DOLAR 32,2808 % 0.06
EURO 34,8039 % -0.07
GRAM ALTIN 2.437,48 % 0,21
ÇEYREK A. 3.985,28 % 0,21
BITCOIN 62.880,01 2.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Rektör yardımcılığı görevine atandı

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu atandı.

Trakya Üniversitesinde görev değişimi yaşandı. 17 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, düzenlenen törenle görevi, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya devretti.

 

GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLEDİ

 

Rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer de katıldı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcılığı görevi süresince yapmış olduğu hizmetler ve katkılardan dolayı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’a teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Murat Türkyılmaz’ın, Trakya Üniversitesinin gelişimi için ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmalara imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu’nun da aynı başarıyı sürdüreceğine inandığını ifade etti.

Akademik ve bilimsel çalışmalarıyla dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin ve bölgenin gelişimi için ekip olarak birlikte çalışacaklarını vurgulayarak, görevinde başarılar diledi.

Rektör Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydeden Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkürlerini ileterek, görevini hakkıyla ifa etmek için çalışacağını söyledi.

Prof. Dr. Metin Aydoğdu Kimdir?

1970 yılında Muratlı-Tekirdağ’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ ve Kırklareli’nde tamamladı. 1995’te Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1997 yılında yüksek lisansı ve 2003 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 2008’de doçent, 2013’te profesör unvanını aldı. SCI kapsamındaki dergilerde 90 civarında makalesi bulunmaktadır ve bu yayınlara yine SCI kapsamında, 2022 Ağustos ayı itibarıyla 4 bin 100 civarında atıf yapılmıştır. Aynı veri tabanında H-indeksi 33’dur.

2019 yılından beri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan Prof. Dr. Metin Aydoğdu, aynı zamanda Trakya Üniversitesi Kalite Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Haber Merkezi

 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu atandı. Trakya Üniversitesinde görev değişimi yaşandı. 17 Ağustos 2020 tarihinden bu yana Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, düzenlenen törenle görevi, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Aydoğdu’ya devretti.   […]

08 Şubat 2023 - 9:40