DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.500,00 0.794
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

“Hükümete gelmeden haksızlıkları gidermeye başladık”

CHP Sözcüsü Öztrak, EYT’lilerin örgütlü mücadelesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarlı takibiyle, Hükümetin EYT konusunda adım atmak zorunda kaldığını belirterek, “Seçimi kaybedeceğini anlayan, milletin haline çözüm üretemeyen Saray, sonunda havlu attı. Artık şu bir vakadır. Cumhuriyet Halk Partisi, daha hükümete gelmeden, devlete nefes olmaya, haksızlığı, hukuksuzluğu gidermeye başlamıştır” dedi.

 

Tükenmişlik sendromundan mustarip Saray Hükümetinin, artık beyin ölümünün gerçekleştiğini söyleyen Öztrak, “Bu Hükümet; Sayın Genel Başkanımızdan sufle almadan; adım atamaz hale gelmiştir. Bugün bu ülkede; emekliye iki ikramiye veriliyorsa, elektrikte TRT payı kaldırıldıysa, temel gıda ürünlerinde KDV düşürüldüyse, 3600 ek gösterge sorunu tamamen olmasa da hallolduysa, elektrikte kademeli tarifeye geçildiyse, elektrikte yine indirimli tarifenin kilovatsaat sınırı yükseltildiyse, taşeronda kadro meselesi hal yoluna girdiyse, KYK borçlarının faizlerinin silinmesine karar verildiyse ve en sonunda EYT meselesi hallolduysa, bunlar Sayın Genel Başkanımız sayesinde oldu. Toplumu bir nebze rahatlatan bu icraatları, daha hükümet olmadan yaptık. Bir de hükümet olduğumuzda, yapacaklarımızı bir düşünün” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

2022, gerçekten çok kötü bir yıl oldu. Bu yıl; ucube tek kişilik yönetim sisteminin, en kötü yüzüyle karşılaştık. Devlette yönetim krizi derinleşti. Haksızlık, hukuksuzluk, Sarayın vesayeti altındaki yargıçlar eliyle zirve yaptı. Ekonomik kriz 85 milyonu perişan etti. Orta direk yok oldu. Yoksulluk tabana yayıldı. Mutfaklardaki yangın evleri kavurdu. Cumhuriyet tarihimizin en kötü buhranlarından birini,  bu yıl yaşadık. 2022 Buhranı, tarihin en derin buhranlarından biri olarak anılacak.

 

“BU BUHRANI YAŞATANLAR MAŞERİ VİCDANDA UNUTULMAYACAK”

2022 buhranını bu millete yaşatanlar, maşeri vicdanda unutulmayacak. Oysa 2022 başladığında, yalan İmparatorluğu’nun Şahı, ucube hükümet sisteminin başı, AK Parti Genel Başkanı; “Kur da düşecek, faiz de düşecek…” diyordu. 2022’de ne kur düştü, ne de milletin sırtındaki faiz yükü düştü. Aksine her ikisi de katlandı. Yalan İmparatorluğu’nun Şahı, “2022, en parlak yılımız olacak” diyordu… 2022 en berbat yıl oldu. Atadığı Hazine ve Maliye Bakanı sonunda çıktı; “2022 en kötü yıl olarak, tarihe geçecek” dedi. Büyük beceriksizliği itiraf etti.

 

“ÜLKEYİ KURŞUN ATMADAN YOK ETMENİN YOLU PARASINI EZMEKTİR”

“Bir ülkeyi tek kurşun atmadan, yok etmenin en kolay yolu, parasını ezmektir.” Bu sözü söyleyen Lenin, uygulayıcısı ise Erdoğan oldu. Erdoğan “Faiz sebep, enflasyon netice” dedi. Koskoca ülkeyi, bir safsatayla idare etmeye kalktı. Milli paramızı ezdi geçti. Düşmana tek kurşun attırmadan, 85 milyonun satın alma gücünü, ülkemizin geleceğini, hayallerini, umutlarını yok etti.

“TÜRKİYE’DEN GİDEN İLAÇLARLA GÜRCİSTAN’DA FİYAT DÜŞTÜ”

En güzel örnek: Kuzey komşularımız savaşta. Rusya, Ukrayna’yı işgal etti. Tüm dünya, Rusya’ya ambargo üstüne ambargo koydu. Yıl biterken, ambargolarla ezilen Rusya’da enflasyon yüzde 12. İşgal edilen Ukrayna’da enflasyon yüzde 26,5. Bizde enflasyon, o da TÜİK’in Saray makyajlı rakamlarıyla, yüzde 84,5. Erdoğan, ülkemize savaşın veremeyeceği zararı verdi. Türk Lirası 2022’de, Gürcistan’ın Larisi karşısında yüzde 44, Afganistan’ın Afganisi karşısında yüzde 42, Papua Yeni Gine’nin Kinası karşısında yüzde 32, Mozambik’in Metikali karşısında yüzde 32, Bulgar Levası karşısında yüzde 30 değer kaybetti. Milli paramızın eriyen satın alma gücü nedeniyle, bugün tüm sınır illerimiz, neredeyse yağmalanıyor gibi. Gürcistan Başbakanı, “Türkiye’den gelen ucuz ilaçlar sayesinde, Gürcistan’da ilaç fiyatları yüzde 60, yüzde 80 düştü” dedi. Ama bizim insanlarımız eczanelerimizde ilaç bulamıyor. Trakya’da, hemşerilerim peynirin yanına yaklaşamaz oldu. Ama Bulgaristan’dan gelen komşularımız, peynir kalıplarını istifleyip, ülkelerine götürüyorlar.

 

AĞACIN KURDU İÇİNDEN OLUR

Yarın yılbaşı kutlanacak. Benim ülkemin, parası pul edilerek soyulan namuslu insanları, aziz milletim, evde sofraya ne koyacağını, çoluğuna çocuğuna ne yedireceğini düşünürken, oteller, eğlence yerleri komşu ülkelerden gelenlerle dolacak. Saraylarında doğum günleri kutlayıp, birbirlerine 99 gül ikram ederek, pasta kesen sarayın kibirlisi ve bekçisi, milletimizi evde yeni yılı kutlayamaz hale getirdi. “Ağacın kurdu, içinden olur.” Koskoca Türkiye çınarını saran ağaç kurtları, aziz milletimizi, “Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” yaptı. Ama unutulmasın: “Kurt kışı geçirse de yediği ayazı unutmaz.” Bu asil millet kendisini, öz yurdunda garip, öz vatanında parya yapanları elbette unutmaz. Sandık önüne geldiğinde bunun hesabını sormasını pek güzel bilir.” Haber Merkezi

 

 

CHP Sözcüsü Öztrak, EYT’lilerin örgütlü mücadelesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarlı takibiyle, Hükümetin EYT konusunda adım atmak zorunda kaldığını belirterek, “Seçimi kaybedeceğini anlayan, milletin haline çözüm üretemeyen Saray, sonunda havlu attı. Artık şu bir vakadır. Cumhuriyet Halk Partisi, daha hükümete gelmeden, devlete nefes olmaya, haksızlığı, hukuksuzluğu gidermeye başlamıştır” dedi.   Tükenmişlik sendromundan mustarip […]

02 Ocak 2023 - 10:53