DOLAR 32,3742 % -0.24
EURO 34,7747 % 0.04
GRAM ALTIN 2.438,51 % -0,01
ÇEYREK A. 3.986,96 % -0,01
BITCOIN 62.316,66 -1.815
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

   TEKİRDAĞ İNSANI, SOKAK DÜĞÜNLERİNE LAYIK DEĞİLDİR!

Son Güncelleme :

25 Ağustos 2023 - 12:08

   TEKİRDAĞ İNSANI, SOKAK DÜĞÜNLERİNE LAYIK DEĞİLDİR!

Geçtiğimiz yıl bir düğüne katılmıştık; Ördeklidere yakınlarında bir sokakta. Birkaç gün önce katıldığım bir kına, ondan önce katıldığımız bir nişan ve sıklıkla seslerini duyduğumuz evlenme, nişanlanma törenleri maalesef sokaklarda yapılıyor.

Tekirdağ insanları bunlara layık mıdır? Parası olanlar veya borca girmeyi göze alanlar ise kır düğün alanı olarak moda haline gelen özel düzenlenmiş yerleri seçiyorlar.

Çok çalışıp çok kazanmış olan insanlarımız adına en lüks, en pahlı ve en gösterişli yerlerde evlatlarının mutluluğunu görmek çok asil ve onurlu bir durum. Bir tek sözüm dahi yoktur; en yüksek eğlence ve en yüksek harcama imkânı olanların harcayarak ekonomiye yaptıkları gönüllü katkı serüvenlerine.

Sözümüz, imkânı çok az olan, evlenirken büyük para harcayacak durumu olmayan veya harcamak istemeyen, yeni bir yuva kurarken borçla yaşama başlamak istemeyenler için… Onların sesini duyurmak ve onları tozlu sokak köşelerinden kurtarmak da bu şehrin Belediye yöneticilerinin görevi değil de kimin görevidir?

Sayın Belediye Başkanları; Tekirdağ insanlarının özellikle imkânları az olanlarının yıllardır sokakların kenarlarında ve içlerinde her türlü altyapı eksikliği yaşamayı göze alarak yaptıkları düğünleri, kına gecelerini ve nişanları görüp bildiğiniz halde, insanları büyük borçlanmalara veya ezikliklere niçin itiyorsunuz? Neden seyirci kalıyorsunuz? Bu şehrin toplumsal yaşamına gerçek, kalıcı ve istikrarlı hizmetleri olmayacak mı?

Görüldüğü gibi hiç olmayacağını düşündüğümüz Şehir Tiyatrosu kurula biliniyor. Artık şehir bandosundan da söz ediyoruz. Şehrimizin altyapısı da tamam! Öyleyse, şehrimizin belli yerlerine, çok büyük yatırımlar yapmadan da kır düğünü, kır nişanı veya kınası olabilecek alanlar yapabiliriz. Bu hizmeti, yeni hayata atılan gençlerimize adayabiliriz.

Hani hep diyoruz ya, üstelik de bolca; “ Gençlerimiz, bizlerin yarınlarısınız” Yarınlarımız olan gençlerimizin düğün telaşlarına, evlenme veya nişanlanma mutluluklarına bu şehrin Belediyeleri niçin katkı vermesin?

Birçok köyümüzde görüyorum; muhtarlığın ve azaların desteğiyle yapılmış düğün, nişan alanlarını. Elektrik, su ve tuvalet getirtilip beton dökülmüş. Kiminin sadece üstü kapatılmış, kimileri üstü açık. En azından temiz, ücretsiz ve gönül rahatlığı içinde eğlenen, yeni yaşamlarına mutluluk içinde giren gençleri gören; yüzleri gülümseyen anneler, babalar, amcalar, yengeler…

Tekirdağ insanın, gençlerinin kuracakları yuvada, en önemli sembolü olan düğün, nişan alanına gelecek insanların yaşayacağı birkaç saate katkı sunamıyorsak; buranın şehir olduğuna, kasaba olduğuna nasıl inanalım?

İnanmayan insanlar, şehriyle, kasabasıyla bir bağ kurabilir, orasını gönülden sahiplenebilir mi?

Sayın yöneticiler, Karadenizliler Yardımlaşma Derneklerinin kurduğu düğün salonuna gidip görmenizi isterim. İnsanlarımızın layık olduğu kıymetli, temiz mekânları en ucuza sunabilecek hale geldiğimizin müjdesini vermenizi bekleyen, sırf düğün masrafı çok diye evlenemeyen insanlarımıza bir moral ve destek olacağınızı ümit ediyorum…