor 1953 üçüncü golü bulduktan sonra iyice rahatladı. Atabileceği golleri kaçırdı. Bunun yanında Karadeniz Gençlik Spor gol fırsatlarını değerlendiremeyince oyuncuların kişisel çabaları, sert kış iklimine karşı döktükleri terler boşa gitti.

 

Sahada oynayan oyuncuların ve takımların geneline baktığımızda Saray Spor 1953 bulunduğu yeri, liderliği çoktan hak ettiğini söyleyebiliriz. Neredeyse sahada kötü, aksayan bir oyuncu yoktu.

 

Öğrendiğim kadarıyla Saray Spor 1953 haftada beş idman yapıyor. Oyuncular şampiyonluğa çoktan; TAKIM olarak inanmışlar…

 

İlk defa bir maçta bir futbolcunun ismini bu kadar çok duydum. Saray Spor 1953 antrenörü-çalıştırıcı ağzından düşürmediği oyuncusunun ismi Arif’ti. Yöneticilerinden birine sordum:

—18 forma numaralı Arif nasıl birisi? Bu kadar nasıl koşuyor?

—Ona, manda yürekli Arif derler…

 

Hani bir laf var ya,”Her şeyini ortaya koymak!” Saray Spor 1953 takımının tüm oyuncuları her şeyini sahaya sürdükleri halde, 18 forma numaralı Arif, her şeyinden öte bütün becerilerini, hatta manda yüreğini de sahanın her tarafına sürdü, bıraktı.

 

Karadeniz Gençlik Spor yenilmiş olsa da ne umutlarını yitirmeli, ne birbirlerine kızmalılar. Bu takım, eksiklerini görürse, Saray Spor 1953 gibi takım oyununu tam olarak sahaya yansıtırsa, çok canlar yakar…

 

Yaşadığımız büyük deprem felaketi, her şeyi, bütün sevinç ve diğer küçük hüzünleri bir kenara itiyor. Ne hazindir ki, bir türlü bilime, dönüşüme tutunamadık… Başın sağ olsun kadim ülke, kadim insanlık…

Tekirdağ Süper Amatör Ligi doludizgin devam ediyor. Birden bastıran kış şartları nedeniyle ertelenen maç olsa da 13 Kasım Futbol Sahası, kuzey rüzgârının insanı test ettiği esintisine rağmen Karadeniz Gençlik Spor ile konuk takım, Saray Spor 1953’ün maçı oynandı.   Maç izlemek için 13 Kasım Sahası protokol bölümü bu tür havalarda orada bulunanları çok daha iyi; […]

08 Şubat 2023 - 10:03