DOLAR 32,2147 % 0.08
EURO 35,0093 % -0.04
GRAM ALTIN 2.504,54 % -0,24
ÇEYREK A. 4.094,92 % -0,24
BITCOIN 70.963,44 6.437
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

ACABA OLUR MU?

Son Güncelleme :

16 Ocak 2018 - 11:56

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TBMM Genel Kurulu’nda “Ergene Havzası Eylem Planı “ konusunda gündem dışı bir konuşma yaparak Trakya halkına müjde verdi.

Yapımı 2015 yılında biteceği planlanan havzanın ancak 2019 yılına ertelenmesi sonucu bitide 22 çeşit balık avlanabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan Yel,”bütün Trakyalı hemşerilerimi de oltalarını hazırlamaya davet ediyorum. İnşallah, hep beraber, eski günlerde olduğu gibi Ergene Nehrimizden balık tutmaya gideceğiz” dedi.

Sizce olur mu?

Uzmanlar,”olmaz.”diyorlar.

Hatta bu havzada temizlenen suyun Marmara Denizi’ne dökülmesine bile karşı çıkıyorlar.

Neden?

“Deniz kirlenir “diye

Peki kirli suda balık yaşar mı?

Yaşasa bile sağlıklı olur mu?

Gerçi dünyanın sayılı çevre projeleri arasında yer alan bir çalışma ama yine de şüpheler üst düzeyde…

Burasının halen çok kolay temizlenmesi de beklenmiyor.

Niye?

Yıllarca iki bin civarında sanayi tesisi burayı kirletmiş.

Yaklaşık 7 yıldan bu yana da çalışmalar sürüyor.

283 kilometre uzunluğundaki Ergene Nehri’nin temizlenmesi projesinin 2019 da da bitmesi şüpheli gibi.

Balık tutabilir miyiz acaba?

Belki de tutarız…

Ama bu tutuş sportif avcılık olur herhalde!

CHP’Lİ VEKİLLER NEREDE?

Tekirdağ merkez ve ilçelerinde oda seçimleri yapılıyor…

Kıran kırana bir demokrasi savaşı veriliyor.

Demokrasinin tüm izlerini bu seçimlerde görmek mümkün.

Ancak Ak Partili vekillerin tam kadro yer aldıkları bu seçimlerde demokrasi havarisi CHP’den yer alan milletvekillerine rastlanmıyor.

Kongreler sürecinde olan CHP’de acaba parti çalışmaları mı ön planda ?

Vekilleri,belediye başkan  ile il ve ilçe yöneticilerini demokrasinin inceliklerinin sergilendiği seçimlerde görmek istiyoruz.

“TRAKYA HAK ETTİĞİ YERİNİ BULACAKTIR”

Çorlu’ya devlet hastanesi kazandırdıklarını kaydeden Yel “Bu devlet hastanesinin çıktığı yer, eski yerle ilgili olarak da şu anda CHP’li belediye başkanlığında başlatılan “Bu yeri bize verin, park yapalım.” seslenişleri var. Biz “Hep beraber yapalım.” diyoruz ama buradan şunu ben ifade etmek istiyorum: Otuz yıldır Çorlu’yu yöneten CHP belediyeleri, bugüne kadar yapmış olduğunuz sadece Cumhuriyet Parkı ve göletin oradaki parktan başka Çorlu’ya neden park yapmadınız da yıkılan bir kamu kurumunun yerine göz dikip orada bir park yapmak istiyorsunuz? Düştüğünüz aciz durumu buradan, ben bütün Çorlulu hemşerilerime bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla “çevre” deyip de bugüne kadar çevreyle ilgili hiçbir tedbir almayan bütün belediyeleri, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri buradan kınıyorum. CHP kirletiyor, AK PARTİ temizliyor Allah’a şükürler olsun ve bundan sonra da Dünyanın en güzel, en büyük projesini uyguladığımız Tekirdağ’a bütün Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini davet ediyorum. Sizleri gezdirmekten büyük bir mutluluk duyacağımız bu çevre projemizi inşallah hep beraber 2019 yılı sonunda görme fırsatımız olacak ve Trakya, yeşil Trakyam eski günlerindeki gibi bereketli yarınlara kavuşacak ve bu sayede inşallah çiftçilerimizin tabii ki cebine çok daha fazla para girmiş olacak. Desteklerimizle birlikte, ağaçlandırma çalışmalarımızla birlikte, erozyonla mücadele çalışmalarımızla birlikte trakyamız hükümetimiz sayesinde inşallah gerçekten hak ettiği, layık yerini bulacaktır diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı