DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.840,19 1.987
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Meslek büyükleri onure edildi

“AVUKATLIKTA USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ BOZULDU”

Tekirdağ Barosu üyesi meslekte 25, 30, 35, 40 ve 50. yılını dolduran avukatlara şeref plaketleri takdim edildi. Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, avukatlık mesleğinin en büyük sorunun usta çırak ilişkisi yerine işçi-işveren anlayışın almasının olduğunu söyledi.

Tekirdağ Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün ile baro üyesi avukatlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.
“ADALETLİ BİR ÜLKEDE YAŞAM İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasında avukatlık mesleğinin önemine değinen Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün; “Türkiye’de ve Tekirdağ’da hukukun üstünlüğü, demokrasi mücadelesine emek veren, katkı sunan, yurttaşların daha çağdaş bir ülkede nefes alması için gecesini gündüzüne katarak fedakarca avukatlık mesleğini yapıyorsunuz. Dün olduğu bugün ve yarın da sizlerden aldığımız feyz ve istikamette avukatlık mesleğinin onuru, vatandaşların adalete olan inancının tesisi ve adaletli bir ülkede yaşama arzusundaki milyonların sesi olmaya biz Tekirdağ Barosu avukatları ve Türkiye’deki avukatlar olarak büyük bir mücadele ile çalışacağız. Türkiye’de en zor zamanlarda, yurttaşların en zor anında ailelerinden evvel avukatları vardı. Bu avukatlar, bizlerin, sizlerin, herkesin teminatı durumunda. Bugün Tekirdağ Barosu sizlerin katılımınızla daha da güçlendi. Önümüzdeki günlerde de sizleri her zaman yanımızda görmek bizlere güç verecektir. “diye konuştu.

“İŞÇİ-İŞVEREN ANLAYIŞINDAN KURTULMALIYIZ”

Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, avukatlık mesleğinin en büyük sorunun usta-çırak ilişkisinin bozulmasına dikkat çekti.

Avukatlık mesleğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan; “Meslekte kıdemi ne olursa olsun avukatlar arasında üst yoktur. Avukatlık usta çırak ilişkisi olan kutsal bir meslektir. Staj yaptığım büroda bunu öğrendim. Çantasını taşımak istediğim meslek büyüğüm avukatlığın kimsenin çantasının taşınacağı bir meslek grubu olmadığını söyledi. O günden beri o bürodayım. Devamında da o büronun ortaklarından birisi oldum. Hala aynı büroda hala aynı anlayışla devam eden büromuz var. Temeli usta çırak ilişkisine dayanıyor. Maalesef bugün geldiğimiz noktada bu anlayışın yerini işçi-işveren sisteminin almaya başladığını üzülerek görüyoruz. Bence avukatlık mesleğinin en büyük sorunu usta çırak ilişkisinin yerini işçi işveren ilişkisinin alıyor olması. Öncelikle çözmemiz gereken birinci problem budur. Ancak o zaman bu meslek birçok sorunundan da eş zamanlı olarak kurtulacaktır. 25-30-35-40 ve 50. yıl plaketlerini vereceğimiz çok kıymetli meslek üstatlarımıza şükranlarımı sunuyorum. “şeklinde konuştu.

Daha sonra meslekte 25, 30, 35, 40 ve 50. yılını dolduran avukatlara plaketleri takdim edildi.

Meslekte 25 yılını dolduran avukatlar; Dilek Çağdaş, Hasan Çetin, Veli Yaşın, Özkan Doğanay, Süleyman Özen, İsmail Çatan, Serkan Değirmenci, Mehmet Himmet Yelken, Hakkı Birinci, Ali İhsan Tertemiz, Murat Kalfa, Murat İşcan, Tuncer Tandoğan, Umut Sönmez, Pınar Yıldır Aslan, Burhan Sakar, Abdurrahim Özen, Basri Orta, Tuna Sarısoy.

30 yılını dolduran avukatlar; Rukiye Özkan, Şükrü Özadalı, Mustafa Yüce, Muhammet Görücü, Güven Sözbir, Ercan Aga, İlhami Beklen, İbrahim Uyar, Meral Şık, Bahar Meriç, Ercan Yücel.

35 yılını dolduran avukatlar; İbrahim Karancı, Fethi Saldan, Sedat Tekneci, Mehmet Atasever, Ayşen Girgin, Aysel Gündüzlü, İsmet Yılmaz, Kemal Ahmet Sezgen, Sema Sezgen, Hülya Saygın, Yusuf Arabacı.

40 yılını dolduran avukatlar; Haydar Eren, Mehmet Erkan, Ömer Gökmen, Mehmet Haraç, Ayhan Karabal.

50 yılını dolduran avukatlar; Cezmi Özdemir, Gülsüm Polat, Nihat Tamay, Bener Gençay, Bekir Güngör, Türkan Ergun, Orhan Yarabsanlı, Mehmet Hilmi Polat, Hasan Orta, Sabri Koç, Rafet Kırkoyun, Ayşe Kırkoyun, Sevim Eren, Cihat Eren, İlhami İlker Aktuyun, İlyas Ergun, Halim Taç, Engin Özden, Musa Varol. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

“AVUKATLIKTA USTA-ÇIRAK İLİŞKİSİ BOZULDU” Tekirdağ Barosu üyesi meslekte 25, 30, 35, 40 ve 50. yılını dolduran avukatlara şeref plaketleri takdim edildi. Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, avukatlık mesleğinin en büyük sorunun usta çırak ilişkisi yerine işçi-işveren anlayışın almasının olduğunu söyledi. Tekirdağ Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. […]

26 Mayıs 2023 - 13:02