DOLAR 32,3026 % 0.24
EURO 35,1348 % 0.06
GRAM ALTIN 2.513,53 % 0,12
ÇEYREK A. 4.109,62 % 0,12
BITCOIN 69.014,91 4.237
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

AK PARTİ EDİRNE’YE DENİZ GETİRİYOR

Son Güncelleme :

10 Ekim 2020 - 11:56

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Birinci Balkan Savaşı’nda şehit olan ve Edirne Askeri Hastane Şehitliği’nde kabri bulunan dedesi Topçu Er Hacı Hasanzade Mehmed Efendi’yi ziyaret etmek amacıyla geldiği Edirne’ye deniz getirme sözü verdi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’ye ayrı bir önem verdiğini ve ne yapılmışsa AK Parti hükümetleri zamanında yapıldığını savundu.

Daha da ileri giderek Edirne’nin eskiden köy gibi olduğunu iddia etti ve son 18 yılda Edirne’ye 20 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

“Şu anda 6 tane dev baraj ve 31 tane göletle buraya adeta su ile hayat verdik. Neredeyse bütün dereleri ıslah ettik. Edirne’nin içme suyu yoktu. Kayalı Köy Barajı’ndan 58 kilometrelik isale hattı ve modern arıtma tesisiyle 2050 yılına kadar Edirne’nin su ihtiyacını karşıladık. Şimdi suyu şişirterek çok güzel bir mesire alanı yapacağız. Bisiklet yolları, mesire alanları hatta kayıkla dahi gezebileceksiniz. Edirne’ye denizi getiriyoruz.” sözleriyle de iddialarını sürdürdü.

Tekirdağ içinde mesajlar veren Eroğlu, “Ergene’de bütün atık su arıtma projesini biz yaptık. Ergene’de 13 tane arıtma tesisi var. Organize sanayiler ve deniz deşarjı tamamlandı. Dolayısıyla Ergene’ye kirlilik gelmeyecek. Arıtılmış sular tamamen deşarj edilecek. Ergene eylem planı, dünyanın en büyük eylem planlarından birisidir. Şu ana kadar 4,5 milyar TL para harcandı. Ergene tertemiz akacak.” diyerek müjdesini verdi.

Şimdi bekliyoruz…

Edirne’ye nasıl deniz gelecek?

Tekirdağ Ergene de nasıl balık tutulup, denize temiz su verilecek?

Hayal ama gerçekmiş gibi algılayıp, sonucu görmeye çalışalım.

Moraller bozulmasın.