DOLAR 32,1973 % -0.03
EURO 34,9965 % -0.07
GRAM ALTIN 2.509,76 % 0,36
ÇEYREK A. 4.103,46 % 0,36
BITCOIN 69.790,37 5.34
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“Örgütlü gücü destekliyoruz”

Son Güncelleme :

28 Aralık 2017 - 14:09

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şubesi’nin açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Eşkinat, örgütlü gücün yanında yer aldığını ifade etti.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, DİSK’e bağlı Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şubesi’nin Yılmaz Spor Kulübü Çay Bahçesi’nde düzenlenen açılış törenine katıldı. Açılış törenine Eşkinat’ın yanı sıraTekirdağ Büyükşehir BelediyeBaşkanı Kadir Albayrak,Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen, Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şubesi Başkanı Hayrullah İşgören, Emekli-Sen Trakya BölgeBaş Temsilcisi Av. Haşim Korkmaz, DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, sendika üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Biz insanların örgütlü güçleriyle birlikte, sadece ücret için değil iş yerinin gelişimi için, toplumun gelişimi için mücadele etmesine inandık. Burada en büyük görev işçi sendikasındaki arkadaşlara düşüyor. Onlar paylaşmayı ve destek vermeyi başarırlarsa taşeron çalışanları da bu davaya dört elle sarılacaktır. Çalışanlar gibi emeklilerin de yaşam standartlarının ve haklarının savunulması gerektiğine inanıyor ve Tüm Emekliler Sendikası Tekirdağ Şubesi’nin açılışının hayırlı olmasını diliyorum,”diye konuştu.

ALBAYRAK TEBRİK ETTİ

Eşkinat’ın ardından konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. DİSK’in bütün çalışanlarını bir kez daha kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şubemizin hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.

BEYSÜLEN: “ASGARİ ÜCRET EMEKLİLERİ DE KAPSAMALI”

Daha sonra söz alan Tüm Emekli Sendikaları Genel Başkanı Veli Beysülen de emeklilerin büyük çoğunluğunun açlık sınırının altında bir gelirle geçinmeye çalıştığını belirterek, asgari ücretin sadece çalışanları değil emeklileri de kapsaması gerektiğini ifade etti. Kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolar olduğunu, aylık TL karşılığı olan 2300 TL’nin de asgari ücret olarak belirlenmesini istediklerini kaydetti. Beysülen,Tekirdağ Şubesi’nin hayırlı olması dilekleri ile konuşmasını sonlandırdı.Habertrak/Alev Zinni