DOLAR 32,2143 % 0.03
EURO 35,0325 % 0.05
GRAM ALTIN 2.510,99 % 0,41
ÇEYREK A. 4.105,47 % 0,41
BITCOIN 67.202,80 0.534
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°

“Yeni projelere imza atacağız”

Son Güncelleme :

28 Ekim 2020 - 10:41

Balkanların en köklü iki üniversitesi, Trakya ve Kosova Hasan Priştine Üniversitleri güç birliğini sürdürüyor. Bir dizi görüşme için Kosova’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Hasan Priştine Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Naser Sahiti’ye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Türk Dili ve Edebiyatı 2+2 Ortak Lisans Programı, Balkan Üniversiteler Birliği, Mevlana Değişim Programı gibi birçok farklı alanda iş birliğine imza atan Trakya Üniversitesi ve Kosova Hasan Priştine Üniversitesi heyetleri, görüşmede hayata geçirilmesi muhtemel yeni projeleri konuştu. Rektörler düzeyinde gerçekleşen toplantıda uluslararası öğrenciler, eğitim, ortak programlar, akreditasyon başta olmak üzere birçok konu değerlendirildi. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem, Basın Danışmanı Öğr. Gör. Kıvanç Ada ile birlikte Trakya Üniversitesi’nin uluslararası mezunlarından, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş yer aldı.

“ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK”

Sözlerine, göreve kısa süre önce başlayan Kosova Hasan Priştine Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Naser Sahiti’yi tebrik ederek ve başarılar dileyerek başlayan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu şunları söyledi: “51 yıllık tarihi ile genç Kosova devletinin inşasında çok önemli bir rol üstlenen ve üstlenmeye devam eden Kosova Hasan Priştine Üniversitesini ziyaret etmekten mutluluk duyuyor ve iki üniversite arasındaki köklü iş birliğinin verimli bir şekilde devam edeceğine gönülden inanıyoruz. Birçok alanda ortak proje ve çalışmalarımız var. Yeni Rektör Prof. Dr. Naser Sahiti ile birlikte bu ortak çalışmalarımız artarak devam edecek. Kurumlarımızın iş birliği aynı zamanda ülkelerimizin iş birliğine de güç katıyor. Kazan-kazan formülüne dayanan iş birliklerimiz neticesinde ülkemize gelen Kosovalı gençlerimiz, Üniversitemizin modern ve son teknolojik altyapısı ve alanında uzman kadrolarının verdiği eğitimle ülkelerine dönüyor ve Kosova’nın gelişimine pozitif katkı sunuyor. Bizler de Kosova’dan gelen evlatlarımızın kattığı değerle değerleniyor ve onların gelişimini izlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadim Anadolu ve Balkan toprakları Edirne’de birbiriyle buluşuyor. Köprülerle birbirine bağlanan bu toprak parçaları asla sınırlarla birbirinden ayrılamaz. Bu köprüler görünenin yanı sıra kalpten kalbe giden gönül köprüleridir. Hiçbir gücün yıkamayacağı gönül köprülerimizi sağlamlaştırmak ve yeni köprüler inşa edebilmek için Hasan Priştine Üniversitesini ziyaret ettik. Sıcak ve dostça karşılamalarından ötürü değerli Rektör Prof. Dr. Naser Sahiti’ye ve ekibine teşekkür ederim. Önümüzdeki dönemde Arnavutça 2+2 programı ve Türkçe-Arnavutça yaz okulu gibi çalışmalarla yeni projelere imza atacağız.” dedi.

Trakya Üniversitesi’ni ağırlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Kosova Hasan Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naser Sahiti, birçok alanda yeni iş birliklerine imza atmaya hazır olduklarını söyledi. Üst ve alt çalışma grupları oluşturarak Trakya Üniversitesi ile bölüm ve program düzeyinde de yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Prof. Dr. Naser Sahiti, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenci kabulüne başlayan 2+2 ortak lisans programının önemli bir başlangıç olduğunu ve benzer ortaklıkların diğer bölümlerde de devam edeceğini ifade ederek her konuda iş birliği ve diyaloğa hazır olduklarını, bugüne kadar olduğu gibi Trakya Üniversitesi’nin tecrübelerinden yararlanama devam edeceklerini belirtti. Haber Merkezi