DOLAR 32,2076 % 0
EURO 35,0317 % 0.02
GRAM ALTIN 2.516,72 % 0,64
ÇEYREK A. 4.114,83 % 0,64
BITCOIN 68.901,88 3.977
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

BİZİM VALİMİZ NEDEN İMZALAMIYOR?

Son Güncelleme :

27 Mart 2021 - 11:28

Bizim valimiz neden imzalamıyor?

Türkiye’de aşağı yukarı tüm valilerin yayınladığı ve son olarak da Sivas, Kırşehir, Kastamonu valiliklerinin bu hatırlatma yönündeki genelgeyi bizim valimiz neden yayınlamaz?

Anlamak mümkün değil!

Oysa bu genelgenin tekrar tekrar hatırlatılması, ihale yapan kurumların gözünün ışığına tutulması gerekiyor.

Neden?

Gerçekten büyük bir keyfiyet var.

En son Basın İlan Kurumu Sitesi’nde de yayınlanan genelge şöyle;

“Sivas Valiliği tarafından il genelinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara genelge gönderilerek, yapılacak ihalelerde kanuna uygun hareket edilmesi istendi.

Sivas Valisi imzası ile il genelinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, Resmi ilan ve reklamların 195 sayılı kanun kapsamında Basın İlan Kurumu aracılığı ile yayınlatıldığı hatırlatılarak, yapılacak tüm işlerin ihalelerinde Kamu İhale Kanunu’nun 5. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan, “İdareler bu kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur” vurgusu yapıldı.

Vali’nin imzasını taşıyan genelgede, il genelinde doğrudan temin usulünün genel bir ihale yöntemi olarak algılanmaması gerektiği belirtilerek; doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için yapılacak ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi, Kamu İhale Kanununda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, istenilen rekabet ortamının oluşturularak, kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması konusunda ihale ilanının yapılması istenildi.”

Harfiyen doğru değil mi?

Keyfiyet neden?

Valimizden, bu hatırlatma genelgesinin yayınlanmasını bekliyoruz…

Neden?

Doğrudan teminlerin keyfi yapılmasını engellemek için…

Devletin tek kuruşunun bile boşa harcanmaması için…

Haksız mıyız?