DOLAR 32,2385 % -0.03
EURO 34,8430 % 0.4
GRAM ALTIN 2.414,24 % 0,88
ÇEYREK A. 3.947,29 % 0,88
BITCOIN 62.028,23 -0.576
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

ZAMLARLA UYANDIK…

Yeni yılla birlikte fırtına gibi zamlarla uyandık.

Geçtiğimi, günlerde halk otobüsleri ve minibüsçülerin UKOME’nin zamlarını beğenmeyip yaptıkları eyleme karşılık vatandaşlarda büyük tepki gösterdi.

Ulaşım hizmetleri ile kart hizmetlerine yapılan zamlara vatandaşlar,”zamla yatıp zamla kaljıyoruz” diyerek dertlerini dile getirirken ekmek,simit,berber ve kuaförlük hizmetleri de modaya uyarak yüzde yirmi ile yüzde 60 arasında zamlı fiyattan işlem görmeye başladı.

Simit,beş liradan altı liraya,ekmek ise hem gramajdan hem de fiyatından zam gördü ve 200 gram ekmek 5 liradan satılmaya başladı.

Berberler ise tarifenin altında verdikleri saç sakal ücretlerini 75 liradan,100 TL’ye çıkardılar.

Resmi rakamları çok daha fazla olan berberler”tarifeye göre işlem yapsak,müşteri bulamayız.”demekten kendilerini alıkoyamadılar.

Bu arada ete de zam geldi.

Kıyma 170 liradan,180 liraya alıcı buldu.

Kasaplar et bulamamaktan şikayetçi olurken fiyatların daha da yükseleceğini belirtiyorlar.

Ocak ayının 15 inden sonra da süt ve süt ürünlerine en az yüzde 20lik zam beklendiği rakamların sürekli bir şekilde oynak halde gezindiği kaydediliyor.

Şimdi vatandaş zamlı maaşları almadan zamlarla morali bozuldu.

Vatandaş ayrı telden esnaf ayrı telden çalıyor.

Kimi dinlesen o haklı.

Esnaf da haklı,vatandaş da.

Ekonomi bozuk,enflasyon denen hırsız peşimizi bırakmıyor.

Çaldıkça çalıyor.

 

 

Yeni yılla birlikte fırtına gibi zamlarla uyandık. Geçtiğimi, günlerde halk otobüsleri ve minibüsçülerin UKOME’nin zamlarını beğenmeyip yaptıkları eyleme karşılık vatandaşlarda büyük tepki gösterdi. Ulaşım hizmetleri ile kart hizmetlerine yapılan zamlara vatandaşlar,”zamla yatıp zamla kaljıyoruz” diyerek dertlerini dile getirirken ekmek,simit,berber ve kuaförlük hizmetleri de modaya uyarak yüzde yirmi ile yüzde 60 arasında zamlı fiyattan işlem görmeye […]

04 Ocak 2023 - 12:18