DOLAR 32,3408 % 0.11
EURO 35,1972 % 0.13
GRAM ALTIN 2.466,81 % 0,02
ÇEYREK A. 4.033,23 % 0,02
BITCOIN 65.395,74 -0.593
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“AHİLİK KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASIDIR”

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ

“GÜZEL AHLAK VE SOSYAL ADALETİ ESAS ALIR”

Tekirdağ’da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende; 29. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Atakan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çelenk sunma töreni sona erdi.

Çelenk sunma töreni sonrası Ahilik Haftası kutlama programı ve ödül töreni ise Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapıldı.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün de yer aldığı tören, halk oyunları ve mehteran takımı gösterileri ile renkli görüntülere sahne oldu. Daha sonra ise Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ahilikte pabucu dama atma oyunu sahnelendi.

“AHİ’NİN ANLAMI KARDEŞLİK DEMEKTİR”

 

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına; “Ahi’nin anlamı kardeşlik demek olup, yardımseverlik, cömertlik ve eli açıklık demektir. Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran Veli 12. yüzyılda yaşamış ve dericilik mesleği ile meşgul olmuştur. O yıllarda Anadolu’ya yerleşen Türkmenlere sanat, iktisat ve ahlaki yönden örgütleyerek, Ahilik teşkilatını kurmuştur. 32 çeşit esnafı teşkilatlandırarak, Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasında sanatını icra eden bütün esnaflara yayılan Ahilik sisteminin temellerini atmıştır. Zengin ile fakir, üretici ile tüketici, emek ile sermaye, vatandaş ile devlet arasında sağlam ve güvenilir ilişkiler kurmayı amaçlayan Ahilik Teşkilatı bütün faaliyetlerini güzel ahlak ve sosyal adalet sistemi üzerinde kurmaya çalışmıştır” şeklinde konuştu.

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ

Program sonrası Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın yılın ahisi seçilen Nihat Pehlivan’ı tebrik etti ve şet kuşanma töreni gerçekleştirildi. Yılın çırağı Yusuf Yılmaz, yılın kalfası Muzaffer Kahramanoğlu da plaketle ödüllendirildi. Tören sonrası katılımcılara pilav, ayran ikramında bulunuldu.

Törene; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ticaret İl Müdürü Mehmet Furtına, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, kurum müdürleri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

 

 

YILIN AHİSİ SEÇİLDİ “GÜZEL AHLAK VE SOSYAL ADALETİ ESAS ALIR” Tekirdağ’da Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Valilik önünde gerçekleştirilen törende; 29. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Atakan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, Atatürk Anıtı’na […]

19 Eylül 2023 - 14:32