DOLAR 32,2061 % 0
EURO 35,0499 % 0.08
GRAM ALTIN 2.516,21 % 0,62
ÇEYREK A. 4.114,00 % 0,62
BITCOIN 68.601,75 2.851
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

TRSM’nin el emeği ürünleri sergilendi

Son Güncelleme :

24 Kasım 2018 - 11:35

Kronik psikiyatrik rahatsızlığa sahip hastaların, toplumsal hayatta karşılaştıkları uyum sorunlarının en aza indirilebilmesi için çalışan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 5. El Sanatları Kermesi açıldı. Merkez bünyesinde faaliyetlerini yürüten hastaların el emeği ürünleri de görücüye çıktı.

Tekirdağ Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi psikiyatrik hastalarının ürünleri sergilendi.

“HASTALARIN KENDİLERİNE GÜVENİ ARTTI”

Yapılan ürünlerin büyük bir özverinin ürünü olduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi el sanatları eğitmeni Aylin Mısırlı, “Senede bir ya da iki kere de bu tür sergiler ve kermeslerle onların el emeğini paraya dönüştürmek adına topluma katkıda bulunuyoruz. Her gün düzenli geliyor danışanlarımız. Orada çalışmalarımızı yapıyoruz. Erkek öğrenciler daha çok rölyef ve taş da iyiler. Bayan arkadaşlar daha çok el işini yapıyoruz ve kendilerine güvenleri bu süre içerisinde kendilerine olan güvenleri daha fazlalaştı.” diye konuştu.

“SAYIMIZ GÜNDEN GÜNE ÇOĞALIYOR”

Göreve geldiği günden bu yana sayılarının giderek arttığını kaydeden Mısırlı,  “Devlet hastanesi toplum sağlığında çalışıyoruz. Oradaki danışanlarımıza el sanatları branşında onların yapabileceği her şeyi gözümüzün kestirdiği her şeyi yaptırıyoruz. Bu konuda gerçekten çok iyiler. Bu 5. Kermesimiz. Ben görev aldıktan sonra hastanede sayımız günden güne çoğalıyor. Danışanlarımızın kursa katılım sayısı ortalama olarak 40-50 kişi varız.” ifadelerini kaydetti.

“BİRÇOK ALANDA ESER ORTAYA KOYULDU”

“Kendilerinin bir şeyler yapabildiklerini gördüklerinde daha hevesli olduklarını söylüyorlar.” şeklinde konuşan Mısırlı, “Tabii el becerileri arttığı için biz de mutlu oluyoruz. Şu an iyi bir ortamımız var. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Umarım hep böyle devam eder. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmalar yağlı boya, noktalama çalışması, ahşap boyama ve ebru üzerine yapılan çalışmalar ortaya koyuldu.” dedi.

“ÜCRETSİZ FAYDALANABİLECEK”

Tekirdağ Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikolog İlker Özbahçeci, danışmanların sosyal hayatta karşılaştıkları uyum sorunlarını azaltmayı hedeflediklerini belirterek, “Merkezimizin en önemli amaçlarından biri de danışanlarımızın sosyal hayata katılımlarını artırmak ve toplumsal hayatta karşılaştıkları uyum sorunlarının üstesinden gelebilmelerine katkı sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak kayıtlı danışanlarımızın ücretsiz faydalanabileceği, halk Eğitim Merkezinde görevlendirilmiş öğretmenlerimiz öncülüğünde; El sanatları, Müzik, Yağlı Boya Resim, Ebru Sanatları, Bilgisayar gibi kurs faaliyetleri yürütülmektedir.” açıklamasında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan