DOLAR 32,1876 % 0.02
EURO 35,0390 % 0.03
GRAM ALTIN 2.498,43 % -0,48
ÇEYREK A. 4.084,93 % -0,48
BITCOIN 71.080,01 6.656
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KADİR ALBAYRAK BİR ADIM DAHA ATTI

Son Güncelleme :

15 Kasım 2019 - 17:34

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Başladığı günden bugüne Tekirdağ meydanlarını geri kazandırma uğraşı ağır ağır karşılığını bulmaya başladı. Şehrimizin bitmeyen araç trafiği çözülememiş olması, kültürel ve sosyal eksikliklerinin yetersizliği devam etse bile; özlediğimiz meydanlara kavuşmak için bir adım daha atıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kadir Başkanın öncülüğünde ilk önce yapması gereken işlerin zorluğunu işin başında yaşadı. En ağır günler ALTYAPI çalışmalarının bitmesiyle geride kaldı. Yaşanan bütün zorluklar, yapılan iyi şeylerle çok çabuk unutuluyor.

 

Kadir Başkanın bir başka tercihi de eğitim alanındaydı. Politik düşünmekten öte, ulusal bilinçle, şehrimizin günlük yaşamına dönecek, ona oy kazandıracak yatırımdan öte, eğitim dünyamıza katkı adına okulların yapılıp yaşama dâhil olması, onun bakış açısını bir başka yönüyle irdeleme yol açtı. Şehrimizin trafik, kültürel, sosyal yatırımları dururken Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı çalışmalara el uzatmak; el vermek, uygar bir düşüncenin en kalıcı olanıdır.

 

MERDİVENLİ PARK, Kadir Başkan’ın Tekirdağ için başkanlıkta ki ikinci dönemi; Mimar Sinan’ın bakış açısıyla “Kalfalık” eseri diyebileceğimiz Süleymaniye örneğiyle anacağımız bir aşamaya doğru ilerliyor.

 

Tekirdağ Merdivenleri Tekirdağ’ın simgesi olmuş yapılarından birisiydi. Bu alanda epey yazıda yazdım eski halinin korunması adına. Bu yazıları yazmamdaki etkileyici sebeplerden birisi; Urfa’da, İzmir’de karşılaştığım insanların Tekirdağ’ı tanıyanların ilk sordukları yer; “Merdivenler” oluyordu. Hafızalara, anılara bir eser olarak kazınmış…

 

13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu nedeniyle bir araya gelen insanlar, bu güne yakışır bir açılışı; Merdivenli Parkı şehir insanımızın hizmetine sundular. Konuşmalar; kısa ve özlüydü. Katılım coşkusu, hem halktan hem de bürokrasiden herkes tören yerindeki yerini almıştı.

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kadir Başkan ile “Takışma” sorunlarının çözüldüğünü esprili bir şekilde ifade ettiğini, tatlı bir rekabet ve işbirliğinin olduğunu ifade etti.

 

Kadir Başkan da konuşmasında Cüneyt Yüksel’e ayırdığı bölümde; “ Ağabeylik” ve “Adalet” duygularını öne çıkarttı; Süleymanpaşa ilçemizin diğer ilçelerden hiçbir farkı olmadığı, bütün belediye başkanlarına eşit mesafede olduğunu geleneklerimizdeki yerleşik anlayışa göre; “Ağabeylik” sıfatıyla anlattı.

 

Konuşmacıların kısa ve öz konuşmaları, kurtuluş gününe ve açılışa yakışan cinsteydi… Tekirdağ’ın geri kalmışlığı, boğulduğu bunca sorun varken, artık birer adım atarak gelişmişlik seviyemizi arttırma telaşının başkanlarımızı da sarmış olduğunu gördüm.

 

Cüneyt Yüksel, yıllardır yazmış olduğumuz “Cezalı İskele”yi halkımızın hizmetine kazandırmak istediğini söyledi. Bu hizmeti başarır, bunu Tekirdağ’ın hizmetine kazandırırsa, en az, yapılan meydanlar, merdivenli park kadar yerinde ve güzel bir hizmetin altına imzasını da atacak, halkın sevgi ve saygısını kazanacaktır.

 

Merdivenli Parkı ağır ağır gezdim. Bütün önyargılarım daha ilk adımlarımda kırıldı. Şehrimiz çok güzel bir eser kazandı. En önemlisi, uygar şehirlere yakışacak bir eser… Engelli insanlar bu yere geldiği zaman kim bilir ne dualar edecek! Küçük çocukları olanlar, yaşlılar; çiçek bahçelerinden geçerek, dinlene dinlene, sindire sindire sahile inmeleri sağlanacak çok önemli bir yatırıma sahip olduk.

 

Merdivenli Parkın açılışına gelmiş halkın yüzlerindeki ışıltıya baktım. Memnuniyet herkesin yüzünü ve ruhunu kaplamıştı. En önemlisi aylar boyunca büyük sıkıntı içinde bu açılışı bekleyen esnaf, merdivenler sayesinde üzerlerine binen ekonomik baskıyı kaldıracaklar diye sevinç içindeydiler.

 

Bu eserin gerçekleşmesinde emeği geçenlerin hepsine; işçisinden memuruna, müdüründen genel müdürüne kadar herkese minnet dolu TEŞEKKÜRLERİMİ sunuyorum. Bu eserin, eksik olan diğer yatırımların geleceği müjdesi olarak görmek isterim. Şehir merkezimizin tenhalıktan, insansızlıktan kurtarılması, bir an önce çeşitli yatırımlarla şehrimizin gece yaşamına da katkı verilecek yatırımların çoğaltılması dileklerimle…