DOLAR 32,3026 % 0.24
EURO 35,1348 % 0.06
GRAM ALTIN 2.513,53 % 0,12
ÇEYREK A. 4.109,62 % 0,12
BITCOIN 69.014,91 4.237
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Türk Eğitim Sen’de Varma dönemi

Son Güncelleme :

14 Kasım 2017 - 13:09

Türk Eğitim Sen’de Tekirdağ Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Şube Başkanı Muzaffer Doğan’ın emekli olması nedeniyle yapılan seçimde Kamuran Varma şube başkanı oldu.

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi 6.Olağan Genel Kurulu Tekirdağ TSO salonunda yapıldı. Kongreye Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, MHP İl Başkan Yardımcıları Fikret Dimici, Faruk İlk, Türk Sağlık Sen şube başkanı Yalçın Gür, Türk Büro Sen şube başkanı Adnan Gürel, Türk Tarım Orman Sen şube başkanı Turgay Kıran, Türk Kültür Sen şube başkanı Erdinç Ekinci, Türk Emekli Sen şube başkanı Fehmi Saraç ve Arif Ateş katıldılar.

Olağan genel kurulda divan başkanı Dursun Ali Yılmaz, divan katipliklerine Serdar Çapkın ve Fikri Kurt seçildiler.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un gönderdiği mesaj okundu.

Tekirdağ Kamu Sen il temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muzaffer Doğan “20 Kasım 2013’te aldığımız görevi bugün sizlere devrediyoruz. Dört yıl önce söz verdiğimiz gibi sizlere layık olmaya çalıştık. Üye sayısı bakımından 2010 yılında 1714 olan üye sayımızı 2013 yılında 2300 e ulaştırmıştık. Zor şartlarda geçen bu dönemde de; üye sayımızı 2600 e ulaştırdık. Gezmediğimiz yer göremediğimiz eğitim çalışanı kalmadı. 380 kurumu her yıl en az 3 er defa olmak üzere ziyaret ettik. Ziyaret esnasında aldığımız notları rapor haline getirerek, her yıl eğitim raporu düzenledik  Her türlü zorluğa rağmen yaşadığımız bu dönem bizimde gerek sendikacılık gerekse mesleğimizin son dönemine denk gelmektedir Kırk yıl önce başladığımız devlet hizmetini bugün tamamlamış bulunuyoruz. Devlete borcumuz bitti demiyoruz. Ayrıca dört yılı yönetim kurulu üyeliği olmak üzere 17 yılı da şube başkanlığıyla geçen sendikal görevimizi de tamamlamış bulunuyoruz. Gençliğimizde başladığımız bu yolculukta; yola çıkarken iki dayanağımız vardı. Birincisi gayretimiz, İkincisi ise gençliğimizdi. Dolayısıyla gayretimizi ve gençliğimizi vererek; çıkar çarklarını ve suyun akışını döndürmek için mücadele ettik. Makûs talihi istikbale ümit ve itimat ile bağlamak istedik. Hiçbir şeye tenezzül etmedik. Cefa çekerken vefalı olduk, sefada gözümüz olmadı. Böyle yürütülen bir mücadele ile şimdi yaş 60’lara ulaştı. Yaşımız büyüdü ama ideallerimiz, vefalarımız ve mücadele azmimiz hep genç kaldı. Yine bir gün Türk için, Atatürk için, haklar için göreve çağırıldığımızda yaşımızı bahane etmeyiz, koşar geliriz” dedi.

Ardından Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube başkanı adayı Kamuran Varma bir konuşma yaptı. Varma; 21 yıldır çeşitli kademelerde görev aldığını ve mevcut başkan Muzaffer Doğan’ın emekli olması sebebiyle aday olduğunu kaydetti.

Konuşmalar sonrası yapılan seçimlerde; YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİKLERE: Kamuran Varma, Cavit Kartal, Ali İhsan Günay, Gülden Çavdar Uçak, Fikri Kurt, İsmail Şevik, Fatihan Bektaş

YEDEK ÜYELER: Ahmet Sevinç, Hakan Eravcı, Hasan Demir, Nazmi Güneşli, Şükrü Dilman, Erdinç Gülümser, Serdar Çapkın

DENETLEME KURULU ASİL: Mustafa Kurt, Şefik Selvi, Mustafa Erden, Ayhan Göçmen, Serhat Akyüz

DENETLEME KURULU YEDEK: Zübeyde Akaç, Arif Kansul, Ali Mutlu, Arslan Can Demirkıran, Sinan Tuğ

DİSİPLİN KURULU ASİL: Kemal Aktaş, Kadir Bayraktar, Zafer Usta, Kadir Sarak, Saadettin Mürkit—-Habertrak/Timuçin Çınar-Canlı