DOLAR 32,2032 % 0.12
EURO 35,1048 % 0
GRAM ALTIN 2.469,50 % 0,07
ÇEYREK A. 4.037,63 % 0,07
BITCOIN 66.180,67 5.889
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

KADINLAR VAHŞİ CİNAYETE KARŞI AYAKLANDI

Minik kızları öldürülen anneleri için eylemdeydi

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı 30 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşenur Akkurt’u vahşice katleden Rıdvan Kurt, 27 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Ayşenur Akkurt için adalet arayan ailesi, yakınları, sevenleri ve duyarlı kadınlar Süleymanpaşa ilçesinde Köprübaşı mevkiinde toplanarak  yürüyüş yaptılar. Ayşenur Akkurt’un kızları 10 yaşındaki Ceylin ve 5 yaşındaki Şura da eyleme katılarak “ben annemi çook özledim” yazılı pankart açtılar.

Yürüyüşe katılan kadınlar; “Öldüren sevgi istemiyoruz”, “Kadına şiddete hayır”, “Bu dünyada kadın olmak zor”, “Kadın ölmek kolay”, “Katilleri değil kadınları koruyun”, Ceylin ve Şura için adalet”, “Çocuklar annesiz kalmasın”, Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son” yazılı

Pankartlarla  Ayşenur Akkurt için destek çağrısında bulundular.

Köprübaşı mevkiinden Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdiler. Mitingde Ayşenur Akkurt’un kızları ve kardeşi dikkat çekti.

“BOĞAZINDAN VE YÜZÜNDEN DEFALARCA ŞİŞLENEREK VAHŞİCE KATLEDİLDİ”

Miting sonrası basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında Tekirdağ Barosu adına konuşan Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Damlanur Ercan; “Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı Ayşenur Akkurt’u boğazını keserek öldüren Rıdvan Kurt’un hakim karşısına çıkmasına günler kala Ayşenur Akkurt için adalet yürüyüşü yapıldı.  Bugün, kalbimiz buruk, bir tarafımız eksik bir şekilde karşınızdayız. Bugün burada bir kaybı anıyoruz. Bu yılın başında Ayşenur Akkurt Şarköy’de imam nikahlı eşi tarafından boğazından ve yüzünden defalarca şişlenerek vahşice katledildi. Ayşenur’un katli, kadına yönelik erkek şiddeti sorununun ne kadar acil ve önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze tüm gerçekliğiyle çarptı. Kadına yönelik erkek şiddeti, sadece bireysel bir sorun ya da bir kadın sorunu olmanın ötesinde herkesi ilgilendiren toplumsal bir sorundur. Bu sorunu çözmek için ise hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

DAVA TEKİRDAĞ 3. AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE GÖRÜLECEK

 

Davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Damlanur Ercan; “Biz Tekirdağ Barosu olarak, Ayşenur Akkurt’un ve tüm kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu trajediyi unutmamalıyız ve bir daha tekrarlanmasını önlemek için birlikte hareket etmek zorundayız. Bugün burada kadının yaşam hakkına el sürülmemesi için hep birlikte yan yana duruyoruz. Tekirdağ Barosu olarak 27 Ekim 2023 tarihinde Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk celsede Ayşenur Akkurt’un anısına, adaletin yerine getirilmesi ve toplumumuzun daha güvenli ve adil bir yer olması için hazır bulunacağımızı kamuoyuna bildirir, erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya dek var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. “diye konuştu.

AYŞENUR AKKURT, 10 AY ÖNCE KATLEDİLMİŞTİ

 

Vahşi cinayet, 19 Ocak 2023 günü, Şarköy’ün Camikebir Mahallesi Karayel Sokak’taki bir evde meydana gelmişti. 33 yaşındaki Rıdvan Kurt, dini nikahla birlikte yaşadığı iki çocuk annesi 30 yaşındaki Ayşenur Akkurt’u boğazını bıçakla keserek öldürmüştü. Bileklerini keserek intihar girişiminde bulunan Rıdvan Kurt ise hastanede tedavi edildikten sonra cezaevine konulmuştu. Rıdvan Kurt’un 9 ayrı suç kaydı olduğu tespit edilmişti. Rıdvan Kurt, 27 Ekim 2023 Cuma günü Tekirdağ Adliyesi’nde Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılacak. Yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin ve çok sayıda kadın katıldı. Habertrak / Bülent Kutlutürk

 

Minik kızları öldürülen anneleri için eylemdeydi Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı 30 yaşındaki iki çocuk annesi Ayşenur Akkurt’u vahşice katleden Rıdvan Kurt, 27 Ekim’de hakim karşısına çıkacak. Ayşenur Akkurt için adalet arayan ailesi, yakınları, sevenleri ve duyarlı kadınlar Süleymanpaşa ilçesinde Köprübaşı mevkiinde toplanarak  yürüyüş yaptılar. Ayşenur Akkurt’un kızları 10 yaşındaki Ceylin ve 5 […]

24 Ekim 2023 - 11:25