DOLAR 32,3816 % -0.18
EURO 34,7110 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,83 % -0,36
ÇEYREK A. 3.972,77 % -0,36
BITCOIN 62.394,00 -2.103
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

MİLLİ SPORCUMUZUN BİLİNMEYEN YÖNLERİ (Ataberk Keskin )

Son Güncelleme :

28 Eylül 2023 - 14:15

MİLLİ SPORCUMUZUN BİLİNMEYEN YÖNLERİ (Ataberk Keskin )

           

 

Abartmadan anlatmalıyım ki atıcılık sporu içinde mücadele ettiği 25 yıl boyunca kaç madalya aldığını kendisi bile tam olarak sayamadı. Tekirdağ’ın atıcılık dalında ve sportif başarı öyküsü adına 25 yıllık disiplinli, başarıdan başarıya koşma öyküsü çok az insanımız tarafından yakalanmıştır.

 

Yedi milyon nüfusa sahip Sirbistan, yetiştirdiği sporcular, bilim insanlarıyla sürekli adından söz ettirmeyi başarıyor. Tenis dünyasının en başarılı sporcusu Novak Djokovic Sırp halkının onurudur…

1 Milyon nüfusu sahip şehrimizin atıcılık sporunda onuru ise Ataberk KESKİN’dir.

Daha önceki yazılarımızda kazandığı başarıları detaylı anlattığım için sadece birkaç tanesini tekrar hatırlatacağım. Atıcılık sporu; Trap Atışlarında ve Yarışmalarında; 2 Dünya İkinciliği, Avrupa Büyük ödüllü ( Grand Prix) yarışmalarında 2 Birincilik,7 kez Balkan Şampiyonluğu ve Türkiye içinde sayısız şampiyonluklar…

Madalyaları, kupaları olan Ataberk Keskin’in, milli sporcumuzun bilinmeyen yönlerini, diğer kuşaklara ve şehir kültürü adına tarihe miras bırakma bilinci içinde yazıyorum.

Kendisinin ifadesiyle; “ Ben üretmeden duramam. Üretme ve yeşile olan aşkım, faydaya dönük, aynı zamanda insan merkezlidir. Betonu delerek yeşil yetiştirmeyi, betonun ve asfaltın kötü görüntülerinden bir parça yeşille teselli bulmayı seviyorum.”

 

Ataberk Keskin bahçeli bir evde kirada yaşarken, orada ürettikleri sebzelerin, meyvelerin, dikmiş olduğu ağaçların sohbetini çok dinledim. Kupkuru bahçe halinden yemyeşil bahçeye; meyve ve sebze veren hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu sebzeleri, toprağın ve doğanın bize sunduğu bu zenginlikleri tekrar dönüştürüp insanların tüketimine sunuyor. Bu sunumdaki asıl amaç ticaret değil, sağlıklı ürün sunmak ve bu ürünler hakkında tüketiciyi bilinçli kılmak…

 

Yurt dışı yarışmalarda tanıştığı Rus Prof.sayesinde 3000 yıllık kefir mayasını Tekirdağ’a getirinin kendisi olduğunu ifade eden Ataberk Keskin, İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra gıda üzerine ihtisas (uzmanlık ) yaptığını açıkladı.Aynı zamanda süt ve süt ürünleri hakkında babası Hakkı Keskin ile büyük deneyim kazandıktan sonra, halen; klasik beyaz peynir, manda yoğurdu, sirke, turşu, kefir, Yugoslavya göçmenleri sayesinde öğrendiği Soka (biberli, kaymaklı, peynirli ) kahvaltılık, taze manda peyniri, kahvaltılık domatesler ve daha bir sürü üretim çeşidini kendisi yapıp, kendi aldığı tat ve doğal zevkleri çevresindeki insanlarla paylaşmaktan büyük zevk alıyor.

Onlarca kupa, belki yüzlerce başarı öyküsü 25 yıla sığmış sığmasına ama bütün bu başarılar başını döndürmek şöyle dursun; görgüsüne daha büyük görgü, bilgi eklediği gibi üretim aşkı ve yeşile olan hasreti hiç sona ermemiş…

Atıcılık sporunu şampiyonluklarla tamamlayıp, İstiklal Marşımızı defalarca dinletmenin yanında bu spor öyküsü sona ermiş olsa da doğal, faydaya, tat dünyasına katacakları ise son olmadığını, bu aşkın sonuna kadar devam edeceğini öğreniyoruz.

Bugünün dünyasında burnundan kıl aldırmayan, bir parça başarı veya zenginlik yakalayan insanların sadece tüketimlerini düşünürsek, böyle yetenekli insanlarımızın kurum ve kuruluşlarımız tarafından keşfedilip, model insan-üretici, öğretici olarak faydalanılmaması şehrimiz ve ülkemiz adına ayrı bir kayıptır…

 

Milli Sporcumuzun yeşili sevdiğini biliyorum. Yeşilin içine sadece diktiği artık meyve veren fidanlar değil, sadece sebzeler de değil, çiçeklere; özellikle ada çayı ve biberiyeye karşı duyduğu sevgi, onları sıklıkla yüceltmesi adına sordum kendisine:

—Biberiye ve ada çayı sevgisi nereden geliyor?-Dediğimde:

—Ada çayı antik zamanlarda bu yana insanlar tarafından maneviyat ve kutsiyet olarak çok önemli bulunmuş. Ayrıca bilgelik ve sonsuzu temsil ettiği gibi insan için çok faydalı olduğu ve bizim şehrimizin, Ganoslar diyarının da sembolü olduğu için değerli ve önemli buluyorum.

Biberiye de eski tarihlerde aşkı ve sadakati temsil ettiği için tercih ediyor, önemli buluyorum.

—Bir de Lilyum, zambak çiçeğinden söz etmiştin; onu niçin seviyorsun?

—Karakterim alçak gönüllü, yapıcı, üretici bir insan ruhu içinde bulunmam sebebiyle Lilyum çiçeğini de kendime çok yakın buluyorum. Aynı zamanda bu çiçek; masumiyeti, adanmışlığı, saflığı simgeler…

 

Tekirdağ’ın Milli Sporcusu Ataberk KESKİN düşünceleri, çiçek, toprak, üretim bilgisiyle en az sporculuğu kadar önemli bilgilere, görgülere sahip; keşfedilecek kim bilir kaç insanımızdan sadece birisidir…